Packat och klart!

Hallå!

Det är uppstigning kl 06 har pappa sagt men jag vet inte om jag tror honom, men jag måste i alla fall börja dra mig mot sängen. Tänk att snart har 1 vecka av jullovet gått och snart är 2008 slut också, ibland undrar jag vart tiden tog vägen.

Idag sov jag länge eftersom jag släckte vid 02 eller något sånt, gick upp vid 11 och åt frukost. Sedan städade jag, Åsa och Stina medans mamma och pappa åkte och handlade. Sedan satt jag och fixade med bilder på min iPod, åt middag och nyss tittade jag, Åsa, mamma och pappa på Harry Potter 4. Jag tycker filmerna är ganska bra och i fyran är dessuton Robert Pattinson med och han är så snygg, Åsa och jag skrek när han kom in i filmen och vi fick en konstig blick från mamma och pappa ; )

Jag håller på att läsa Twilight och i filmen så spelar ju Robert Pattinson en huvudroll. Jag har inte läst klart boken men jag känner att jag vill läsa klart den innan jag ser filmen även om jag är sugen på att se den.

Imorgon drar vi som sagt till Sälen för SNÖ och skidåktning och det kommer blir roligt att åka skidor igen, vi kommer hem nästa söndag så ni får ha ett gott nytt år så hörs vi på nästa söndag.

Kram // Ida

Save Me From Myself - Christina Aguilera



I know it's hard, it's hard
But you've broken all my walls
You've been my strength, so strong

Inte en förkyldning till!

Ja, jag har blivit förkyld. Har lite ont i halsen men det är inte så farligt men jag är lite täppt i näsan. Vi har städat och sedan så ska vi väl packa till Sälen som vi åker till imorgon. Där måste det ju vara lite snö ialla fall. Jag tänkte ta med min datorn så jag kan jobba SO när vi sitter i bilen, det tar ju några timmar att åka upp.
Puss och kram, Åsa

Nu är det bara Nyår kvar!

Hejsan!

Jag fick också det mesta jag önskade mig.
Jag fick en ljusstake, ljus och nattlinne av Ida. Boken av Stina, högtalare av pappa, presentkort på Tyresö Praktiken(massage). Och lite annat.
Nu ska jag göra fika.
Puss och kram, Åsa

Sammanfattning

Hej!

Tänkte skriva en liten sammanfattning av de senaste dagarna.
Onsdag, Julafton:
Jag och Åsa blev väckta av mamma och fick varsin marsipangris, jag hoppade in i duchen och vid kl 10 kom grannarna hit och vi åt julfrukost. Sedan startade pappa en backamontunering som jag kom 6/7 på, mamma vann hela turnerigen obesegrad, men vi spelade först klart det igår kväll. Vi gick ut en timme eller så i det tråkiga vintervädret och när vi kom in blev det fika, mer backamon och Kalle Ankas jul. När vi tittat klart åt vi julmiddag och sen blev det julklappsöppning. Jag fick två klockor av mamma, mascara och ögonskugga av Stina, sidenpyjamas av Åsa, 250 kr på GinaTricot av farmor, 200 kr mormor och morfar och en iPod av pappa. En 8 GB, men jag behöver egentligen inte en 80 eller 120.
Så led julafton mot sitt slut. Men jag kan säga att jag fick allt som stod på min önskelista och mer.

Torsdag, Juldagen:
Backamon turneringen fortsatte, vi gick på en promenad, fikade och Stinas pojkväns föräldrar kom hit på middag.

Fredag, Annandagjul:
Mormor och morfar åkte för en stund sen och jag, Åsa, Stina och mamma ska gå bort med skräp och gå en promenad. Sen tror jag att det var någon som ville starta en fia-med-knuff-turnering, så vi får se hur det blir med det.

Kram // Ida

Julafton

GOD JUL

ÖNSKAR IDA OCH ÅSA


Imorgon är det julafton

Jag slår vad om att ALLA som bloggar har liknande rubrik, eller typ dan före dopparedan. Familjen har mest ståt i köket idag. Vi har gjort sillsallad, rödbetssallad, rullrån och massa annat. Vi har inte så stort kök så det blir lite trångt men man måste dela. Vi klädde nys granen och den blev fin. Det är bara att lägga dit klapparna. Vi får se hur det blir med bloggningen imorgon men får kanske en liten stund då man kan sätta ig vid datorn och önska alla en god jul.
Puss och kram, Åsa

Dan före dan före dopparedan

Hej!

Idag har det varit en riktig hektisk dag, jag blev väckt kl 9:30 tror jag och åt frukost med mamma, Åsa, mormor och morfar. Efter det åkte jag, Åsa, mam och mormor till Ica Maxi och handlade. När vi kom hem blev det lite lunch och efter det gjorde Åsa Ians Sockerkransar som blev jätte goda, mormor rullade köttbullar och jag stickade, det går riktigt bra för mig att sticka nu. Jag fick bara G i slöjd så nu övar jag hemma fast min lärare sa att jag inte skulle göra det. Men övning ger färdighet.

Pappa kom hem från jobbet och Stina kom hem från Uppsala och vi åt middag, efter det gjorde pappa knäck som blev mummsig, jag satt mest framför datorn och slappade innan vi hade ett litet glöggfika.

Imorgon ska granen hämtas från vinden och kläs och en massa saker ska göras, jag kan inte riktigt fatta att det bara är en dag kvar till julafton. Om bara snön kunde komma....
// Ida

Första dagen

God morgon!

Skönt med första dagen på lovet och sova lite längre. Har ni precis vaknat eller? Själv har jag varit vaken sedan 9 ungefär. Försökte somna om men det gick inte. Läste ett kapitel i Harry Potter innan jag klädde på mig och gick ner till frukosten. Idag så ska vi handla lite och göra lite julbestyr. Koka knäck, göra köttbullar, lite sånt. Ska även försöka hinna med att göra lite SO, för jag vill inte göra klart det arbetet i slutet av maj. Jag önskar att det kunde komma lite snö. Det skulle vara perfekt, det är ingen jul utan snö. Önskar att jag bodde i norrland för att få snö.
Ha en bra dag.
Puss och kram, Åsa.

Missa inte!!

Missa inte Grinchen idag.
Den går klockan 17:00 på Kanal 5
Bästa julfilmen ever.

Handboll, Harry Potter och LoveActully

Go kväll!

Idag vaknade jag kl 10:14 av att radion var på där nere, jag blev lite sur eftersom jag hade en sådan härlig dröm om att jag var i Spanien och hade träffat en jätte gullig kille. ; ) Åsa kom upp och kollade om jag var vaken och sen åt jag med familjen brunch med äggröra, korv, bacon m.m Jag blev ganska överaskad eftersom vi gör aldrig det. Jag fick äran att städa undan och när jag var klar åkte mamma, Åsa och jag ut till Tyresöhallen för Åsa skulle spela dammatch. Och vilken "bitch"-match det blev, det var bråk lite hit och dit och jag trodde nästan det skulle bli slagsmål, en av 92:orna som spelade matchen kanske blir avstägd nästa år och det kommer även påverka vårat lag så jag hoppas hon inte blir det.

När vi kom hem chillade jag framför datorn innan jag gick en sväng med Rulle innan vi åt middag och det blev Janssons frestelse som jag inte gillar så mycket. Sen bänkade vi oss framför TV och kollade på Harry Potter och fången från Azkaban och sen slog Åsa och jag över till TV4 och kollade på LoveActually och jag tycker den filmen är så himla sött, speciellt med att den lilla kille är sött och säger att han har hittat den rätta fast han är ungefär 10 år. Bra julfilm i alla fall men Grinshen är den bästa.
 
// Ida


Jag kan inte låta bli!

Hej!

Det känns som om jag har lagt upp typ hundra klänningar men när jag tittade på nelly.se och hittade de här två klänningarna kan jag inte låta bli att tipsa om dem.

Baksidan är så himla snygg men priset drar iväg, den kostar 1399kr men man har i alla fall den snyggaste ryggen.

Rosetter, rosetter och rosetter jag tror nog jag har en kärlek för rosetter men den här klänningen är så sött, priset är väldigt bra också 349 kr.
// Ida

Lovely, little dresses


Dessa 3 klänningar hittade jag när jag kollade på chiny.se och jag tycker de är så fina, den lilla rosetten som sitter under brösten och färgerna. Jag har svårt vilken som är min favorit men det står nog mellan den bruna och svarta. De kostar 519kr styck men det är de absolut värda men just nu kan jag bara drömma om dem för efter dagens julhandling är jag ganska pank, men drömma kan man ju alltid.
// Ida 

Vit som snö


Jag kan bara inte låta bli att tipsa om denna söta, stickade klänning från Lindex för 199 kr. Den passar nog mig ganks abra eftersom jag gärna bär tröjor/klänningar med polograge.
// Ida

Snabb räkpasta

Tänkte ge er receptet på vad vi åt till middag för en liten stund sedan.
Ingredienser:
2-4 dl cream fraise
räkor, ta hur många du vill ha.
citronpeppar, svartpappar och salt
Några droppar citron saft
Valfri ost
Gör så här:
Låt vattnet till pastan koka upp och lägg i pastan. Häll i cream fraisen i en kastrull och låt den koka upp. Krydda med citronpeppar och citron saft. Häll i räkorna och sänk till låg värme. Läg i ost och låt den sakta smälta, vi använde mozzarela ost. Häll av vattnet från pastan och blanda ner såsen i pastan. Vi hade i lite hackade paprika och det gjorde det lite mera färgglatt. Servera!

Det blev jätte gott, snabbt och enkelt.
Puss och kram, åsa


Jullovet är här!

Ja, nu kan man se fram emot typ 2 veckors ledighet. Vi börjar den 8:onde januari.
Innan vi gick hem få gick Ida och jag till centrum och köpte lite julklappar. Jag har ganska nöjd med mina betyg. Jag har 17 betyg och 1 G, 14 VG och 2 MVG, i musik och HK. Jag har G i syslöjd men våran lärare har sagt att vi inte skulle få det betyg vi förtjänar för hon har inte sett oss tillräckligt mycket. Eftersom hon vet att det är inte så mycket eget arbete hon kommer att se så får hon väl sätta betyg efter det. Min franska och engelska lärare säger att jag ligger precis på gränsen mellan VG och MVG så det är bara att jobba på nästa termin.
Puss och kram, Åsa.

Ge mig snö!

Hej!

Jag tycker det verkligen inte känns som december, visst att alla adventsjärnor är i fönstren och man handlar julklappar men det blir ingen riktig jul utan snö. En sak som jag skulle vilja gör är att gå ut och ha snöbollskrig på julafton, att vakna upp till att det ligger snö på marken är så undebart. Så det är bara att hålla tummarna.



Idag var det en ganska kort dag i skolan, vi gick mellan 8.30-13, sen tränade vi kl 17.30 men vi var inte så många 93:or och vi hade ingen tränare men det blev en ganska bra träning endå eftersom vi tränar med damerna.
Imorgon börjar vi 9:45 vilket är himla skönt men sen måste vi sitta i gympasalen och lyssna på en massa band, lite onödigt enligt mig. Kan man inte bara få sitt betyg och gå hem? Kram
// Ida


Åsas önskelista

  
Nattlinne från Lindex för 149 kr.
Ljushållare från Indiska för 59,90 kr.
Boken Upprorsänglar av Libba Bray.

Sedan är det ju alla vanliga saker som jag vill ha som kläder och smink och smycken och så. Jag har inte tänkt så mycket på julklapparna men nu när julen närmar sig med stormsteg få tänker jag mest på hur jag ska få pengarna att räka. Men trots allt så är det tanken som räknas. Har bestämt det msta vad jag ska köpa.
Idag så var 7,8 och 9:an indelade i 8 olika grupper och så gick vi runt till klassrum och gjorde olika saker bland annt så ska det låta. Roligt för man lär känna de andra klasserna bättre. Jag har haft lite problem med mitt bild betyg. Jag var inte klar med allt så jag fick sitta extra i tisdags för att det var sista dagen betygen kunnde ändras. Man lärare hade sänkt mitt VG till G men idag när jag pratade med henne så har hon höjt mig igen.

Nu ska jag gå ner och hjälpa mamma packa upp matvaror.
Puss på er, Åsa

1 vecka kvar

Hej!

Hur mår ni? Själv har jag lite ont i halsen som irriterar mig men annars är det bra. Jag kan inte fatta att nästa onsdag är det julafton och jag har knappt börjat köpa julklappar. Det kanske är dax är börja? Men Åsa och jag ska nog åka till Haninge Centrum på fredag efter skolavslutningen så det löser nog sig.

Veckan har varit ganska bra, känns jätte skönt att det bara är ungefär 1 dag kvar i skolan. I måndags var vi ju lediga, i tisdags hade vi vanlig dag och då fick jag reda på att jag kommer få MVG i musik och det är jätte roligt tycker jag. Vi har 3 lärare i musik eller i alla fall 3 ämnen. Körsång, krock (spela i band) och musikteori ovh vi hade ett prov i musikteori för inte så länge sen och det gick verkligen inte bra för mig men min lärare välde att inte sänka mig i musikteori vilket jag är glad för.

Idag var en av de två arbetslagsdagarna vi har, vi började med svenska och löste lite korsord, sen hade vi engelska och tittade på Cast Away med Tom Hanks men jag tycker inte att den är så bra. Sen bjöds det på julbord till lunch och efter det hade vi SO och tittade på Flykten från Sobibor. Den handlar om ett dödsläger under andra världskriget, ingen överlever utan alla gasas ihäl förutom judiskafångar som arbetar med olika saker i lägret, som att sy eller göra skor.
Men fångarna planera en kupp....

Filmen var väldigt bra och spännande och jag kan tipsa om den.
När vi kom hem vid 14.15 tittade vi på TV hela eftermiddagen tills kl 17 när jag var tvunge att laga mat sen har jag inte gjort så mycket mer idag.
Over and out.
// Ida

Ett Kort Ögonblick / A Moment like This

Vilken variant  är bäst?

Fame - Ett Kort ögonblick ( det fanns ingen annan video så det blev med lite Föhäxad bilder i)




Kelly Clarkson

Själv vet jag inte riktigt vem jag gillar bäst men jag tror Kelly
// Ida

Ledig dag!

Godmorgon!

Idag så är vi komplediga pga alla våra Lucia tåg. Skönt!
Jag sov till 9 och sedan så läste jag ett kapitel i Harry Potter. Nu läser jag 4:an, de är som beroende framkallande. Jag hade bara tänkt läsa 2:an men nu har jag läst ut 3:an och börjat med 4:an.
Idag så ska vi till våran kompis och julpyssla och ha det mysigt. Ida och jag brukar åka till Farsta Centrum den dagen vi är lediga och handla julklappar för hur många är lediga på en måndag men vi får ta det till helgen som alla andra.
Nu ska jag kolla lite buss tider.

Puss och kram, Åsa

Raining in New York - Oh Laura




It's raining in New York.
And I know what it feels like
Cause I've walked 3rd Avenue
With tears in my eyes

13 December

Hej!

Sorry för lite dålig uppdatering men vi har varit ganks aupptagna i veckan. Vi har haft fem Luciatåg den här veckan och det avslutades med en Luciakonsert med Sveriges Lucia på Skansen, inte för att skryta men det är inte många som har fått uppträda i Berwaldhallen och Skansen. Luciakonserten var väldigt fint bara det att man frös så himla mycket, om jag inte hade haft täckbyxor under Lucialinnet vet jag inte vad jag hade gjort.
// Ida


Ögonstenar




Dessa två kjolar kan jag tänka mig att köpa, den första kjolen är i samma mönster som känningen jag skrev om förut och de sitter ganska högt upp och jag bara älskar rosetten. Båda kostar 249kr och jag skulle gärna vilja ha båda för jag kan inte välja. Svart passar till allt men mönstret är himla fint.

Den här klänningen tycker jag är jätte fint och när jag först inte såg ryggen så tyckte jag att den inte var något speciellt men när jag såg den ändrades min inställning till den. Så snygg och den kostar bara 249kr och den finns även i guld/svart och lilla. Jag tycker dock att grå är snyggast.

Det ända krukset är att jag inte vet om jag ska slå till nu på dessa kläder (men då kommer jag vara helt pank) eller om man ska vänta till mellan-dags-rean.
// Ida

Svar



Hur vet jag att han känner samma sak?

Man får ju utdelning

Godmorgon!

Idag så har vi som sagt sovmorgon och gud vad skönt det va att vakna senare.
Vi har precis ätit frukost. Jag glömde säga det igår men jag fick tillbaka min HK-uppgift och jag fick VG på den. Skulle vilja haft ett högre betyg men jag är nöjd för jag kommer att få MVG i slut betyg. JIIPPIIEE!!
Känns så skönt att jag får det betyget jag förtjänar.
Vad ska ni göra idag?

Puss och kram, Åsa
 

Dress for success


Det blir väldigt mycket klänningar nu inför jul och nyår och denna klänning skulle jag deffenetivt kunna tänka mig att bära, den kostar 298 kr från H&M. Axelbanden kan man även ta av vilket är jätte bra för då kan man variera klänningen. Jag gillar verkligen mönstret och sidenbandet i midjan, spetsen vid midjan gör klänningen något extra. Den enda nackdelen är att den kommer från H&M och då blir jag nog inte ensam om att ha den.
// Ida

Gud vilket väder

Hejsan!

Var ett tag sedan jag bloggade men jag var ju sjuk så där är förklaringen.
Ja, vädret är inte precis roligt. Riktig blötsnö kommer ner. Men det har hänt lite saker idag ialla fall.
Vi hade Luciatåg på förenings gården och tjänade typ 4500 kr, det är snabba pengar. Igår så hade Ida och jag Luciatåg med 8:orna och då svimmade nästan jag. Jag kännde mig jätte varm och sedan fick jag lock för öronen, det är första gången det har hänt mig men jag tror det kanske beror på att jag var sjuk. Våran musik lärare sa att jag hade varit alldeles vit i ansiktet. Men som sagt så gick det utmärkt idag.
Imorgon så har vi sovmorgon till 11.15 för vi ska iväg med 8:orna igen och då kommer vi vara hemma vid 17 ungefär. Vi är bara 5 stycken i 9:an som hjälper 8:orna för dom har bara 1 som sjunger min stämma och bara 2 som sjunger en annan stämma. Det är så i klasserna att vi får hjälpa varandra, i vår klass så får vi hjälp med killar eftersom vi har bara 2.
Nu ska jag titta på Grey's anatomy.

Puss och kram, Åsa

What I`ve Done - Linkin Park



So let mercy come
And wash away

What I've done
I'll face myself
To cross out
What I've become
Erase myself
And let go of
What I've done


Time for bed

Hallå!

Den här helgen har varit väldigt skön, jag har varit uppe sent och sovit länge.
Idag blev jag väckt ca kl 10 och åt frukost med familjen, inte farmor dock för hon gick till kyrkan då vi åt. Efter det duchade jag och satt vid datorn innan farmor kom tillbaka och då bakade vi pepparkakor. Några blev brända men de flesta blev bra. Sen åt vi middag och jag övade lite på musikteori som vi har prov i imorgon.
När Åsa och jag la oss sedan i mammas och pappas rum och tittade på Hell`s Kitchen började vi må illa båda två, så vi gick ut en sväng med Rulle eftersom vi inte hade varit ute på hela dagen och jag kännde mig lite bättre men inte Åsa och hon kräktes sen men nu mår hon bättre. Jag undrar om hon ska gå till skolan imorgon, troligen inte men vi får se. Jag har fortfarande lite ont i magen fortfarande men det är inte så farligt.

Hoppas ni har haft en bra helg.
// Ida

På min önskelista (än så länge)



1. iPod 160GB, från Siba för 2290kr
2. Satinpyjamas, från Lindex för 199kr
3. Maybelline Defina a lash volum masacara, från Kicks för 135kr
4. eller Mas Factor Masterpiece Max mascara, från Kicks för 160kr
// Ida

Julen har redan börjat

Hallå!

Känner mig trött i huvudet idag. Har lite ont i huvudet också.
Vi vann matchen igår, jag gjorde inget mål dock.
Nu ska vi snart baka pepparkakor med farmor.

Puss och kram, Åsa

With love from Lindex


Denna kläning från Lindex för 399 kr skulle jag definitvift kunna ha till jul, den kanske känns lite sommrig men då kan man ju bara ha den på sommaren i så fall. Har dck inte provat den men det är bara att ge sig iväg till centrum i sådana fall.

När jag kollade på lindex.se såg jag även denna fina topp för 249kr och jag gillar den skarpt. Kanske ska jag önska mig ett presentkort från Lindex i julklapp.
// Ida

Lördag

Hejsan!

Jag skriver inte så ofta nu för tiden. Typ ett inlägg i veckan men känns som att jag knappt varit hemma i veckan.
I måndags tränade inte vi för vi var tvugna och sova ordentligt men farmor kom och vi flyttade sängar och hållde på.
I tisdags hade vi julkonsert så där var det en klar anledning.
I onsdags så var vi på mammas skola och åt julbord, gott som vanligt.
I torsdags så var jag på öppet hus på enskede gård, det verkade vara jätte bra. Det var en känsla som var typ får jag hjälpa till? Åkte sedan till träningen då jag kom sent men jag skulle inte träna för jag hade inte saker med mig men jag kom mest för jag trodde att vi skulle snacka efter.
I fredags så gjorde jag inte så mycket. Vi slutade tidigare för vi hade engelska prov och sedan mötte vi upp pappa i centrum för att kolla på jacka åt mig men det blev som sagt ingen. På kvällen så klonglade min iPod men den funkade nu på morgonen.
Idag så har jag har städat nedervåningen och mamma har klippt min lugg, det behövdes vekligen. Jag ska spela match med damerna kl 14, och det är samling 13:15.

Nu blev det ett uppehåll i skrivandet.
Ha en bra lördag.

Puss och kram, Åsa

Dragkedja/Lack



Nu när jag ändå var inne på att prata om skor så hittade jag de här skorna i Crispins affär och av märket Björn Borg. Riktigt snygga tycker jag med dragkedjan som går över skorna. 75 euro på www.bjornborgfootwear.com 
// Ida


Old and new shoes

Hej!

Jag har ju skrivit om att jag köpte ett par uggs på second hand men sen var de snea så jag fick ont i höften, det är kanske lite svårt att föstå men här är lite bildbevis:
 
1. Så här ser uggsen ut, hur fina och sköna som helst. 2. Om du tittar på sulan ser du att den är sne och de gör att hela jag går snett och överbelastar höger höft så nu är det bara att slänga dem.

Så nu var jag utan vinterskor men det löste jag och pappa idag.
Åsa och jag skulle möta pappa i centrum för att kolla på en vinterjacka till Åsa men det blev istället ett par skor till mig.
 
De är av märket Rhode och kostade 950kr, de är hur sköna som helst och riktigt snygga tycker jag. Nu är det bara och vänta på snön.
// Ida


Bla, bla, bla

Hej!

Så där, nu har jag läst igenom alla bloggar jag läser men jag måste uppdatera mig lite eftersom jag inte läste någon förgår eller igår.

I skolan idag hade vi en uppsats i so/svenska om andra världskriget och jag blev väldigt nöjd med min, bara det att nu har jag träningsvärk i armen, det gör så himla ont och fast jag var och tränade blir det inte speciellt bättre. På träningen var vi 5 stycken och jag tycker att våra tränare ska ha ett snack med oss om träningsnervaron, föra torsdagen var vi bara 3 och laget blir inte bättre. Visst vi har bara en match kvar det här året, den 13 december och då kan inte Åsa och jag vara med för vi har Luciatåg på Skansen.
Over and out.
// Ida 

Julkonsert avklarad

Hej!

Kom nyss hem efter att ha varit i skolan, trodde nästan att vi skulle få vara lediga idag eftersom vi hade julkonsert igår. Konserten gick bra i alla fall, men det är lite sorligt eftersom det här var vår sista julkonsert.

Ikväll ska vi på julbord på mammas skola och hon ringde precis och bad mig ta med en julskiva, såklart ville hon att jag tar med en julskiva som vi sjunger på men det gör jag inte.

Nu ska jag titta vidare på ANTM.
// Ida

WTF?!


Vad är det egentligen med den här tjejen? Hon säger att Johan betyder mer för henne än hennes familj. Helt sjukt!

Jag har inte föllt Idol så mycket men när jag såg det här klipet på Lily:s blogg så blir jag bara trött på Idol.
// Ida

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu