Onsdag morgon

hejsan hoppsan!
nu har ida skrivit mycket på den senaste tiden så nu tänkte jag skriva fast det kanskr inte blir så mycket för jag måste gå till skolan snart. ikväll ska vi på teater som sakt och det ska bli kul, får ju äta ute.
men ida och jag har ett bekymmer. på fredag ska vi ju ut men vi vet inte vad vi ska ha på oss.
det är veckans fråga. OMG vad det regnade ute idag. men det blåser inte så mycket så jag kan ta paraflakset.
hade konfimation i söndags, det gick bra nu har vi bestämt hur vi ska bo. jag längtar, det är så långt kvar tills vi ska åka.
nu måste jag palla mig iväg.
kram på er/Å

29 Januari!

har precis sett på "gossip girl" på kenal5 och den var ganska bra men man förstår inte precis allt, jag har inte läst någon av böckerna men dom verkar ganska bra eftersom man gör en tv-serie av alltihop. har precis inte funderar på att läsa nån av dem, kanske nån annan gång i framtiden för jag läser två böcker just nu en bok som är skriven av katarina Von Bredow, typ en av hennes nyaste den heter "syskonkärlek" och handlar om en tjej på 17år och en kille på 18 och dom är syskon de kanske inte har samma pappa men mamman är den samma. men i alla fall så blir de kära i varandra och säger att de älskar varandra, de har haft sex ett fler tal gånger. lite krippie asså men författaren skriver så bra. jag vill inte sluta läsa på kvällen.
den andra boken läser jag i skolan och den heter "apelsinflickan" för vi lär oss just nu om 1800-talet på svenskan, och den är så där men man fattar inte ibland eftersom den är ju skriven på ett så sätt som  de talade på 1800-talet och det är ju lite anorlunda från hur vi pratar idag då sa man ju aldrig typ och sånt. men den handlar i alla fall om en flicka som heter signe och hon är typ 14 tror jag och hon blir piga hoss en familj mer har jag inte hunnit :)
det roligast ämnet är typ  so tror jag just nu. vi håller på med de nordiska  länderna och växthuseffekten asså det är så hemskt vi förstör vi egen palanet och USA som släpper ut mest gör fan inget. alla djur som blir utrotningshottade. jag blir så ledsen när jag tänker på isbjörnen varför gör jag så här? varför sitter jag här och förbrukar el? men det är så mkt vi ska ge pengar till fattigdomen,växthuseffekten och allt. jag orkar inte! en människa kan inte göra allt. sverige är ju i alla fall långt fram i utveklingen om förnyelsebar el och det ska vi vara stolta över

ett lite schema för veckan som är kvar:
ons: teater "figaros bröllop"
tors: träning, enda träningen i veckan:(
fre: fira morfar för han fyller 80 nästa vecka
lör: ledig:) ska typ passa på och shoppa lite
sön: ledig, vet ej
massor av kramar/ I

27 Januari!

då var det söndag och helgen är snart slut, men det kommer ju alltid en ny. igår så var det städning på förmiddagen och match på kvällen, det var samling kl 15:30 så det var okej. matchen gick i huddingehallen och det var också huddinge vi mötte. de var inte så bra och vi vann med 6-19 så det var skönt. mamma och pappa hade sagt att vi skulle äta ute så vi duchade i hallen och så blev det ett lite bråk om vart vi skulle åka och äta till slut så blev det en thai resturang och det var ok mat där, men innan ville mamma åka till nån halll och kolla på Åsas och min kusins pojkvän som var nere och spelade handboll men sitt lag och efter lite övertalan földe vi med.

det blev ganska tidigt i säng för jag skulle up och spela med a-flickorna, vi hade samling kl 09:15 idag så man var lite trött i morse, vi vann i alla fall den matchen med 14-16 och vi spelade mot salem, men vi gjorde en skit, verkligen skit dålig andra halvlek för när första halvlek tog slut stod det 6-12 från att ha en 6-målsledning krypte den till 2 men vi kämpade ju på i alla fall.

jag har alla fall fått en ny favorit vardag tisdagar för då har vi musikal träning och det är bara så kul! jag skrattar hur mkt som helst då vi har det, även om vi måste gå till fyra så gör det mig faktist ingenting/ I

fredag kväll

det blir inte så mycket skrivande nu men ida skulle igentigen skriva förra helgen men datan blaja så det blev inte av. sitter och lyssnar på radio och kollar lite på internet. imorgon är det matchdax igen. vi ska möta huddinge. jag hoppas det går bra. förra veckan gjorde jag ett mål på A-flicksmatchen. vi förlorade den men det känndes skit bra. att göra mål asså:).
i början av veckan så kändes det som att jag hade jätte mycket läxor och prov. men i torsdags så känndes det som ingenting, det kändes som att det va fredag i torsdags och som att det har varit måndag idag. hade NO prov idag och svenska prov igår. båda gick bra. sen så hade jag franska och engelska diagnos. ingen matteläxa som tur var.  sen va det inge mer, av läxorna.
just det,(jag är lite seg i huvet och jag kommer på saker lite sent) vi va och badade idag oxå. typ varje gång vi är och simmar(vi är det typ 1 gång per termin) så frågar idas och min idrottslärare om vi simmar på fritiden. det gör vi inte men hur ska man ta det, som en komplimang? jag vet inte.

det var synd att vi fick så lite januari väder. det liksom växlar mellan månaderna. typ förra veckan så va ju en dag typ APRIL. liksom april. så ska det inte vara. liksom växthuseffekten. håller på med sånt i skolan, typ om norden och så. ett annat projekt i skolan är musikalen, japp vart annat år så gör 8:an och 9:an musikal. idas och min roll är att spelar fjortisar:P.
ida har klippt sig och det ska jag oxå göra men jag vet inte hur. jag tror lugg ialla fall.
önska oss lycka till imorgon/Å

Stormens ingång

Förra lördagen när jag skrev så skrev ida också men om samma sak. Jag hade redan skickat iväg mitt så idag ska jag låta henne skriva. Jag funderar på att skaffa egen blogg men då tror jag ida skulle bli ledsen. Är just nu ensam hemma med pappa för ida är med mamma och tittar på dammatchen.
En sak till: GLÖM inte att titta på Sverige-Frankrike ikväll(handbolls EM). Vet inte riktigt tiden men den är på TV4 ialla fall.
kram på er/Å


12 Januari!

kolla in www.mikaelalannergren.blogg.se
hon har ett roligt test om hur mkt man är värd
jag är värd:32700kr
Åsa är värd:29450kr
ha jag vannXD

3 mål:D

Idag så har det varit rätt bra. vi hade match i sköndal där vi mötte GT-76. vi förlorade men jag gjorde i alla fall tre mål:) det brukar jag inte göra, jag brukar typ få en pass så det var kul. fast det känndes surt att förlora med 19-10 och varje gång GT vinner så firar dom som att det är värsta VM finalen, liksom det är en vanlig match. och en sak till, hela laget var ju i omklädnings rummet före matchen och det var typ 91-killar som hade spelat före oss, dom kom in men dom pratade bara så vi var kvar. men det roliga kommer nu: när dom hade pratat klart(det var typ obligatoriskt för dem att duscha) så säger deras tränare: byt om nu och duscha, strunta i att tjejerna är här. Jag kunnde knappt hålla mig för skratt. men vi gick ut bara så ni vet:P


Sedan efter matchen så åkte vi till farsta för jag behövde nya löpar skor. vi gick runt lite och jag hittade några på Stadium som passade mig. medans jag och pappa tittade på skor gick ida och mamma och tittade på kläder och sånt. jag kom hem i alla fall med en grå-och blå randig kofta, en tränings tröja och en sport bh. bra köp när man slipper betala själv.

imorgon så händer typ ingenting. mamma och pappa ska på en fets men vi ska inte med. jag kanske men kussen men jag vet inte.
kram på er/Å


Snart Dax!

Det är inte långt kvar av jullovet nu, vi börjar på tisdag.
Jag tittade precis ut och det sitter typ hundra skator och kråkor i träden men nu flög dom ivåg:P
Det är inte så roligt väder ute, ganska kallt och det blåser men man måste gå ut varje dag och röra på sig. Ida och jag går i musikklass och vi bor granne med våran musiklärare, hennes familj ska komma på middag idag. Jag vet inte ens vad jag ska prata om.
Jag lyssnade ut Harry Potter 6 häromdagen, den är bra och fett sorlig på slutet(snyft) och så har jag sett femman på film, den va rätt bra men den följer inte boken så bra( jag har lyssnat på hela Harry Potter-serien förutom 7:an som inte har kommit än). Det är Krister Henrikson som läser böckerna och han läser dem jätte bra.
Förövrigt så händer det inte så mycket.
Är det någon mera än jag som tycker att Ida ska skriva mera? Det känns som att det bara är jag.
Kram på er/Å

P.S. våran kus har skaffat blogg: erikass.blogg.se
kolla in:D
 

Äntligen!

Nu äntligen har snön kommit men den kommer lite sent tycker både ida och jag men den har i alla fall kommit:).
Hela jul-och nyårs veckan har varit bra, det var ju ett tag sedan någon av oss skrev sist.
Julen firade vi hemma med våra kusiner och mormor och morfar. I mellandagarna så va vi rätt mycket med våran kusin som är lika gammal som oss. Sedan kom våran farmor ned(hon bor lite utenför Umeå) och stannade för att fira nyår. Våran kusin va oxå med och firade och hon stannade tills igår innan hon åkte hem.
Idag så har vi varit i Sickla och shoppat, då följde hon oxå med. Hittade inte så mycket bara ett par svarta stupisar och en gullig T-shirt. Mellandags rean har inte varit så bra i år fast jag har hittat en del grejer.
Det är inte så långt kvar tills skolan börjar igen men jag känner mig rätt utvilad. Förresten så fick jag VG i alla ämnen förutom HK(jag fick bara G i det) och ida har naturligtvis exakt lika dant.
Såg på ett ganska roligt program i går. Det är ett amerikanskt dejting program om en 30-årig kille som är tennis proffs och har ska dejta 7 tjejer som är i 20-årsåldern och 7 tjejer i 40-årsåldern, det gå kl 20:00 på kanal5 varje vardag.
kram på er/Å

Twince - twice as nice


Den här bloggen startade november 2007 av två tvillingsystrar - Åsa och Ida, födda -93 (med 30 sekunders mellanrum) som är bosatta i Örebro respektive Uppsala med bas i Stockholm

Just nu studerar vi båda två.

Ida: Biologi och miljövetenskap på SLU i Uppsala
Åsa: Måltidsekologprogrammet på Örebro Universitet

Följ med oss på vårt äventyr genom livet!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu