Pluggis

Hej gott folk!

Nästan en vanlig dag idag. Vi hade SO men efter en stund så kom våran Syo in och pratade om gymnasiet. Sedan så hade vi e-tid, språk fast de som hade spanska hade håltimme för deras lärare var sjuk. Vi hade kör och sedan syslöjd men de som hade träslöjd fick gå hem för deras lärare var också sjuk. På syslöjden är jag nästan klar med mitt gossedjur. När vi kom hem så bytte vi om, åt en banan och stack ut på löpbanan. Det gick ganska bra för mig men Ida halkade efter. När vi kom in så började jag med maten och det är inte förräns för en liten stund sedan som jag duschade. Inte så frächt att gå runt svettig.
Nu så måste jag plugga, franska och SO. Vi har franska glosor tills på torsdag men det är många och vissa var ganska svåra men jag brukar ju få in det. Vi har SO-prov på torsdag om "Så styrs Sverige" och det måste man ju också plugga till. Sen så hade jag tänkt hinna läsa ett kapitel ur Harry Potter också innan Top model börjar men jag har ju 2 timmar på mig. Hur har eran dag varit?
*Kramar Åsa*

Farbror Frost har varit framme

God Morgon!

Nu har jag gjort mig klar och vi ska snart dra iväg till skolan, tisdag är min favorit dag för vi har roliga ämnen och vi slutar ca 14.30. Vi kommer börja med so och där håller vi på med "så styr Sverige och världen", demokrati och sånt, sen har vi e-tid (eget arbete) och då ska jag göra lite engelska innan jag ska gå till SYO och ha ett samtal med henne om gymnasieval osv, sen blir det språk, lunch, kör och slöjd. När vi kommer hem är det bara att byta om och ge sig ut och springa och sen ska jag cykla ner till Tyresö Hallen och träna F-97. Ha en bra dag.
// Ida

Tack för fina och härliga höstdagar!

Ja, för visst har de varit fina. Knappt några moln på himlen och det har ju varit ändå ganske varmt om man ser till årstiden. Imorgon bilr det kanske regn har jag läst i tidningen.
Vi hade en vanlig dag idag. Hände inte så mycket, bara det vanliga. Vi har två prov den här veckan men annars inte så mycket läxor. När vi kom hem så tittade vi på Top model och sedan så gjorde jag musikteori och läste min engelska bok. För inte så länge sedan så åt vi, pasta med tomatsås. Var sugen på det hela förra veckan och det var mums.
Nu kommer ett litet schema för veckan:
Måndag: träning
Tisdag: plugga, löpträna
Onsdag: plugga
Torsdag: baka, träna
Fredag: vandringsdag, filmkväll med klasstjejerna och våran mentor
Lördag: ungdomssm(USM) i Linköping
Söndag: USM i Linköping
På fredag så ska vi ju ha filmkväll och då ska Ida och jag baka. Vi ska göra sega chokladrutor, kokostoppar och chokladbollar. Nu ska jag snart börja byta om till träningen.
*Kramar Åsa*

Kiss me


In colors or in black?




Foto; Ida

Pictures in nature




Foto; Ida och Åsa


 


29 September

Ida:
 
Allt från Lindex förutom skorna som är från Ideal Damskor

Åsa:
 
Jacka, halsduk & vantar; Lindex
Basker; Accessories
Tröja; Lindex
Jeans; Crocker
Skor; Fred Perry

Vecka 39

         
måndag, onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag
Veckans alla outfits, eller inte tisdagen för då hade vi ju orienteringsdag. Jag gillar alla mycket men min favorit är nog torsdagens.
// Ida

Söndag 28 September

God kväll!

Förlåt för dålig uppdatering idag men vi har inte varit hemma.
Vi gick upp vid 8:10 ungefär och åt frukost. Sedan satte vi oss i bilen och åkte mot Salem. Vi spelade match mot BK Salem och vi vann med 8-7 typ. Vi spelade inte bra, kastade bort massa bollar. Jag gjorde ingen bra insatts, det blev inga mål för mig men Ida hade några väldigt bra och snygga rädningar.

När vi hade duschat i hallen så åkte vi till Kungens Kurva och gick in på IKEA. Mamma skulle ha några skruvar och Ida skulle ha ett överkast. När vi stod och tittade på överkasten så blev jag uttråkad och gick och tittade på tavlorna. När jag sedan gick tillbaka till överkasten så hittade jag inte de andra så jag började gå mot utgången och kassorna för jag trodde att de hade gått. Jag gick till kassorna för att vänta på dom. Fast jag visste nog att de inte hade gått från överkasten för de var inte vid kassorna men jag sattade där för jag ville ju inte irra runt. Efter en stund så kom pappa, han var lite arg och mamma hade tydligen blivit orolig men jag kunnde ju inte göra annat än att förklara. Jag var dum nog att inte ha med mig mobilen. HA ALLTID MED ER MOBILEN!!!:)
Vi kom iallafall ut med det vi skulle ha + en ny kudde till mig, serveter, en ny bakform och lite annat smått och gott. Om någon har gått igenom IKEA utan att köpa någonting så kan ni väl säga till!!

Sedan så åkte vi och handlade på IcaKvantum i Kungens Kurva. Vi kom hem och packade upp maten och sedan gick Ida och jag ut med Rulle och tog en massa bilder bl a. de bilder som ni ser på förra inlägget. När vi kom in så åt vi och sedan så har jag hjälp Ida rensa sina hundratals bilder som hon har på datorn, många blev slängda.
Ett långt inlägg, hoppas ni orkar läsa allt.
*Kramar Åsa*


Nytt i rummet

Idag var vi på Ikea och då fick jag två saker, ett nytt överkast och en ny paperskorg;
 
Gammla och nya

 
Kram
// Ida

Dagens outfit i det gröna

Ida:
 
Jacka; Variant i Hälsingland
Kläning; Vero Moda
T-shirt; Butik
Strumpbyxor; Lindex
Skor; Converse

Åsa:
 
Jacka; Lindex
Halsduk; Lindex
Vantar; Lindex
T-shirt; JC
Jeans; JC
Skor; Fred Perry

In the arms of an angel


Mysoutfit


Kofta: Lindex
Mjukisbyxor: Vet inte

Ingen vill veta...


Jag tycker att den här låten är bra, fast det är en väldigt dålig video. Det är en ganska sorlig låt.
*Åsa*

Detaljerna räknas

Nu i höst så är det ju mycket rosetter och stickat. Det ska också vara mycket detaljer. Jag har kollat runt på några sidor och hittat mina favoriter.
1.2.3.
1. Kortärmad polo tröja. Jag blev facinerad av knapparna som sitter på sidan, det syns lite otydligt. Kommer från Forever21.com och kostar ca 65 kr.
2. Denna blus har ett jätte fint tryck som är sött tycker jag. Kommer också från forever21.com och kostar ca 98 kr.
3. Jag tycker att det är jätte gulligt med rosetten på sidan. Jag gillar också färgen. Denna är från HM och kostar 198 kr.
1.2.3.
1. Vi fortsätter på rosetter. Man fokuserar ju verkligen på den och jag tycker att det är snyggt. Kommer från asos.com och kostar ca 245 kr.
2. Jag gillar just denna modell av tröjor. Det är fint att det är liksom inrullat. Kommer från Lindex och kostar 149 kr.
3. Man ska ju ha lite basics tops och jag gillar det här linnet. Det är snyggt att det är andra färger på knapparna. Är från topshop.com och kostar ca 120 kr.

Jag gillar mest den blåa och den lila, har blivit som galen i lila på sista tiden.
*Kramar Åsa*

Sidenhuskaka

Jag har gjort en äppelkaka som heter Sidenhuskaka. Här kommer reseptet.

Sidenhuskaka
40 min+ 35 min i ugn
Till 10 bitar
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
125 g smör
1 litet ägg
Fyllning:
50 g smör
100 g mandelmassa
3/4 dl strösocker
2 ägg
1 msk pressad lime
3 äpplen
25 g mandelspån
Gör så här:
1. Hacka ihop mjöl, socker och kallt smör till en smulig massa. Tillsätt ägget och blanda snbbt ihop till en deg.
2. Tryck ut drygt hälften av degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 min.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Fyllningen: Smält smöret i en kastrull. Riv mandelmassan fint. Blanda mandelmassa, socker, ägg och limesaft med smöret. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknar.
5. Kärna ur och riv äpplena grovt. Lägg dem i pajskalet och häll över manselsmeten. Kavla ut resten av dagen och skär i remsor. Lägg degremsorna överst i pajformen.
6. Strö över mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min. Låt kakan kallna. Servera med vaniljkräm eller vispgrädde.

Åsas kommentar: Vi har inte ätit den än så ni får en smakredovisning sedan. Jag hade svårt att få till degremsorna för degen var väldigt svår att jobba med. Använd ett litet ägg för jag tror det var felet men vi hade bara medelstora ägg hemma. Men då kan man knäcka ägget i ett glas och sedan vispa det lite och sedan ta halva. Jag använde färdig pressan lime jucie men det gick lika bra. Jag tog bort mandelspånen för vi hade inga hemma och jag ville inte ha det. Om du har lite tid så kan du stoppa in formen med degen i frysen i 15 minuter istället för i kylen i 30 min.
 
Orginalet.                          Min egen.

*Lycka till, Åsa*

Avslappnat

Nu har Ida börjat klippa gräset och sedan så ska jag kratta, sen så ska vi hänga tvätten. Jag ska också göra en äppelkaka med mandelmassa. Den blir nog god och vi har mycket äpplen hemma så.
Ha det så länge.
*Åsa*

Hear Me


It`s saturday darling

God morgon!

Jag har precis ätit frukost med familjen, det blev gröt, mackor, ägg, the och melon. Hur gott som helst! Så nu är jag mätt och glad och jag ska börja klä på mig. Idag ska vi inte göra så mycket, Åsa och jag ska nog klippa gräset och mamma och pappa ska gå till kollonilotten och "höst fixa". Kl 15 ska mamma sitta i sekretariattet på herrmatchen och den vill jag titta på. Nej nu måste jag klä på mig. Kram
// Ida


God natt

Nu tänker jag krypa till kojs. Det har blivit många små inlägg ikväll. Imorgon så har jag inge planer, bara typ att vi ska städa och gå bort med skräp, ni vet det vanliga. Nu har jag börjat läsa Harry Potter och de vises sten på engelska! Vi ska läsa en engelskbok och jag vet ju vad den handlar om. Jag har ju aldrig läst boken men jag har hört den.
Vi ses imorgon.
*God natt, Åsa*

Elephant Love Medley- Moulin Rouge


Väg


Följ livets väg

Foto: Åsa

Shakespeare och spinkiga ben

Jag har läst "Shakespeare och spinkiga ben" av Norah McClintock.
Den handlar om Elise som är 15 år och 185 cm lång. Så länge Elise kan minna så har folk skrattat, viskat och gett taskiga kommentarer om hennes längd. När hon dessutom förlorar sin bästa och enda vän så känner Elise sig ensamare än någonsin. Men då dyker den rolige, charmige och korte Shakespear upp, han verkar inte vara rädd vad folk ska tycka, inte ens rädd för hennes spinkiga ben. Men varför skulle han vara intresserad av henne? Det kan ju inte vara sant. Alltså ännu ett dumt skämt, eller?

Jag tyckte boken var väldigt bra för jag känner igen mig i sitvationen. Jag är ju också lång. Boken är kort och kapitlerna är lagom långa. Man kommer in i boken snabbt och det liksom hålls igång hela tiden och slutet var spänande. En bra och kort bok som man läser ut snabbt. 4/5 får den i betyg av mig.

Nytt för hösten

Ja, det blev lite nya saker på centrum. Vi handlade för ganska mycket, ungefär 1500 kr men det var ju mamma som betalade så för mig var det gratis. Stina fick 3 nya toppar, mamma en topp och Ida fick en kofta och en polotröja. Vi köpte också 4 olika thigts. Jag fick nya fingervantar, långa, lila och grå. Jag fick också det här:

Denna tröja som jag har bloggat om tidigare fick föja med hem. Jag är jätte nöjd med den, har velat haft en stickad långärmad tröja länge fast priset var lite dyrare, 250 kr.

Och denna scarf som jag också har pratat om tidigare. Jag verkligen älskar den, kommer använde den så mycket som möjligt. Jag är väldigt nöjd når dessa två plagg får komma in i min garderob.
Ni får tyvär inte se någon bild på dagens outfit för jag fick bara dåliga bilder. Men jag kan säga vad jag hade på mig. Min lila blus, svarta crocker jeans och mina knytstövlar

Förnying i garderoben

Efter skolan idag var vi på Lindex och jag fick inget som jag har blogat om men istället fick jag det här:

En svart polotröja som jag inte vet vad den kostar och en cardigan för 399 kr, vi kom också hem med flera par stumpbyxor. Kram
// Ida

I skolan

Just nu så har vi lite håltimme för vi var klara så snabbt med NO-provet. Ska snart ha mentorstid. Jag var ju så smart, glömmde plånboken hemma när vi kanske skulle till centrum efter skolan men vi ska ju möta mamma och då betalar väl hon.
*Kramar Åsa*

Time for school

God Morgon!

Nu ska vi snart åka iväg till skolan och vi kommer börja med musik, lite jobbigt på morgonen eftersom jag brukar må illa, sen blir det noprov på nervsystemet, mentorstid, lunch, svenska och engelska. Mamma har sagt att vi ska gå på Lindex idag och då hoppas jag att jag får båda sakerna från Lindex som jag har bloggat om.
Idag går jag till skolan så här:

Skjortkläning: H&M
Strumpbyxor: Vet ej
Smycken: Halsband, armband och örhängen (Alla i Guld)

Jag vill sova!

Hejsan!

Nu ska jag snart gå och lägga mig.
Idag så var jag i skolan och vi hade franska, svenska, lunch, bild, matte och NO. Allt flöt på bra. Sen så åkte Ida och jag hem, åt och cyklade ivåg till träningen. Vi var bara 4 men det funkade ganska bra ändå. Nu ikäll så har jag ätit mat, pluggat NO och engelska och kollat på TV. Jag önskade att det var helg så att jag fick sova ut. Jag känner mig pigg på morgonen men man vill ju lägga sig ned och sova längre. Fär bara sova längre på lördag för på söndag har vi match kl 10:50 i Salem och vi ska samlas 10:00 i Salem så det blir tidigg morgon då.
Här kommer dagens outfit:

Tröja: Vero moda
Jeans: JC
Skor: Stadium, Fred Perry
Smycken: 2 frälsarkransar, 2 guldhalsband och ett halsband som armband.

Detta är mina Fred Perry skor som jag använder jämt och ständigt. Köpte dem i sommras på Stadium i Umeå för typ 200 spänn, det var rea och det första priset var typ 700 så det var ett riktigt fynd.
Nu ska jag gå och lägga mig.
*God natt, Åsa*

Torsdag 25 september


Top: H&M
Kjol: H&M
Kofta: Stadium
Strumpbyxor: vet ej
// Ida

Från igår

Hej!

Igår så blev det en hel del pluggande och när mamma kom hem kom hon hem med inte bara en hund utan två. Jackie hälsade på, hon är en Jack Russel Terrier och jätte sött. Här är en bild men inte på henne:

// Ida

Do I Look Like I Seel Drugs?


Today i look like this

 
Kläning: Lindex
Smycken: Halsband, två armband och örhängen


Dagens smink, från vänster
Läppstift: Body Shop
Faoundation: Max Factor
Mascara: Nivea
// Ida

I`m in love

I den här:

499 kr från Lindex, jag bara älskar den här. Ett måste ha begär.
// Ida

Dagens kläder

Här kommer dagens outfit och smycken.

T-shirt: New yorker
Jeans: JC

Detta är mina frälskarkransar. Den under fick jag förra året när vi började med konfimationen och den andra gjorde jag igår när vi hade möte med Taizé gruppen. Det är som en fördjupning i konfimationen och i sommar så kommer vi att åka till Taizé som ligger i södra Frankrike.

Dessa örhängen hade jag idag. De är inte nya men jag använder sällan smycken förutom mina halsband. Dom här kommer från Guldfynd och jag tycker att dom är söta.
*Kramar Åsa*  

I Want


299 kr från Lindex
Jag kollade på reklam och såd denna och blev helt förälskad, I Like
// Ida

Beautiful Disaster


Bättre sent än aldrig

Jag kom på att jag inte har visat mina köpt från Polen än. Jag vet, jag är lite sen men det går bra endå tycker jag.

Denna väska hittade jag på en affär som hette La Pink tror jag. Den kostade ungefär 100 kr och jag blev så nöjd för jag hade ju letat så länge efter en liten axel väska och nu hittade jag en.

Denna jätte fina blus hittade jag också i Polen men jag vet inte vad butiken heter. Älskar denna, skulle kunna ha den varje dag.

Denna t-shirt är från New yorker och den affären älskar jag. Synd att den inte finns i Stockholm.

Detta är min outfit idag.
T-shirt: New yorker
Jeans: Crocker

Jag vill också visa den här bilden. De här två halsbanden ligger varmt om mitt hjärta. Det under fick jag av mamma i julklapp förra julen. Det övre är en konfimations present från min farmor. Dessa har jag på mig hela tiden. Jag känner mig "naken" utan dom.
Någonting ni gillar speciellt?
*Kramar Åsa* 

Saker

Saker jag längtar efter:
- Resan till Barcelona med pappa
- Julen
- Vårkonserten
- Att fylla 16
- Resan till Taizé i sommar

Saker jag saknar:
- Italien
- Allt jag gjorde i sommras
- Att spela fotboll

Himmel och jord, glädje och sorg
*Åsa*

Jag saknar


Jag saknar det <3

Orientering i skogen

Hej!

Vi kom hem för en stund sen efter att ha varit nere i Alby och haft orientering, det gick ganska bra för oss båda. Jag startade kl 09.54 och Åsa startade kl 10 men hon kom ikap mig. Men vi hittade alla kontroller och kom in på 38 min respektive 32 min, så vi får nog G i betyg men jag är nöjd ändå.
Nu så står Åsa i duchen och jag ska hoppa in efter henne, sen så blir det att plugga matte, no och musikteori + att jag måste läsa ut min sevenska bok. Vi ska nog också pressa in lite lunch mellan pluggandet, det blir nog svampsoppan som vi år igår. Kl 18 ska jag åka ner till Tyresöhallen och prata med ledarna som tränar F-97 för jag ska hjälpa de lite med målvaktsträningen. Vi hörs
// Ida

Today I`m wearing this


Top: ?
Jeans: JC
Smycken: två armband och örhängen
// Ida

Träningslust

Hejsan!

Ännu en ny vecka har börjat. Vi hade en vanilg dag och ingenting nytt har hänt. Eller vi ska ha en filmkväll med bara tjejerna i klassen och våran mentor Ingrid. Fast det är det 3:e oktober och den helgen ska Ida och jag spela ungdomssm och då kanske vi åker på fredagen men vi hoppas att vi ska åka på lördagen så att vi kan vara med.
Idag så har vi träning. Jag har kännt mig så träningssugen hela dagen. Kanske hade mina 3 mål inverkan på mig att jag känner mig motiverad.
Nu måste jag gå ned och hjälpa till med maten för att Stina inte är hemma. En sak till, jag räknade ut att förra veckan så var våran genomsnitts nivå på läsare 18 stycken. Kanske inte i samma klass som Blondinbella men jag tycker att det är jätte bra.
*Kram Åsa*

21.22

Hej!

Nu hade jag tänkt att lägga mig och läsa min bok, "Den tusende gången" och sen gå och sova om en timme eller något liknande. Boken som jag läser är väldigt hemsk, det är en sann berättelse om Ulrika Olson som mellan 7-14 år utsattes för sexuella övergrepp av sin pappa och när hon blev vuxen blev hon missbrukare av droger, alkohol, mat, pengar och sex. Jag har läst kanske halva boken så jag har en bit kvar.


Imorgon är det ny vecka och skola igen, så klart. Vi har också träning på kvällen. Kram
// Ida

Sorry för dålig uppdatering

Hej!

Ja vi har inte precis varit på hugget att skriva den här helgen men kusinen har varit här och lite sånt.
Igår spelade vi match mot GT 76 och vann som sagt efter det så åkte vi hem, duchade och städade innan vi gick till centrum och möte Erika och köpte godis. På kvällen satt vi vid datorerna och kollade på Juno. 
Idag gick vi eller jag upp kl 10 och då åkte mamma och pappa iväg och plockade svamp och de tog med sig hem en hel del. Vi därimot stannade hemma och gjorde inte så mycket, Åsa bakade bullar och Erika och jag satt och spelade kort. När mamma och pappa kom hem gick vi ut en stund och lekte med Rulle.




// Ida
 

Nu blir det andra bullar

Idag så har jag kännt mig arbetskraftig. Jag har bakat ungefär 85 bullar. JObbig men vi hade ju inga hemma och jag gillar ju att baka. Det blev lite olika fyllningar, vanilj, kanel och mandelmassa. Det blev flest vanilj.

Ungefär så här många bullar jag jag bakat :)
*Kram Åsa*


Lung kväll

Just nu sitter vi bara och chillar framför datorerna. Eftersom Erika kom hit så kännde våran morbror sig ensam så han kom hit och åt middag. Vi har tittat lite på TV och suttit vid datorerna.
Asså den här killen är ju bara för rolig. Skrattar varje gång jag ser den.
Ha en bra kväll
*Åsa*

Molnen tar bort solen

Nu sitter kusinen på bussen på väg hit.
Vi ska möta upp henne i centrum för godisköp innan vi drar tillbaka hit.
*Åsa*

Vinnare

Hejsan!

På morgon så spelade vi match mot GT 76 och vi vann. 16-11 blev det och det kändes som att allt funkade. Alla gjorde mål(förutom Ida som stod i mål) och jag gjorde 3.
Nu har jag duschat och sedan så ska vi städa men sen har vi inga planer. Vill hitta på något med kusinen. Känns som att det var ett tag sedan vi träffades.
Nu ska vi fika.
*Kramar Åsa*

Målade naglar

Nu har jag målat mina naglar i mörkblått.
1. 2.
1.Visst blev dom snygga. Jag är kanske inte värdens bästa på att måla naglar men jag blir väl skapligt nöjd. 2.Jag använde Depend Nr. 41 och Trinds 7 days´s top coat som överlack. Det som kom på sidan tog jag bort med Depends supersnabba nagellackremover.
Det här är nog min favoritfärg på nagellack. Vilken är eran?
Nu ska jag gå och lägga mig.
*God Natt, Åsa*

Bara lite

Hallå!

Ida har ju redan berättat vad vi har gjort idag så jag tänkte bara visa lite bilder.

Mina skor för 1000 kr. Jag älskar dom. Det är bar storlek 42 och jag blev så glad att vi slapp springa runt i typ 10 affärer för att hitta skor som är i rätt storlek.

Ville bara visa mitt dagliga ansikte. Det ända sminket jag använder är foundasion som conciler, det funkar lika bra. Och idag så har jag också eyeliner+lepsyl men det tycker jag inte räknas igentilgen :)
Nu lämnar jag er med denna härliga låt som påminer mig om sommaren
*Kramar Åsa*

New shoes and some outfits

Här är mina nya skor:

799 kr, jag älskar de ; )

Och här är lite av veckans outfits:

T-shirt: Butik
Shorts: H&M
Strumpbyxor: ?

Polotröja: Lindex
Tröja: H&M
Jeans: JC

T-shirt: Lindex
Kofta: Stadium
Kjol: H&M
Strumpbyxor: ?

Let`s start the weekend

Hej!

Äntligen helg, säger jag bara, så himla skönt även om jag inte kommer få sova ut imorgon för nu drar serien igång och det är samling kl 10.
Idag så började vi kl 8 med musik och det gick sådär sen hade vi matte, no, mentorstid, lunch, svenska och engelska. Vi slutade ca 14.20 så dagen gick fort. Efter skolan åkte Åsa och jag direkt till centum och åkte in till stan, vi åkte till Hornsgatan och fick reda på att mammas teater skulle vara klar 16.15 så vi gick runt där ett tag innan vi gick in på Donken och köpte varsin äppelpaj och bara satt där och pratade. När klockan blev 16.15 träffade vi mamma och vi gick in på Skohornet och fick ett par skor var. Sen åkte vi hem och lagade middag, pasta carbonara blev det  och gott blev det också.
Ikväll har jag väll inte tänkt göra något speciellt, vi måste ju ändå upp ganska tidigt. Kram
// Ida

En snabbis

Tänkte skriva ett snabbt inlägg innan Top model börjar. Nu har jag gjort läxorna eller jag gjorde dom ganska snabbt. Sedan har jag lyssnat på musik, bara ABBA men det är så bra!! Sen så har jag pratat med lite folk.

Tack, Erika för att du lärde mig hur man lägger in videos i inlägg. Har velat lära mig det men helt enket inte frågat någon.
Nu ska jag gå ned till teveapparaten.
Ha en bra kväll.
*Kramar Åsa*

Lay all your love on me


En helt vanlig dag

Hejsan alla bloggläsare!

Ja, nu är jag tillbaka i skolan. Så skönt. Visst är det skönt att vara hemma men det är inte skönt att vara sjuk. Fast nu har näsan satt igång så jag använder nässpray. En vanlig dag, vi hade språk fast min lärare hade försovit sig så vi hade hela lektionen utan henne, sen så hade vi SO då vi gjorde ett rollspel om hur man sitter i Riksdagen, KUL. Sedan så hade vi svenska och då åkte halva klassen iväg på studiebesök med tekniken och vi andra stannade kvar i skolan. Vi hade lunch, bild, matte och NO. Bilden kändes ju nödvändig men inte matten och NO:on. Ville bara gå hem.

Nu ska jag jobba med svenskan och öva engelska glosorna men bara en sak först.
Jag har ju en höst kappa som jag köpte för 2 år sedan och den börjar bli lite liten. Ida fick ju en ny jacka och jag har också hittat en på H&M.

Visste är den snygg, kostar 798 kr. Den vill jag ha.
Vad har ni gjort idag?
*Kramar Åsa*

Onsdag 17 sempetber

God kväll!

Idag var Åsa tillbaka i skolan och det blev en lång dag, vi började kl 9 med SO sen rullade dagen på med engelska, lunch, musikteori, krock, idrott och teknik/hemkunskap. Det gick väldigt bra för mig på idrotten, vi hade orgentering och jag valde att springa ensam eftersom vi ändå kommer göra det men jag hittade alla kontroller och jag känner mig stolt ; ) På tekniken håller vi på att bygga en robot och det är kul, jag kom hem 15:40 och tittade på TV:e, resten av familjen kom hem och jag gjorde mat eller jag steckte bacon, dukade och tinnade brocolli för mamma hade med sig potatisbullar hem från jobbet. Sen blev det lite läxor innan Top Model och Vem kan slå Filip och Fredrik. Kram
// Ida

Tisdag 16 september

Hej!

Idag var jag utan Åsa i skolan som sagt men det gick bra endå, vi gick en ganska kort dag. Jag började med SO sen blev det E-tid, språk, lunch, kör och slöjd, på slöjden ska alla sy ett godsedjur och jag ska göra en hund, såklart ; ) När jag kom hem satt jag framför TV:en med Åsa och sen har jag gjort lite läxor, det blev ingen träning för mig idag men vi ska sluta träna på tisdagar för våra tränare har tagit bort den träningen.
Ikväll var jag ute med Rulle och sen tittade jag på Top Model 10 innan jag tog en duch och snart ska jag gå och lägga mig. Hoppas ni har haft en bra dag.
// Ida

Säsong 4 är helt enkelt bäst!

Nu så visar dom Americas next top model, säsong 4 kl 4 på vardagar och jag måste säga att det är den bästa säsongen. Jag tycker att den har dom bästa fotograferingarna, den bästa runwayen och den bästa vinnaren.
 
Naima var ju den som vann. Hin är ju så cool. En bild från runway.
http://www.youtube.com/watch?v=Iqrpz0d34n4 . Ett klipp från runwayen. Det är så coolt att dom går på vatten!
Vilken tycker ni är bäst?
*Kram Åsa*

Kanske imorgon

Hejsan!

Är hemma idag också. Jag känner mig bättre och inte alls lika snurrig i huvudet. Jag kan gå runt och göra saker iallafall.
Vaknade vid 08.30 men låg i sängen och lyssnade på musik en timme. Sedan så åt jag lite frukost och tittade på film. Stina var hemma också för hon hade inga lektioner. Vi åt lite lunch bestående av nyponsoppa och toast. Var inte så hungrig i går, åt bara frukost så det känns skönt att få tillbaka aptiten. Sedan så har jag duchat och gjort lite musikteori. Stina åkte iväg för hon skulle träffa några kompisar.

Kollade på Mamma Mia på internet igår. Jag älskar den filmen. Villa ha den. Och är inte Amanda Seyfried så söt?

Hon har ju varit med i andra filmer som Mean Girls och Alpha Dog. Men hennes stora genombrot är ju utan tvekan Mamma mia.
*Kram Åsa*

Det känns lite bättre iallafall

Som Ida sa så är jag sjuk. vakande vid 9 och sedan så tittade jag på reprisen av top model. Sedan så klädde jag på mig och ät frukost framför TV. Och där blev jag kvar hela dagen. Kollade på två filmer och sedan på top model. Jag har inte lika ont i halsen men igår hade jag feber. Den har gått ned idag men det känns som att den har gått upp. Jag känner mig snurrig när jag står upp så jag ligger mest ned. Jag hoppas att jag kan gå till skolan imorgon för jag vill inte missa slöjden.
*Kram Åsa*

15 September

Ny vecka och nya tag och det var skola igen, idag var jag själv eftersom Åsa är sjuk. Jag själv känner mig också rätt kraslig men jag pallade iväg mig till skolan i alla fall. Dagen rullade på ganska snabbt tycker jag med metorstid, matte, idrott, lunch, musik och NO. Jag hade med mig idrottskläder om vi skulle ha orgentering för då kan jag gå men nu så skulle vi göra en variant på brändboll så jag var inte med. Efter skolan åkte jag direkt hem och lämnade min väska innan jag åkte till vårdcentralen där jag möte upp Stina för att ta den sista livmoderhalscencersprutan (långt ord) Eftersom Åsa var sjuk kunde hon inte ta den för man ska inte vara sjuk när man tar den, men det blev så att jag inte tog den heller för jag är inte ritigt frisk än heller.
Ikväll ska jag plugga men jag ska inte träna. See ya
// Ida


Vilka bloggar läser du?

Jag här en till fråga till er är det rätt att bara läsa kända bloggar, eller rätt och rätt men det finns ju hur många bloggar som helst och jag känner att jag bara läser kända:

•        Erikass.blogg.se (kusinens blogg)

•        Kissie.se

•        Threzz.blogg.se (modeblogg)

•        Stinalee.se

•        Blondinbella.se


3/5 bloggar jag läser är kända, ibland undrar jag om jag har fallit för grupptrycket eller vad man ska kalla det. Jag brukar kolla runt på bloggar men det finns inte så många so intresserar mig.
// Ida

Beautiful



Det här tar kol på mig

Asså jag orkar inte med att ha ont i halsen. Jag har så kallad host-ont-i-halsen som jag säger. Liksom hostar typ hela tiden. Har iallafall skrivit klart svenskan. Det blev inget åka till stan. Ida mår ju likadant som jag. Jag hade nog bakat bullar nu om jag inte mådde så här. Känner mig helt trött i huvudet. Ska försöka göra lite musikteori iallafall.
Hade det ändå ganska mysigt när jag pluggade svenska.

Har suttit så här under ett täcke hela dagen och pluggat sammtidigt som jag har lyssnat på ABBA. Väldigt skönt fast det skulle ju vara bättre om jag inte hade så ont i halsen.
*Kramar Åsa*

Inte nu igen 2

God morgon alla sömntuttor!

Idag är det den 14/9 och jag har namnsdag, jag fick också Body Scrub av mamma.
Om rubriken så har jag också fått ont i halsen igen och det är faktist mer synd om mig en Åsa för jag är också förskyld : ( Idag så ska vi åka med mamma och försöka hitta ett par skor åt mig och sen måste jag plugga för det gjorde jag inte igår. Men nu ska jag klä på mig.
// Ida

Nu blir jag rädd

Nyss så körde en skåpbil i hög hastighet förbi här nedanför på gångvägen följt av en polisbil!!
Vad är det som händer? Tänk om någon blir överkörd?
*Åsa*

Inte nu igen!

Tjena mittbena!

Nu har jag fått ont i halsen, IGEN!! Asjobbigt.
Vi var till centrum där jag inte köpte någonting men Ida köpt en jätte fin jacka. Den är jätte snygg.
Vi kollade på skor till henne också men vi har ju så stora fötter att det inte finns i våran storlek.
Imorgon så hade jag och Ida tänkt och träffa tjejerna och kolla på film men vi ska till stan för att kolla på skor och så måste vi plugga. Roligt att vi fick fint väder idag iallafall fast det har varit kallt.
*Kram Åsa*

Lugn lördag

Godmorgon!

Vaknade av mig själv idag. Så skönt. Har velat sova ut hela veckan. Fast jag vaknade ganska tidigt ändå, kl 9 men jag gick ju och lade mig 12 så då hade jag ju sovit i 9 timmar och jag är ju som en egen väckarklocka.
Idag så ska jag lägga in ny musik på ipoden, ABBA och Björn Skifs. Sedan så ska jag väl gå till centrum. Vill köpa den där sjalen och sedan så har jag hittat lite annat smått och gott på Lindex hemsida:
1.2.3.
1. Snygg kofta för 299 kr. Den är ju lite som en klänning och då kan man ju ha ett par leggings under, det tror jag blir snyggt.
2. Jag vet att dom här finns i butiken här i tyresö. Kostar 199 vilket kanske är lite dyrt men jag gillar rosettdetaljerna.
3. Jag kastade alldeles nys bort en av mina favorit tröjor som var randig och då måste jag ju ha en ny. Denna är på special pris och kostar bara 149 spänn. Den finns i röd och grå också men jag tycker att den vita är snyggast.

Vad ska ni göra denna lördag?
*Kram Åsa*

Dax att hoppa in i duchen

God morgon!

Jag känner mig fortfarande ganska trött, när jag vaknade var halsen helt torr eftersom jag är förkyld. Gud vad jag hatar att vara förskyld. Nej men nu ska jag gå och ducha. Kram
// Ida

FF med Sahara

Go kväll!

Vi har precis sett på filmen "Sahara" på SVT1, skönt utan reklam, jag diggar värkligen den här filmen tycker att den är så rolig. Den som är mest rolig är absolut Steve Zahn sen är Matthew McConaughey ganska snygg i filmen och det är ju inte fel, hans kropp är i alla fall skit snygg.



Jag ska snart börja göra mig klar, känner mig trött och tung i huvudet sen är förskyldningen så jobbig också. Hoppas ni har haft en bra fredag.
// Ida

Äntligen helg

Hallå!

Ja, äntligen helg! Jag hade ingen som helst lust att gå till skolan imorse, jag ville så gärna sova vidare. Vi började kl 8 dessutom med musik som jag inte kunde vara med på eftersom jag har haft ont i halsen och är nu förkyld. Sen rullade det på med matte, No, metorstid, lunch, svenska och Engelska. Efter skolan gick Åsa och jag till centrum och vi handlade acnemedel från ACO och kollade lite och då gick vi in på H&M och jag fick veta att jackan som jag bloggat om tidigare i veckan inte kostar 298kr utan 598kr, synd men jag ska försöka övertala mamma att köpa den åt mig.
När vi kom hem var mamma redan hemma eftersom hon slutade kl 12, sen satt jag vid datorn en stund innan Top Model sen hjälpte jag mamma att kratta efter att hon klippt gräsmattan, sen blev det lite mat och nu ska vi gå ut med Rulle.

I helgen måste vi plugga i alla fall:

Svenska, NO och musikteori.
// Ida


Fredag 12 september

Hejsan!

Inte precis en rolig rubrik men det kretsar runt datumet idag faktist. Jag har namsdag. Grattis till mig. Fick bodyscrub av mamma som present när vi kom hem från skolan. Ida har namsdag på söndag. Det är ju komiskt att vi har namsdag med bara en dag imellan. Våran farfar hade dagen mellan oss så det var en familje fest kan man säga.
Jag har kommit¨på lite saker som jag vill ha i min garderob nu i höst.
- Sjalar
- Handskar
- Koftor
Jag har hittat fler sjalar på Lindex. Här är mina favoriter:

129 kr.                     149 kr.                   Mina favorit, 149 kr.
Nu så ska jag gör en äppelkaka. Har varit sugen på att baka hela veckan.
*Kramar Åsa*

11 September

Hej!

Idag var jag tillbaka i skolan efter 1,5 dag hemma. Vi hade skolfoto idag och vi fick stå, jag skulle hellre ha suttit. Jag trodde att vi skulle få sitta eftersom vi är över 1,80 men tydligen inte. Innan skolfotot hade vi språk och sen svenska, lunch, bild, matte och NO. En ganska okej dag i skolan kan man säga.
När vi kom hem åt vi lite mellanmål och sen cyklade vi iväg till träningen, jag följde med även fast jag inte skulle träna men när vi kom det blev man lite besviken. 3 stycken var de, 4 med mig. Men det är många sjuka men jag tycker om man inte är jätte sjuk så kan man komma ner och vissa sig, man är fortfarande med i ett lag.
// Ida

Idag och lite från igår

Hejsan!

Idag så har det varit så himla kallt. Har redan börjat använda min höst jacka. Fast man börjar ju märka det. Löven börjar ändra färg och falla ner till marken. Och gud vad det regnar. Igår när jag cyklade hem från träningen, regnade det hela vägen så man blev lite blöt, eller snarare mycket. Vi var bara 4 stycken på träningen, eller snarare 2 för det var bara jag och Towe som tränade och Moa och Amanda var sjuka men där ialla fall. Först så passade jag och våran tränare Magnus och sedan körde Moa litemed mig. Jag fick skjuta på henne och om jag missade så fick jag göra styrkestraff. Det var en rolig övining. Fast vi hållde inte på så länge. En halvtimme och sedan satt vi och pratade. Hoppas bara att vi blir lite flera imorgon.

Vi hade sovmorgon till 9 idag och det var skönt. Sedan så rullade denna långa dag på. Vi hade SO, engelska utan lärare, lunch, krock, musikteori, idrott och HK. På idrotten så håller vi på med orientering. SÅ TRÅKIGT. Det går bra för mig när jag är med andra men när jag är själv så går det lite sämre. Liksom hur ska man kunna hitta EN sten i skogen när det finns typ hundra tusen??? Men vi har två lektioner kvar innan orienteringsdagen så jag får jobba på.
Nu ska jag kolla lite snabbt på min franska läxa, kan det typ redan, och sedan ska jag skriva ut lite saker från svenskan innan jag tittar på Top model eller Idol(svårt att välja) och sedan på Vem kan slå Fillip och Fredrik? 
*Puss och kram, Åsa*

Sjuk

Hej!

Jag valde att stanna hemma idag för att min hals är värre idag och jag vill inte gå till skolan och gå hem igen. Mamma gick in till mig men jag hade inge feber så jag skulle gått till skolan men efter att ha ätit frukost kände jag mig inge bra så jag ringde till mamma på jobbet så hon kunde sjukanmäla mig. Vi har en ganska lång dag idag till 15.40 respektive 16.20 och jag gick hem igår när vi skulle gått till 14.20 så jag skulle nog ha gått hem om jag hade gått i skolan idag.

En bra sak när man är sjuk, så man kan sitta vid datorn, är att kolla runt på kläder på nätet och jag hittade den här:

298 kr fån H&M. I Like
// Ida


Strepsils och silverthe

Det är min kur mot ont i halsen. Det känns nästan som jag har knarkat dessa två hela dagen. ; P
Jag gick hem som sagt efter bara två lektioner idag för när man har ont i halsen är det jobbigt att vara i skolan för då måste man prata. Jag känner mig väldigt varm ibland men jag har ingen feber, hoppas det blir bättre imorgon.
Det går så snabbt från att vara frisk till sjuk, igår så kännde jag inget i min hals tills kl 19. Jag gick och la mig tidigt, kl 21.30 men jag kunnde inte sova för det gjorde så ont i halsen.

Nyss åkte Åsa i väg till träningen och jag ska vara hemma, plugga lite engelska och läsa innan jag tar en duch och tittar på säsongspremiären av Americas Next Top Model. Kram
// Ida

Tisdag 9 september

Halloj!

Idag så har vi våran kortaste dag i skolan. Vi slutar 14:30. Verkligen skönt.
Vi har haft SO, E-tid, Språk(fast min franska lärare var sjuk så jag läste bara) lunch, kör och slöjd. Jag har syslöjd. Jag tycker det är roligt. Idag så började vi på ett mjukisdjur och det ska alla göra. Sedan får man bestäma själv vad man vill göra. Jag vill väva lite på vävstol för hon har några och sedan vill jag sy en väst.
Ida gick hem innan språket för hon hade ont i halsen och var lite hängig. Alltså ska hon inte träna idag men jag ska. Det ska bli skönt att tränar bort resten av träningsvärken man har haft sedan helgen.
*Puss och kram, Åsa*

Jag fattar inte hur hon tänker!!!!!!!

Hej!

Idag så har det inte hänt så mycket. Var i skolan och här hemma så har det inte hänt nått. Jag skrv in min krönika på datorn, blev mycket nöjd. Sedan ändrade jag min bostad nyss för nu ska jag berätta vad som hänt:

Både Ida och jag fick bara G på våra bostadsuppgifter som vi gjorde förra hösten på höstlovet. Vi satt säkert i 4 dagar och jobbade. Jag gillade inte min HK lärare innan betyget kom på uppgiften men efter betyget så hataar jag henne, VERKLIGEN!! Det var som att jag fick G för att jag hade glömmt sängkläder och inte skrivit vad det var i en köksredskaps box. Och nu måste jag ha henne den här terminen igen. Jag kan knappt vara i samma rum som henne. Förra veckan så frågade jag om jag kunde få tillbaka uppgiften för vi fick bara en utvärdering. Men då sa hon att dom inte brukar spara dom. Alltså har hon SLÄNGT BORT DOM!!!!!!!!
Jag hållde nästan på att börja skrika åt henne. Jag blir så jävla arg. Imorgon så ör det föräldra möta och jag hoppas att mamma pratar med våran lärare. Men en sak är bättre iala fall. Nu har hon ju inget orginal så nu kan hon ju inte se vad vi gjorde fel. Man kan bara lägga den under näsan på henne och säga: Jag gjorde visst det här och det här, va fan satte du läggre betyg på mig fast jag hade gjorde det??
Mamma gick helt upp i varv när jag berättade det. Jag HATAR henne verkligen.

Blev ett längre inlägg idag. Hoppas du orkar läsa allt.
*Åsa*

Ny vecka

Hallå!

Ja då var en ny vecka här och jag känner mig lagom taggad inför den. Fast nu har nästan hela måndagen gått eller i alla fall halva.
Idag var det skolan igen och vi hade matte, idrott, musik och NO inte så mycket men det var en lång dag i alla fall. På idrotten hade vi orgentering som jag inte är ett stort fan av men om man inte får betyg i orgentering så får man inget betyg alls och jag siktar på ett högt betyg i idrott så det är bara att bitta ihop. Ikväll är det ingen träning och det är skönt men jag måste bli klar med en krönika som vi skriver på svenskan men jag sitter fast, jag har skrivit en del men nu vet jag inte hur jag ska fortsätta. Men det kommer väll ordna sig till slut. Hoppas jag.
// Ida

Snacka om ont i benen!

Tjenamors!

Nu är vi hemma igen efter träningslägret i Katrineholm. Vi tränade 4 gånger varav en träning då vi spelade match mot damerna. Gick väl sådär. Vi måste öva på vårat spel mera i match sitvationer.
Nu är det bara jag, Ida, Stina och hennes kille hemma(och rulle förstås) för mamma och pappa är i Falun för mammas morbror har fyllt 60 år. Det är ju roligt med släktträffar men jag åker helldre till Katrineholm.
Imorgon så är det vanlig måndag fast vi tränar inte eftersom vi har tränat hela helgen.
*Kramar, Åsa*

.


I never want to lose you. Don't ever go away from me.
Whit love from your sister Åsa.

Ibland blir det bara skit

Hej!

Igår hade jag skrivit värsta långa inlägget men när jag skulle publicera det så blev det bara skit och typ halva försvann.
Jag tränar inte idag för jag känner mig inte riktigt hundra och så vill jag spara mig till helgen. Vi slutade tidigare för det är svårt att jobba i vårat klassrum för dom håller på att bygga. Imorgon så åker vi till Katrineholm. Det ska bli så kul. Jag måste nog börja packa om jag inte vill stressa imorgon.
*Kram, Åsa*

3 september

Hej, alla läsare.

Jag ska snart göra ett besök mellan lakanen men jag har knappt börjat göra mig i ordning så det tar nog ett tag.
Idag så hade vi en ganska sen dag, vi började 9 och jag slutade 15.40 och Åsa slutade runt 16. Läxorna har inte riktigt dragit igång än så när vi kommer hem tittar vi mest på tv:e, efter det lagade vi mat, köttbullar och stuvade makaroner. Sen gick Åsa och jag ut med Rulle innan vi tittade på Idol och en stund på Jersey Girl.
Imorgon ska jag till tandläkaren kl 18:15 och jag är faktist lite nervös, jag ska dra ut en tand som inte kommit ner ordentligt men ingen kunde följa med mig : ( Jag har aldirg haft problem med mina tänder förut det har mest varit Åsa som har gjort några besök till tandläkaren. Aja, någon gång måste vara den först.
// Ida

Yesterday/Today I look like this

 
Tisdagens:                                              Onsdagens:
T-shirt, Butik                                           Tröja, Zhara
Kjol, H&M                                                Jeans, JC
Strumpbyxor, ?
// Ida

Shopping from Poland

Hallå igen!

Jag gjorde lite shopping i Polen.
   
Från någon butik, 150 kr och från Butik, 90 kr


Den röda för 75 kr och den svarta för 90 kr.
Väsk historien är lite rolig faktist, den svart köpte jag i Krakow och när vi kom till Zakopane hade jag tittat på den röda och skulle nog köpa den men så en kväll när vi satt och väntade på att gå och äta skulle Åsa rida på min rygg och då hade hon sönder den så hon fick köpa mig en ny. Jag kan ju fortfarande använda den svart men nå får jag hålla den i handen för det var axelrämen som gick sönder. Nej nu måste jag börja byta om för träningen.
// Ida


Först skoldagen

Hallå, hoppas ni har haft en bra dag!

Idag var det först riktiga skoldagen, det var jobbigt men ändå bra att komma tillbaka till det vanliga igen. Vi började med mentorstid sen blev det matte, idrott, lunch, språk, musik och NO. Lite små tråkig dag men allt rullade på. Efter skolan gick Åsa och jag till centrum för att köpa almenacka och jag köpte mig en ny foundation. Förut hade jag en foundation i puder form men nu på sistånde har jag inte tyckt att den har varit så bra. Här kommer lite bilder.
   
Almenacka, 119 kr och foundaton Max Factor, 145 kr
// Ida 

1 September

God morgon!

Ja då var det första september och höst och det märks för de är ungefär 10 grader ute nu på morgonen.
Nu börjar skolan på riktigt men vi har inte fått sett schemat utan bara fått reda på att vi börjar kl 9, så vi ska åka om 15 minuter eller nått sånt. Efter skolan måste jag gå till centrum och köpa almenacka och titta på skor. Jag själv tycker att jag inte ha så många skor. Ett par rosa convers, svarta pumps och ett par svarta skin skor (ni får se bild sen) Men jag vill ha ett par lite enklare ballerina skor, även om det är höst nu för hur kul är det att gå runt i samma skor hela tiden? Nej men nu måste jag gå. Ha en bra dag.
// Ida

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu