På väg uppåt i landet

Hallåj!

Nu ska vi snart åka. Jag har packat klart. Pappa ska väl snart gå och hämta bilen så vi kan packa in i den. Fast jag vill ta en sväng till centrum och biblioteket innan vi åker för jag vill låna en bok. Fint väder det är idag, synd att man ska sitta i en bil. Som sagt så ska vi uppåt i landet, till Umeå trakten. Och sista veckan på pappas semester så ska vi till fjällen för att vandra lite. Det blir roligt fast det kommer nog att vara myggigt. Jag håller tummarna på att vi får fint väder och att det blir varmt.

Massor av kramar | Åsa

Nu drar vi

Uppåt landet, jag vet inte riktigt när vi kommer hem. Men ni får ha det bäst när vi är borta. Kram Kram.
Ida och Åsa

-

Hallå! Nu har jag och Åsa tittat på två avsnitt av " Sex and the city" och de är bara för sköna, jag vill gärna gå och se filmen. Jag ska nog snart gå och dra mig till sängen, imorgon åker vi uppåt landet igen och jag vet inte riktigt hur länge vi kommer bli borta. Ses imorgon.
// Ida

Mamma Mia!

Hej!

Har precis kommit hem från stan dä vi var och såg den nya Mamma Mia-filmen.
Den var jätte bra. Låtarna passade in och miljön var också bra. Att Meryl Streep var så bra på att sjunga trodde jag inte. Jag rekomenderar varmt att man ska gå och se den.

Nu ska vi fika lite | Åsa

Dagens

Dagens outfit har varit shorts + t-shirt men nu har jag hoppat i i min bio-outfit som jag ska ha

Kofta: Clara
Linne: H&M
Shorts: Lindex
Har också haft på mig lite smink och det blev, concealer, foundation, mascara och förstås lite läppglans. Tror ni det är tillräckligt " Mamma Mia"? Ha en bra kväll.
// Ida

Nytt men gammalt


Detta fina halsband hittade jag i datorrummet (konstigt nog) och frågade vems det var och då sa mamma att hon troligen hade fått det av morfar någon gång, så jag frågade om jag fick ta det. och självklart fick jag. Kram
// Ida

Rubrik

Hej! Har precis sett på Moulin Rouge igen och jag grät lika mycket, hellt sjukt vad en film kan få en att gråta :) Tidigare idag var jag ute med Rulle sen cyklade jag, Åsa och mamma till våran kollonilott och rensade ogräs. Efter det blev det en tidig middag och vi ska väll snart börja röra oss in till stan. Ha en skön kväll.
// Ida

Måndag

Hallå!

Idag så vaknade vi typ vid halv 10 kanske. Vi åt frukost och sedan så har jag duchat och inte gjort så mycket mera. Fast ikväll så kommer det att hända lite saker. Jag tror hela familjen ska med på bio och se Mamma Mia. Vi äter kanske ute också. Ivilket fall som helst så tänkte jag kanske gå en sväng med hunden och köpa glass, har ett litet sug efter det.

Ha det bäst | Åsa

Kvällen

Hur mår ni?
Jag mår i alla fall bra, kvällen gick åt till att äta middag och sen har jag och Åsa tittat på Moulin Rouge. Åh, det är en sån snyfftare asså. Jag ville gråta hela tiden :P både Åsa och jag satt med varsin nästduk i handen. Men det är liksom en film som man bara måste ha, en klassiker.

Nu ska jag gå och ta en snabb duch för jag är så varm.
Kram // Ida


Hej...

Tänkte berätta lite mer detaljerat om vad vi gjorde i Skenora som ligger ute på Ingarö.
Söndag: Som sagt kom vi ut då, ca kl 17. Jag, Åsa och mamma kom ut först så vi packade upp och gjorde lite aptitretare. Sen blev det middag, bastu och lite poker och då hade vi som var med lagt in en tia var så man skulle vinna lite pengar. Och gissa vem som vann, JAG XD! 60 kr fick jag och det är ganska bra.
Måndag: På måndagen regnade det så vi tillbringade dagen med att åka in till Gustavsberg och gå i porslinsaffärer, inte så jätte kul men det fanns några riktigt fina saker. Den här dagen cyklade Stina ut, firvilligt! Vilket jag absolut inte skulle gjort. När hon kom var hon hellt genomblöt. Senare på kvällen bastade vi och jag, Åsa och Agnes gjorde en chokladtårta för vi skulle göra middag nästa dag och chokladtårtor blir bättre om det får stå ett tag. Efter det spelade vi poker men vi satsade inga pengar och det var tur för den här dagen vann Henrik, jag kom 3:a.
Tisdag: Den här dagen sov vi till 11 och när vi gick upp hade föräldrarna åkt till Björnö. Vi andra stannade hemma och spelade kort, hade vattenbalongskrig och badade en kort stund för det var så himla kallt. När föräldrarna kom hem gick jag, Åsa och Agnes ut och plockade smultron och vi fick tre fulla muggar och det är ju ganska mycket när man pratar om smultron. När vi kom tillbaka började vi med maten och de andra gick ner till bastun. Middagen blev skit god och det blev avokadobruchetta, kinaklubbor och såklart chokladtårtan med tryffel ( alla recept finns på arla.se). När middagen var uppäten fick vi gå ner och basta. Sen spelade jag, Åsa, Agnes och Stina fyrmansvist som jag var skit dålig på. Efter det gick jag och Agnes en sväng med Rulle innan vi stoppade han i bilen för han fick inte sova inne :( Kl 00 gick jag, Åsa och Agnes och nattbadade och det var jätte kul.
Onsdag: På onsdagmorgon frågade vi föräldrarna om de hade märkt nått av vårat nattbad men det hade de inte. Den här dagen sken solen för första gången på tre dagar. Efter frukosten gick vi ner till bryggan och solade och badade, åt en kylskåp-rensnings-lunch och vi åkte en tur med båtarna. Vid fyra, halv fem åkte pappa, Henrik och Agnes för att hämta Elin som hade varit och tågluffat i Europa. Mamma, Catrine och Stina åkte och handlade. Jag och Åsa stannade hemma och förbredde efterrätten. När handlarna kom hem började vi med maten och sen när Elina och company kom åt vi middag. Efter det blev det bastning igen och sen spelade vi lite kort, jag vann på grunka.
     
( 1. Båten som låg utanför vår brygga 2/3 bilder från båtturen)
Torsdag: Den här dagen var det också fint väder så vi tog båda båtarna och åkte till Strömma där vi åt lunch och glass. När vi kom hem igen hade ett stort moln täckt himlen då hittade Stina en kul våtdräckt i boden och vi prövade den och det blev många skratt. Efter det gick vi " barn" ut för att plocka smultron men det blev inte så mycket, nästan två koppar. När vi kom tillbaka hållde mammorna på med maten för papporna hade gått på en lång promenad. När alla kommit åt vi middag och sen spelade vi ett parti kubb, Lundbergarna V.S Grönbergarna och vi vann såklart :) Sen blev det bastning, matspelet och poker, den här dagen vann Åsa.
         
( 1. Jag och Rulle på båten,2/3. vissa bygggor stor kåkar i skärgården, 4. sötta Rulle på båten 4.  Jag i den roliga våttdräkten)
Fredag: På fredagen åkte Stina och Grönbergarna hem, så vi blev bara fyra. På eftermiddagen satt vi mest inne och lyssnade på Harry Potter och spelade lite kort. Sen blev det middag, bastning och sen spelade vi kort och jag förlorade på båda.
 
( 1. Den lila svart stugan är bastun 2. Utsikten från våran altan)
Lördag: Den här dagen hände inte så mycket, vi låg nere vid bryggan, åt lunch och lyssnade på Harry och jag grät faktist för en mycket viktig person dog. Vi åkte in till Gustavsberg och åt middag och det blev pizza. Efter det tog vi ut Rulle ur bilen och gick till ett cafe där det blev lite efterrätt. Sen åkte vi och handlade innan vi åkte hem och då hitade vi Molin Rouge som jag blev jätte sugen att titta på en annan dag och ikväll ska vi nog kolla på den. När vi kommit hem blev det lite kortspel, godisätande och jag och Åsa spelade lite skojfotboll som för det mesta gjorde ont.
 
( 1. Badtofflor ett måste 2. Åsa och jag på bryggan)

Det var veckan det, Kram

Skenora

Hejsan!

Nu är vi hemma igen efter en vecka i Skenora. Vi har haft jätte roligt. Nattbadat, grillat och mycket mera. Förra söndagen så åkte jag, Ida och mamma ut med lilla bilen medans pappa tog stora bilen för att åka och hämta våra kompisar Henrik, Chatrine och Agnes. Sedan gick dagarna framåt. Vi solade och badade. Det har varit varit varmt i havet. På onsdagen så kom Elin och på fredag så åkte alla hem förutom mamma, pappa, Ida och jag. På lördagen så åkte vi till Gusdavsberg och åt middag på en pizzeria innan vi hanlade lite. Och idag så har vi packat, städat och åkt hem.

Det var veckan det. Imorgon kommer vi vara hemma. Man behöver ju in sådan dag innan man drar vidare. Vi ska uppåt i landet till vårat landställe som ligger utanför Umeå, där farmor bor.

Det är skönt att vara hemma | Åsa 

Hemma

Ja nu är vi hemma efter att ha varit ca 10 dagar i stugan uppe i Hälsingland, vi har haft det skönt med ganska bra väder, normalt svensk sommar i alla fall.
Vi kom upp på onsdag eftermiddag med Helena och vi gjorde väll inte så mycket mer den dagen, på torsdagen badade vi och spelade minigolf på kvällen. På fredagen åkte vi till mammas moster och morbror som har en kaninfarm och vi fick låna en kanin som vi döpte till Hampus. Pappa kom också upp på fredagen, lördagen minns jag inte så mycket av. Åsa blev magsjuk vilket var synd och jag hade mitt (skoj)bråk med pappa när vi spelade kort på kvällen. På söndagen åkte pappa och Helena hem och jag hade lite tråkigt eftersom Åsa fortfarande var dålig. Erika kom på måndagen och sen har veckan rullat på ganska bra med kortspel varje kväll varav jag har vunnit ganska många och då skryter jag faktist inte ;) Idag så blev det tidig uppstigning för vi skulle hjälpa mammas kusin Eva i hennes resturang, för de var en marknad där och de var de ända som serverade mat. Jag, Åsa och Erika fick stå vid gosidbordet och det sålde väll så där.

Jag och Hampus som är en dvärgvädur.
Men nu är det bara att packa om eftersom vi ska ut till Skenora imorgon, men nu är jag för trött för at skriva mer. Jag ska nog gå och lägga mig. Hoppas ni har haft det bra.
// Ida

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu