Nu bär det av...

uppåt landet till mormor och morfar, vi har väll packat de mästa nu. Ida ska ha med sin iPodförstärkare upp så man kan lyssna på annan musik än morfars. Ha det riktigt skönt medans vi är borta.
Kram Ida och Åsa.

En helt crazy night

Gokväll!

Erika kom hit. Hon blev tills sig när jag berättade om mina kakor. Egentligen så skulle hon åka hem men det blev så sent att hon stannar för natten. Jag mötte henne i centrum, vi kollade i olika affärer. Sedan så ringde Ida och vi gick hemåt. Hemma åt vi och sedan kollade vi klart på "Hell's kitchen". Sedan startade vi ett parti Monopol. Det tog ju sin tid men vi gjorde ju också ett stop för att gå ut med Rulle. Vi blev lite flummiga och skrattade åt det mesta. Som t.ex. Du säljer din nya karta till en gamal turist. Så roligt. Ni kan ske inte fattar men det är askul. Vi åt godis och sedan kollade vi på "Medan du sov". En bra film tycker jag. Nu ska vi väl ligga och prata en stund. Får se vilken tid det kommer att bli när vi släcker.

Dagen är lång men natten är kort | Åsa

Hej..

Nu har Åsa och jag städat huset och nu gick Åsa precis för hon ska möta Erika som kommer hit en stund. Efter frukosten gick jag, mamma, Åsa och Rulle bort till våran kollonilott och rensade lite ogräs, när vi kom hem åt jag några mackor och mamma och Åsa åt resterna av middagen igår. När vi har städat har mamma gjort lasagne till middag och det kommer bli jätte gott. Jag vet inte riktigt vad jag har tänkt att göra nu, Erika och Åsa kommer väll hem snart och jag vet inte riktigt vad vi ska göra. Spela spel kanske eller titta på Project Runway. Packa måste jag göra i alla fall, vi åker ju upp igen till mormor och morfar imorgon och vi kommer hem den 6/7 och sen ska vi ut till Skenora. Dagens outfit: T-shirt och mjukisar. Ha en fortsatt trevlig tisdag.
// Ida

Shorts

Hej!
När jag tittar i min garderob så ser jag att jag bara har ett par shorts!! Jag har har haft ett till par men dom är för små. Jag tycker mest om jeans shorts och jag älskar att ha shorts på sommaren. Jag har mycket heldre det än kjol. Här kommer lite shorts från www.forever21.com
  
Kostar ca 138 kr.   Samma pris här.        Kostar 120 kr.

Kramar | Åsa

Hungrig

Tjolahopp!

Har precis ätit lunch. Gårdagens middag, fiskgryta med ägg, mmm.
Jag har varit så himla hungrig dom här dagarna. Igår så var jag jätte hungrig när vi skulle äta middag. Konstigt eftersom jag inte gör av med mycket energi. Vi ska äta lasange til middag, jag blir hungrig av tanken. 
Hade tänkt ladda ned ett spel men det funkade inte. Ska väl börja packa någon gång så att jag får det överstökat.

Jag undrar:
Är det någon som läser våran blogg varje dag?? Liksom följer den så att säga??
Ni kan väl lämna en komentar då, skulle vara kul att se om någon gör det för jag har några bloggar som jag själv följer.

Att läsa är tråkigt, tills man hittar rätt bok | Åsa

Uppe med tuppen!!

Godmorgon!

Eller så är det ju inte riktigt :). Men jag vaknade väl 8:45 för Rulle skällde när mamma gick ut med honom. Men jag brukar vakna vid typ 9 så det är inte så konstigt.
Jag gick och lade mig sist igår, det brukar bli så. Stina lägger sig först för hon ska upp tidigt för hon sommar jobbar. Det kommer väl jag göra nästa år och det är väl bra att få pengar men jag vill vekligen inte gå upp tidigt på sommarlovet! Men om jag ska bli bagare så är det nog bara att vänja sig för då går man upp typ vid 3.
Efter Stina så är det pappa som går och läger sig, han jobbar ju. Sedan så droppar mamma, Ida och jag av till sängarna för sömn.

Idag så ska jag ringa till Helena och prata om imorgon för hon ska följa med oss upp till Stugan. Sedan så ska vi städa och bestäma maten till Skenora.

När jag får sova hur länge jag vill är jag som en inställd väckarklocka | Åsa

Måndag

Idag har det väll inte hänt så värst mycket, jag har mest varit lite deppig pågrund av min himla förskyldning.
Vaknade ca kl 9 och jag gick in till mammas och pappas rum och kollade på teve. Efter det gick jag ner och åt lite frukost, framför teven ;D, sen satte jag mig framför datorn. Mamma hållde på att ringa en massa samtal om Stinas dator som det har varit något fel på. På eftermiddagen gick mamma, jag och Rulle till centrum och vi gick på Apoteket och Ica, på apoteket blev det lite nässprej, halstabletter, Ipren och acnemedel och vi köpte lite mjölk och fil på Ica. När vi kom hem fikade vi lite mackor och sen tittade jag på "Project Runway" och " Hell`s Kitchen" , under tiden kom Stina och pappa hem och när programena var slut åt vi middag. Sen har jag inte gjort så mycket mer. Ska väll gå och börja göra mig i ordning för natten, sov gott så hörs vi imorgon.
// Ida

Natt dikt

Jag tittar ut och vad ser jag?
En skymt av blommor på en mycket lång rad.
Molnen glider tyst förbi,
jag undrar om någon annan ser...
Att gatulampornas bleka sken är det enda jag ser.


Sov gott när änglarna vakar över dig | Åsa

I guess you're right

I guess you' re right.
If I wake up in your mind.
I guess you' re right.












Ur låten: Iguess you' re right

Sommarlovs dagar

Hej!
Sitter här vid datorn fast det är fint väder ute. Är ganska rastlös. Borde väl göra nåt men kommer inte på. Har ingen lust att läsa men jag har ett litet sug av att baka, småkakor. Kanske så kan jag ta med dom till Stugan eller till Skenora som vi ska till om två veckor. Jag har lite ont i huvudet men det brukar jag få när jag bara sitter framför datorn hela tiden. Är det någon annan som brukar få det??

Annars så kommer det nog inte hända så mycket mer. Vi ska bestäma maten som vi ska äta i Skenora .
Nej, nu pallar jag inte mer. Jag tar ipoden och sätter mig och lyssnar på musik.

Att ha sommarlov är skönt men det blir lite långtråkigt när man inte har något att göra | Åsa
 

Gårdagens

Igår så konfermerade sig Åsa som sagt och efter det gick vi ut till Notholmens cafe och fikade, riktigt smaskigt! När vi kom hem gjorde vi inte så mycket, jag satt mest vi datorn och fixade med iTunes. När det blev kväll cyklade vi bort till en Thairesturang och åt middag, jag åt räkchips och friterad kyckling och det var super gott. Efter middagen cyklade vi och köpte glass till efterrätt och vi åkte hem. Hemma tittade vi på "Why I wore lipstick to my mastectomy" på kanal5 som var riktigt bra och efter det tittade Åsa och jag på "Legally Blond". Efter det drog jag mig till sängen efter som jag har fått "hösnuva" mitt i sommaren! Jag är förkyld och jag har haft ont i halsen men nu är det bättre. Hoppas ni hade en bra söndag.
// Ida

Midsommarhelgen

Jag kanske ska berätta om vad vi har gjort uppe i Hälsingland.

På torsdagen efter min målvaktskola så hämtade våran moster, morbror , kusin och Åsa upp mig i Sona och vi åkte upp. I bilen hade vi en liten introtävling som vår morbror " vann", vi mellanlandade i Uppsala och käkade på Max. Jag åt deras nya hamburgare med gucamole som var jätte god. När vi kom upp till stugan satte vi upp studsmattan, bäddade i Lillstugan och tittade på första kvartsfinalen i fotbolls-EM mellan Tyskland och Portugal. När matchen var slut och vi hade borstat tänderna gick vi ut till Lillstugan och spelade lite kort innan vi släckte för dagen.
På fredagen hade vi ställt klockan på 9 för att gå upp och kolla på Sune på sommarlovsmorogn, det var ett gammalt avsnitt som vi redan hade sett men det var kul ändå. Efter det tog vi ut cyklarna, pumpade dem och cyklade i väg till Variant för att köpa godis, det var ca 3 km dit så det gick ganska fort. På väggen dit träffade vi tre kvigor som var i en hage, alla hade olika färg kolafärgad, rödbrun och mörkbrun. Vi döppde de till Klara-Bella, Doris och Siv. Sen gick dagen och vi plockade blommor, gjorde kransar, åt middag och på kvällen åkte jag, Åsa och Erika och badade vid båtklubben. När vi hade badat klart såg jag en skylt längre bort som jag gick och läste på och det stod att det var algblomning i sjön och vi blev lite rädda men jag tror inte att det är någon fara för ingen av oss fick en kallsup och vi doppade inte huvudena så mycket. Sen åkte vi hem och kollade på andra kvartsfinalen i fotbolls-EM och då var våra föräldrar lite fulla. När matchen var klar tror jag att vi gick och la oss.
Vi blev väckta av våran mamma kl 10 på lördagen och vi gjorde inte så mycket då, vi åkte hem till Stockholm igen för Åsa konfermerade sig igår. Hoppas ni hade en bra misdommarhelg.
// Ida

Dirty Dancing 2

Jag älskar den filmen. Har precis sett den på internet. Det är typ tredje gången jag ser den. Den är jätte bra. Han som har huvudrollen heter Diego Luna och han är fett snygg.
 

I'm a succer for silly love movies | Åsa

Hemma

Nu är vi hemma igen efter att ha varit uppe i Hälsingland i två dagar, vi har haft roligt. Men nu måste jag väll gå och borsta tänderna för vi måste upp relativft tidigt imorgon efter som Åsa ska konfermera sig. God natt.
// Ida

Varför får man inte sova i fred?

God morgon.
Ligger här i sängen, har typ varit vaken en stund för Ida kom och sa hejdå och sedan ringde hon. Jag har ett problem, när jag verkligen är vaken så kan jag inte somna om. Typiskt mig!! Hur som helst så ser dagens schema ut så här:
* Gå upp.
* Ät frukost.
* Ducha.
* Packa.
* Åka hem till kusinen.
* Vi åker och hämtar Ida i Solna och åker till Stugan i Hälsingland.
Och där ska vi vara under midsommar. Precis som Ida sa så skriver vi på lördag när vi kommer hem.

Ha det bäst | Åsa

Hej..

Idag mötte jag upp Milou på Gullmarsplan och vi åkte ut till Solna för andra dagen på målvaktskolan, hade en sån fruktansvärd träningsvärk ,som fortfarande sitter i, som gjorde att det blev ännu jobbigare på de två träningspassen vi hade. Men jag lär mig jätte mycket. Jag kom hem vid ca 18 och nu ska jag gå och lägga mig tror jag för jag är så himla trött!
Imorgon blir det inget inlägg för då åker vi upp till mormor och morfar för att fira midsommar, mamma och pappa samt Rulle åkte upp här i kväll och de kanske är framme redan. Ha en jätte bra midsommar så skriver jag när vi kommer hem på lördag.
// Ida

Ett litet kort meddelande

Hej.
Idag så var sista dagen på konfimations övningen inför Söndag. Jag känner att min grupp är väl förbereda. Imorgon på förmiddagen så åker jag över till kusinen i Vändelsö och sedan hämtar vi Ida från Solna och sedan åker vi upp till Stugan. Jag hoppas att vi får bra väder. Nu ska jag spela lite spel och sedan tänkte jag kolla på SATC-maraton på TV3 som börjar kl 19. Får se om jag går en liten sväng med Ida för hon vill gå ut för att få bort tränings värken i benen.

Peace out | Åsa

Tisdag

Vad jag har ont! Jag har typ skit ont efter handbollsskolan och det är två dagar till, men jag får stå ut för vi lär oss jätte mycket.
Jag mötte upp Milou på Gullmarsplan och vi tog tunnelbannan till Odenplan, därefter tog vi buss 515 till Vasalund(Solna) Vi slutade kl 16.30 och tog bussen hem. Men nu ska jag gå och lägga mig eftersom jag har så ont i kroppen. Hoppas ni har haft en bra tisdag.
// Ida

Italien<3

Heej!
Nu är jag tillbaka, eller jag har ju varit det sedan i söndags men då orkade jag inte skriva och igår så kom jag inte åt någon dator eftersom mina föräldrar är spelgalna(skojar). Nu är jag ensam hemma så jag tänkte skriva och sedan baka lite. Mamma har tagit hem saker från sitt jobb så jag har mycket att baka, hihi.

Söndag: Vi träffades på flygplatsen vid 05:30, vi checkade in väskorna och gick en liten stund i taxfree. Klockan 14 var vi framme i Rom. Vi åkte buss till klostret som vi skulle bo på och sedan gick vi ut för att se Roms kända sevärdheter.
  
Peterskyrkan,         Högst upp i kyrkan, Fontana di trevi. Vi besökte också Spanska trappan men jag tyckte jag inte fick någon bra bild på den. Sedan gick vi tillbaka till klostret, hade complitorium(kvälls bön) innan vi gick och lade oss.

Måndag:
 Vi blev väckta vid 07:30. Vi hade packat väskorna dagen innan för vi lämnade rummen när vi gick från dem. Vi åt en ganska bra frukost och hade laudes(morgon bön) innan vi tog bussen till tågstationen. Det var inte en rolig bussresa, flera av oss råkade ut för att italienare kom och började tafsa på oss. På mig var det en gubbe som kom fram och började jucka, ASÄCKLIGT!!
Vi låste in väskorna på terminalen och gick mot Colusseum(vet inte hur det stavas). Vi gick inte in för det var jätte lång kö och ingen ville stå i den. Vi gick tillbaka till terminalen där vi åt lunch innan tåget kom. Det tog typ 3 timmar innan vi bytte till ett annat som tog 20 min. Sedan kom vi fram till det jättefina klostret där vi åt middag, super god. Sedan tog vi en sväng till stan och åt glass, mmm.
 
Colusseum och från mitt rum på klostret.
Tisdag: Vi vaknade och åt en inte alls bra frukost. Bara bröd och chocklad men chokladen var asgod. Vi gick till en borg och så funderade vi på några frågor för vi har haft en bok där det har ståt frågor som vi har svarat på under veckan. Vi hade fritid och lunch så vi kollade i affärer. Sedan så gick vi till domkyrkan. Vi hade mera fritid och några köpte glass och jag köpte ett förkläde som jag älskar. Sedan hade vi basgruppssamtal som vi hade varje kväll och diskuterade frågorna. Vi hade sedan mässa och åt en god middag och sedan kollade vi på matchen mellan Sverige-Grekland.

Onsdag: Vi gick upp som vanligt fast jag ställde klockan en halv timme för tidigt. En vanlig morgon med frukost och sedan laudes. Vi gick till en borg som låg högt upp för att skriva frågorna. Sedan hade vi lunch, vi var 10 personer som gick till en resturang för att äta pasta. Man fick asstora porttioner, så det var bara två som åt upp allt. Vi samlades igen och gick till en kyrka. Sedan hade vi fritid 1 timme tills samtalen. Jag köpte under fritiden örhängen till Ida. Sedan så var det middag och sen hade vi en jätte rolig tävling på stan, mitt lag vann inte men det var roligt. Vi hade complitorium i stan innan vi gick till klostret igen. Då fixade vi Jens hår och sedan såg vi Jakob insmetad med Nutella innan vi gick och lade oss.

Torsdag: Den här dagen gick vi inte så långt eftersom vi skulle gå långt nästa dag. Vi besökte två kyrkor och hade mest fritid. Jag har inte skrivit i min bok vad vi gjorde så jag kommer inte ihåg, därför blir det så lite. Jag gick och la mig tidigt i allafall medans de andra var uppe till halv 2.

Fredag: Vi vaknade till en mulen och regning dag. Inte så kul eftersom vi skulle gå upp på ett berg. Men vi gick iallafall. Efter en kort vandring kom vi till ett munkkloster där vi hade laudes. Sedan fick man vända men det var inte så många som gjorde det. Vi gick en liten bit till en matplats där vi åt bröd,ost och frukt och drack juice + lite kakor. Nu satte vi fart mot första toppen. Det kändes jätte skönt att vara uppe. Sedan gick vi ned en bit för att fortsätta mot andra toppen. Efter andra toppen så fick man gå ned eller gå till en krater. Typ halva gruppen gick ned och halva fortsatte, jag gick ned. När vi kom till torget i staden började det spöregna. Tur att vi hade rengkläder fast skorna blev ju dygnsura. När alla hade kommit tillbaka och bytt kläder så hade vi mässa, middag och sedan var det några som var med på Fredriks dop. Det var jättefint och spännande för jag har aldrig varit på ett dop(som jag kommer ihåg). Sedan så hade vi basgruppssamtal och sedan samlades hela gruppen för att prata lite om resan så här långt.
 
Utsikt från berget.         På väg ned.

Lördag: Idag när vi vaknade var det blå himmel och sol. Vi åt frukost och hade laudes. Sedan tog vi bussen ned till Nya Assisi där vi besökte en stor kyrka. När vi kom ut därifrån så hade det börjat regna och det hållde i sig hela vägen till klostret så vi fick springa i regnet från bussen. Roligt. Vi åt lunch på klostret och väntade på att det skulle sluta regna. Sedan så besökte vi en stor kyrka i tre våningar. Sedan hade vi fritid hela eftermiddagen och kvällen. Vi gick och kollade i affärer. Sedan gick de flesta till en bar för att kolla på Sveriges match mot Spanien. Men jag, Viktor och Helena fortsatte att shoppa, jag köpte en kopp, salladsbestik och ett kors. Sedan så gick vi ned till klostret igen och så lekte vi lite. Eftersom vi skulle tidigt upp så gick jag och la mig tidigt också.

Söndag: Vi blev väckta 05:15 för vi skulle med bussen som gick 06:00. Bussen tog väl ca 3 timmar, då var vi framme vid flygplatsen. Vi fick ca 45 min att kolla i taxfree innan vi gick på planet. Planet hade missat när den skulle lyfta så vi blev ungefär 1 timme och en kvart försenade. Jag åkte med Helena hem.

Italien är bäst | Åsa 

Natti natti

Jag ska gå och börja göra mig klar för natten alldeles strax, måste upp ganska tidigt. Jag ska mötta Milou kl 8 på Gullmarsplan. Hoppas ni har haft en bra måndag.
// Ida


Hej...

Håller just nu på att skälla på Åsa för att hon inte har skrivit. Dagen har jag spenderat hemma, jag gick en lång promenad med Rulle sen tittade jag på "Narnia"  sen gick jag en kortare sväng med Rulle, pratade lite med Milou som också ska på målvaktskolan. Sen kom resten av familjen hem och nu ska jag gå och köpa ett SL:s 3-dagarskort. Hare bra.
// Ida

Good Morning

Nu är det bara jag och Rulle hemma och jag ska snart gå på en lång promenad med honom. Mamma, pappa och Stina jobbar och Åsa har åkt iväg till kyrkan för att förbredda sin konfermation. Men imorgon blir det ingen hemma för då är jag på målvakthanbollsskola (långt ord) i solna och det börjar kl 9 och slutar kl 17!
Jag hade ställt kl på 9 och då gick jag upp och åt frukost framför teven, Åsa kollade med mig och plötsligt så ser vi massa gubbar på våran altan! :S Men det är så att våra grannar håller på att bygga om sin entre och de behövde tydligen el. Min fot gör fortfarande ont om jag inte har bandage runt den och det var jobbigt att sova för då kunnde jag inte ha det. Dagens outfit: Mjukisbyxor och t-shirt. Ha en bra måndag.
// Ida

Natti natti

Blir lite besviken på att Åsa inte har skrivit nått, kvällen har gått åt att Åsa har berättat vad hon har gjort i Italien och det sjukaste är att vi har sovit i samma rum :S Jag har också tittat på "Mona Lisas leende" som visade på Tv3. Fikade lite under filmen med mammas bröd som hon har bakat under dagen. Hoppas ni har haft en bra söndag.
// Ida

Aj, aj, aj

Vi förlorade och är ute ur Eken cup, på köpet klev jag snet och jag har fått en lätt stukning på vänster fot :(

Men det har kommit solsken i regnet eftersom Åsa har kommit hem och hon har haft jätte roligt men det får hon berätta mer om själv. Vi hörs.
// Ida

Morgon

Tänk att Åsa kommer hem idag ;)
Åt frukost för en stund sen, efter det låg jag och tittade på teve. Ska nog gå och borsta håret och tänderna nu. Ha en bra söndag.
// Ida

Lördag

Jag kom precis hem efter att ha varit på 50-årskalas hos grannarna, skulle egentligen ha uppdaterat när jag kom hem kl 17 men då var jag tvungen att ducha och sen gick vi över till grannarna.
Våran första match som var kl 13 vann vi med, lyssna nu, 24-6! Jag spelade ute på linjen och det gick bra, gjorde inget mål dock. Andra matchen var mot Kungsängen, spelade ute då också, lite på linjen och på kanten. När första halvlek var slut stod det 10-4 till oss, men sen började vi slappna av och Kungsängen kom nästan i kapp oss. Matchen slutade 11-9. Vi gjorde bara ett mål i den andra halvleken, och gissa vem som gjorde det? JAG (väldigt stolt) Vi kom 3:a i gruppen och vi spelar kl 15 imorgon, så det är samling kl 14.
Tänk att Åsa kommer hem imorgon, har så klart saknat henne även om jag inte skrivit det. Hon har varit borta i en vecka men det känns inte så. Nu ska jag lägga in lite musik på min iPod, vi hörs.
// Ida

P.S bjuder på den här bilden:


God Morgon

Har precis ätit frukost med familjen och mamma och pappa har löst Melodikrysset, jag brukar få hjälpa till om det är "nya" artister. Blev väckt kl 9.45 och jag hade en såndan träningsvärk i rumpan, dumt av mig att inte strecha igår efter matcherna :( Vi har som sagt samling kl 12 och jag har packat det som jag ska ha med mig, ska väll bara fylla vattenflaskan och packa i skorna. Jag hoppas att det inte kommer regna för det hänger i lufften, vi fick lite regn på oss under andra matchen igår. Önska oss lycka till så skriver jag när jag kommer hem.
// Ida

God natt

Jag ska börja knyta mig nu, jag gick ju ändå upp kl 6.30 och just nu har jag en skit jobbig hicka som jag blir helt galen på! Hare bra så skriver jag i morgon.
// Ida

Kväll

Satte mig precis här efter att ha fikat lite med familjen framför fotbollen (Holland-Frankrike) men jag tröttnade och gick upp. Fikat bestod av lite Gott & Blandat, te, Marie kex och skivor av äpple, mums!
Efter att jag hade varit ute med Rulle en stund så fick jag gå bort till återviningen och slänga lite papper, tidningar och glas m.m, det blev så mycket så jag var tvungen att ta mammas cyckel (den har cyckelkorg) och gå ivåg. När jag kom tillbaka hade pappa kommit hem och vi åt middag, lax med potatis men det blev inte så gott ;) Efter middagen har jag suttit vid datorn lite och tittat på teve, jag har inte plannerat att göra så mycket mer. För jag måste ju upp relativf tidigt imorgon för vi har ju samling kl 12. Hoppas ni har haft en bra Fredag.
// Ida

Fredag

Dagen började med att vi hade samling kl 8 så jag var tvungen att gå upp ganska tidigt, pappa sjutsade mig till Gubbängen, matchen började kl 9 och vi mötte Spårvägen. Vi förlorade matchen men andra halvlek var bra, sen skulle vi ha match kl 11 mot Handen och vi hade samling kl 10.30. Vi förlorade den matchen också. Jag tycker att jag har spelade ganska bra båda matcherna, man tar några bollar men släpper in också. Jag åkte hem med min tränare för vi bor inte så långt ifrån varandra. Imorgon har vi samling kl 12 och vi ska möta Eksjö och Kungsängen och jag hoppas att det går lite bättre än idag.
När jag kom hem tog jag en duch, åt lite och sen gick Stina och jag en sväng till centrum. Jag köpte inget, har inga pengar kvar från Grönan ;) Nu för en stund sen kom mamma hem och hon hade handlat så jag har packat upp varor och jag tror att Rulle måste ut på en promenix så jag ska ta honom. Dagens outfit: Jeans, t-shirt. Ha det så bra.
// Ida

Torsdag

Jag skulle egentligen skrivit i morse men internetet funkade inte, jag hade ställt kl på 9 men jag gick upp 9.15. Rulle väckte mig kl 7.30 och han ville komma in i mitt rum och jag tog upp han i sängen. När klockan hade ringt gick jag upp och klädde på mig, åt frukost och tog Rulle på en promenad innan jag gick i väg till bussen. På väggen till bussen mötte jag storasyster Stina som hade skolavslutning idag, vi pratade lite innan jag gick iväg igen. Jag mötte upp Erika kl 11 vid Gullmarsplan och vi tog tunnelbannan till Slussen, innan vi tog färjan till Grönan gick vi och åt på McDonalds. Vi kom till Gröna Lund ca 12.20, vi fick stå i kassan i ett tag eller mest jag för Erika har guldkortet men hon stod med mig. Sen bar det av att åka och vi åkte det mesta, åt donuts, spelade lite och hade kul innan vi tog färjan hem igen. Nu har jag varit hemma en stund och jag ska ta Rulle på en promenad sen ska jag äta lite. Dagens outfit: Jeans, t-shirt, kofta och ballerinaskor. Vi hörs.
// Ida

Onsdag

Då var första dagen på sommarlovet slut och jag har gjort ganska mycket idag, jag möte upp Erika vid Gullmars plan kl 13 och då gick vi och tittade lite i olika affärer och Erika prövade en bikini på HM. Vi åkte till Hötorget och köpte bio biljetter till "Brudens bäste man" (Made of honor) Filmen var bra och jätte gullig, värkligen en tjejfilm men brevis mig satt ett killgäng. Okej? jag och Erika tyckte det var väldigt konstigt.
   
När filmen var slut var det att skynda hem, jag kom hem kl 18 och min träning började kl 18.30, så jag slängde i mig lite mat och byte om innan jag hoppade på cyckeln kl 18.20 men jag hann, för vi bor inte så långt i från. På träningen sprang vi 3x800 meter och jag sprang alla tre runder under 4 min så jag är nöjd, sen passade vi lite och spelade lite mot 95 killarna, vi förlorade men jag stod i mål och jag kännde mig riktigt bra. Sen åkte jag hem och nu är det bara mamma och jag hemma, Åsa är ju i Italien , pappa åkte till Oslo i morse och Stina är hos en kompis tror jag.
Jag måste snart gå och lägga mig för jag och Erika ska ju till Grönan imorgon, vi ska träffas kl 11 vid Gullmarsplan. Hoppas ni har haft en bra onsdag.
// Ida


God Morgon

Första dagen på sommarlovet och jag blev väckt av Rulle, tack så mycket! Men det var väll på tiden att man går upp även fast det är sommarlov kan man inte bara sova bort dagarna, eller det kan jag börja med om ett tag. Jag får inte ställa om dygnet, för på fredag börjar Eken Cup och vi har första matchen kl 09 och samling kl 08, va härligt! Vi ska möta Spårvägen i första matchen och de typ hatar oss ;) Men just nu är jag orolig att vi inte ska ha tillräckligt med folk, för vi är inte så många och Åsa och Lina är på konfermationsresa så jag undrar hur mina tränare har tänkt att lösa detta.
Nu ska jag sätta på mig kläder, äta frukost och gå en sväng med Rulle innan jag ringer kusinen. Vi hörs.
// Ida

Målfest hos kusinen

Eller det blev ju ingen riktig målfest precis men Sverige vann i alla fall med 0-2, Zlatans mål var jätte snyggt men Hanssons kanske man inte ska prata om, men egentligen är det inte hur man gör målet bara man får in det bakom linjen. Jag och Erika åt lite chokladpudding till matchen och det var gott, sen ska Erika kanske följa med mig till Grönan på torsdag och vi ska kanske göra något imorgon. Gå på stan och shoppa lite? Dagens Outfit: På skolavslutningen hade jag min nya klänning från HM, en svart kofta och ett par svarta pumps. När jag kom hem byte jag till jeansshorts och en t-shirt. Hoppas ni har haft en bra tisdag.
// Ida

Sommarlov

Äntligen! Fast jag tycker inte det känns som att det ska vara sommarlov. Slutade vid 10 och jag och Nelly gick hem till mig, vi tittade på film, åt lunch och vi har varit ute med Rulle. Nelly ska gå snart och jag med föräldrarna ska åka till mina kusiner i Vendelsö för at titta på EM-fotbollen. Heja Sverige!
// Ida  

Måndag

Hej! Kan man tänka sig att det är skoavslutning imorgon, jag vet inte men det känns att det är sommar.
Idag så var vi i Gamla Stan och gick på en stadsvandring, jag, Nelly, Antonia och Martin var ett lag och vi klarade alla uppgifter. När vi var klara fick vi åka hem så vi alla fyra satte oss på tunnelbanan hem, efter en stund när vi har suttit och pratat säger Martin: Vi åker ju åt fel håll! Så vi hade säkert åkt fem stationer åt fel håll! Men vi kom rätt till slut och jag och Antonia följde med Nelly hem. Där bakade vi, tittade på film och när Antonia åkte hem gick jag och Nelly ner och badade. Kl 19 ringde jag och bad papppa att hämta mig och det gjorde han så klart, snäll som han är. Ikväll har jag inte gjort så mycket, eftersom jag kom hem kl 19 så åt jag middag och sen har jag tittat på teve.
Imorgon går vi mellan 9-11 tror jag och sen ska Nelly och jag göra nått. Hoppas ni har haft en bra måndag.
// Ida


Söndag

Hej! Jag kan inte fatta det, att imorgon är det sista skoldagen i åttan för på tisdag har vi skolavslutning och då går man kanske två timmar max. Det här året har gått så fort.
Ikväll har jag haft träning och jag kom först (stolt) sen åkte jag hem, duchade och nu har jag med familjen ätit middag. Jag har väll inte tänkt göra så mycket mer ikväll, det är ju faktist skola imorgon. Jag börjar kl 9, vi ska samlas vid Pressbyrån för vi ska till Gamla stan och gå en stadsvandring. Min lärare har sagt att vi ska sluta kl 12 max så efter det ska jag gå och luncha med pappa. Sen ska jag nog gå längs med Drottninggatan och skika lite. Dagens outfit: Jeansshorts och ett vitt linne. Hoppas ni har haft en bra söndag.
// Ida

I can`t Stand It!

Det är så varmt! Hjälpte pappa att klippa gräsmattan och refsa lite och jag typ dör, nu har molnen försvunnit så solen tittar fram och även fast det blåser känns det som om jag inte kan vara ute. Ha der så bra.
// Ida

God Morgon

Nu har jag precis ätit frukost och satt mig här, blev väckt kl 10 och jag tycker det är så irriterande! kan inte mina föräldrar få låta mig sova! Jag vacknade kl 04 för att Åsa och mamma hållde på att ge sig iväg till Arlanda, så nu kommer ni bara jag skriva i en vecka. 
Idag vet jag inte riktigt vad jag har tänkt att göra, eftersom det är mulet så kan man ju inte sola så jag ska fundera. Det jag vet är att jag har träning kl 18.30 och vi ska springa 4 km, kommer nog bli lite jobbigare än vad de brukar vara för alltid när vi springer, så springer Åsa och jag tillsammans och nu kanske jag måste dra själv och det är jobbigt. Kanske jag ska ta med mig iPoden. Ska nog bada efter träningen. Vi hörs.
// Ida

Lördag

Hej! Ja nu håller Åsa på att gå och lägga sig för hon ska ju upp kl 02, men jag sitter nog uppe ett bra tag till. Idag vacknade jag kl 10 eller jag blev snarare väckt, jag åt en ordentlig frukost med familjen, la mig ute och solade en liten stund medans mamma och pappa var och handlade ( jag ville följa med men de skulle bestämt åka själva) Sen gick vi alla till våran kollonilott som vi har och fixade lite där, när vi kom hem gjorde mamma och pappa i ordning maten som Åsa och jag fick duka unndan efter, sen har jag tittat lite på teve och nu sitter jag här så dagen har gått fort. Tänkte kanske sitta kvar här eller gå och sätta mig och titta på en film, skriver kanske sen.
// Ida

Klar

Hallå!!

Nu har jag packat klart. Eller det är ju lite småsaker men alla kläder är nedpackade iallafall.

Inatt så gjorde jag västa konstiga saken. Jag typ halv sov, var typ halv vaken och jag trodde att det var söndag och att jag var tvungen att skriva ut något på datorn innan jag skulle åka till Italien. När jag hade satt på datorn och loggat in på min användare, då vaknade jag på riktigt och kom på att det var lördag. Så jag stängde av datorn och gick till toaletten och sedan gick jag och lade mig i sängen igen. När allt hände var klockan typ 2.30 eller nått. Men jag måste ha varit vaken eftersom jag kommer ihåg allt så bra.
Jag har bara gått i sömnen en gång, då skulle jag gå ned och hämta en bajspåse för jag skulle gå ut med Rulle. hihi. Jag har gjort hallon muffins som vi ska fika på när mamma och pappa kommer hem för dom är och handlar.

Det här är kanske mitt sista inlägg på en vecka. Jag kommer inte precis sätta mig vid datorn typ klockan 3 imorgon bitti och skriva. Men sedan när jag är hemma igen så ska jag berätta allt.

Puss och kram | Åsa

Lite lugnare

Hej.

Nu har det blivit lite svalare. Jag har ju fått lite färg idag. Jag undrar hur jag kommer att se ut när jag kommer hem från Italien. Sitter just nu och kollar på DH på datorn. Imorgon ska jag packa alllt. Jag funderar på vilka kjolar jag ska ta med. Jag har ganska många så jag försöker lista ut vilka jag ska ta med. Annars så är jag ganska klar med vad jag ska ta med.

Ni får ha en bra kväll så skriver jag imorgon | Åsa

Fredag

Hej! Okej, idag har jag typ inte gjort nått. Bara legat och solat men det syns och känns. Det ända som jag har gjort var vid två tiden tror jag, så gick Åsa och jag och köpte jordgubbar som det blev till efterrätt.

Mums!
// Ida

Jag är ingen solar person

Heej!

Har precis varit ute en stund och solat i värmen. Men jag klarar inte av det!! Om man har badat och sedan läger sig är det okej men om man bara lägger sig i solen, då är det omöjligt för mig. Väldigt sund för jag vill ju ha färg och jag vill vara ute i det fina vädret men jag klarar det inte. Jag är väl helt enkelt ingen solar person. Vet inte riktigt vad familjen har för planer idag men jag ska väl börja se över mina kläder till Italien. Jag åker ju på söndag.

Ni får ha en jätte bra national dag så skriver jag mera ikväll | Åsa

6/6

God morgon! jag ska snart bädda min säng och sätta på mig bikinin och gå ut. Jag har inte fått så mycket färg på magen så jag måste sola den, måste smörja in mig för det gjorde jag inte igår och jag brännde axlarna lite.
Mamma och pappa har typ tänkt att vi ska åka någonstans men jag tror inte att de har bestämt sig vart. Men ha det så skönt idag och gå ut i solen.
// Ida


Torsdag

Hej! Gud vad roligt jag har haft det idag, vi började som sagt kl 9 och slutade kl 11. Då begav sig jag, Åsa, Nelly, Helana och Antonia till äventyrsminigolfen. Det gick sådär för mig, fick två hole in one på slutet men jag slutade näst sist och Antonia vann. Efter det tog Nelly, Helena och Antonia bussen och jag och Åsa cyklade hem till Nelly där vi hade jätte roligt. Vi lekte lekar, gjorde och åt pizza och gick ner och badade, när vi kom upp åt vi efterrätt och sen var Antonia tvungen att åka hem. Jag , Åsa, Nelly och Helena satte på "Skönheten och odjuret" och tittade på den med te, chips och godis. Men sen var vi tvungna att åka hem när den var slut, men jag kommer värkligen minnas den här dagen/kvällen för vi har haft så kul. Hoppas ni har haft en bra Torsdag.
// Ida 

God Morgon

Vi ska snart dra iväg till skolan, går 9-11 och vi ska typ bara städa ;( tråkigt!
Igår så blev det ingen bio men vi hade träning kl 18.30, vi sprang (tack och lov) inte 4 km men vi sprang 6x800 meter och jag tycker det är jobbigare för man stannar mellan varje istället för när man springer 4 km så springer man hela tiden. Vi badade efter och det var jätte skönt.
Efter skolan ska vi med några kompisar och köra minigolf sen ska vi hem till Nelly och hon ska ha sin fest eftersom hon har fyllt år så jag vet inte när vi kommer hem.
Dagens outfit: Jeansshorts och ett vitt linne. Ha en bra dag!
// Ida


Hold me in you arms and never let me go

Hallå!!

Idag så är vi ju lediga, väldigt skönt. Har inte gjort så mycket. Vi va ju och klippte oss, jag blev jätte nöjd med reseltatet och så åkte mormor och morfar hem. Har inte gjort så mycket mer. Borde gå ut och sola lite men jag tycker inte så mycket om att sola, det är för varmt.
Dagens klädsel:

Linné: Ellos
Skjorta: Vet ej
Kjol: Den har hängt i min garderob och jag hade väl get upp hoppet om den men idag när jag prövade den så passade den, den ska ned i resväskan och med till Italien.

Just nu så händer det inte så mycket mer. Jag har lite ont i huvudet. Sedan är det träning ikväll, Ida och jag badar kanske efteråt. Nej, nu pallar jag inte sitta inne längre.
Ciao | Åsa

Ledig

God morgon! Åh, vad skönt det va att sova ut men jag kan ju inte sova hur länge som helst. Specillt  när man har skolbarn utanför fönstret, för vi bor typ 10 meter bort från en skola som vi gick 6-års till 3:an i innan vi byte till musikklass. Men idag har jag ju berättat lite om vad som kommer hända men jag glömde att Åsa och jag kanske ska åka in till stan och titta på bio, lite tråkigt en sån här dag men vi har inte varit på bio på länge och vi har presentkort på 200 kr. Så vi får se hur vi gör, ha en bra dag.
// Ida 

Vårkonserten avklarad

Gud va skönt det känns, att vårkonserten är över. Lite synd så klart eftersom det här var våran näst sista och nästa år är vi nior och då blir det sista gången vi sjunger "Vi är blommor" :( . Men alla låtar gick bra även om jag fick hur ont i fötterna som helst på "Förklädd Gud" som tog ungefär 30 minuter! Alla nior grät nästan när konserten var slut.
Imorgon ska det bli riktigt skönt att vara ledig men vi har en del att göra, kl 12 ska vi och klippa oss båda två sen måste jag gå på banken och fixa med mitt kort. Jag ska också försöka sola lite. Mormor och morfar åker hem imorgon men det dröjer inte så länge innan vi ses igen. Hoppas ni har haft en bra tisdag.
// Ida

Tisdag

Hej! Ja, då var första halvan av skoldagen slut, vi började kl 9.15 med engelska men eftersom Nelly fyller år idag, STORT GRATTIS, så var vi i skolan kl 9 så hon hann öppna sin present. Efter engelskan åt vi lunch och sen gick Åsa och jag hem, på väggen stannade vi lite och gungade, kul! Nu så ska vi väll bara ta det lungt fram tills att vi ska gå till centrum och ta bussen till Nacka, som går 13.47. Ha en bra dag!
// Ida

Katolskt

Nu när jag ska åka på konfimations resa till Italien så kommer vi att besöka många kyrkor. Då måste man ju ha täckande över knäna och axlarna. Det kommer ju vara jätte varmt så man vill inte gå i jeans, så jag har lite problem. Vill hitta kläningar som är tillrekligt långa och som täcker axeln. Men det är ganska enkelt att täcka knät för man kan ha leggings i alla färger utom hudfärgat, och då är det bara att dra på sig dem när vi är i kyrkan och sedan ta av sig dem när vi är ute igen.
Här kommer lite kläningar från www.forever21.com som jag va inne och tittade på:

Den här tyckte jag var mycket fin, speciellt med v-uringningen, finns också i grå, röd, lila, gul, blå och rödrosa. Kostar ca 84 kr.
                     
Söt tycker jag, kostar ca 96 kr.      Den här tyckte jag var bara jätte snygg och söt, ca 138 kr.

Ha det bäst | Åsa

6 dagar kvar!

Hallå!

Inte direkt vanlig dag i skolan eller vi hade ju vanliga lektioner fram till efter bilden, då snodde våran musiklärare oss från matten och NO:n men jag hade iget jag behövde göra så det känndes bättre att öva på sångerna. Nästan allt sitter i huvudet nu, bara nått enstaka.
Imorgon så börjar vi 9:15, TACK och lov så fick vi slippa idrotten. Sedan så har lunch och sen så får man ta sig själv till Nacka. Vi ska vara där 14:30 och så börjar konsertern 19:00. Vi ska öva innan och så ska vi ha matpaus också.

På onsdag så är vi lediga och då ska Ida och jag klippa oss och sedan ska vi kanske gå på bio. Vet inte riktigt hur jag ska klippa mig men jag ska iallafall klippa luggen kort igen, den har vekligen växt nedanför ögonen. Jag ska också klippa upp håret mycket. Jag har ganska tjockt hår och det är jag trött på, ni ska veta hur det ser ut på morgonen :). Om en liten stund så kommer Antonia och Helena hit, vi ska diskutera Nellys present. Hon fyller 15 imorgon. Mycket hemlighets makeri. Det är bara 6 dagar tills jag åker till Italien, längtar!!

Här är dagen outfit:

Kjol: Clara
Linné: Ellos
Kofta: Min nya från Lindex

Kommer kanske inte blogga imorgon, vi kommer ju hem ganska sent men vi får se. Föresten är det någon som saknar min Dagens- lista?? Har inte gjort den på ett tag. Om ni vill att jag ska göra det så säg till.

Massor med kramar | Åsa

Kväll

Hej!

Ska snart gå och lägga mig, det är ju skola imorgon fast det känns som sommarlov. Vanlig dag imorgon fast Ida och jag tror att våran musiklärare kommer att "sno" oss från någon lektion för att öva. Vi har ju konsert på tisdag, då får vi spela in Gossip Girl och DH. Badade efter träningen, fett skönt. Lite kallt i början men sedan va det varmt.

Jag kan inte riktigt tänka det men det är bara 7 dagar kvar tills jag åker till Italien. Längtar så himla mycket. Skriver nog imorgon. Ska lägga in en bild på min nya kofta.
Ha det bra | Åsa

Ny klänning

Här är min nya klänning som jag lovade att visa bild på:
     
198 kr från HM.
// Ida

Söndag

God morgon!
Vi sitter inne nu fast det är så fint väder, men i har faktist legat ute en stund. Idag ska vi åka och handla, öva på sångerna till vårkonserten och vi har träning kl 18. Vi hörs.
// Ida

Lördag

Hej! Vi kom hem för en stund sen efter att ha varit hos kusinerna i Vendelsö för Emil tog studenten igår. Det var jätte trevligt och Åsa, erika och jag var och badade kl 20. det var väldigt kallt men det var faktist fjärde gången Åsa och jag badade i år, hur många gånger har ni badat i år? Tidigare idag städade vi lite sen gick Åsa och jag till centrum, jag köpte en klänning och åsa köpte en kofta, ni får se bilder imorgon.
Imorgon ska vi kanske åka ut till Djurgården men jag vet inte riktigt, hoppas ni har haft en bra lördag.
// Ida


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu