Besviken

Idag har jag gått en riktigt lång dag från 8.30-16.20, vi sjöng med alla musikklasser för Lasse Axelsson kom och vi övade på gospellåtar. Sen var jag tvungen att ha hemkunskap, vi hade matlagningsprov och lagade lasagne med makaroner men det blev gott ändå. Hoppas min lärare tycker det också.


Efter det var jag skit trött men jag sken upp när jag tänkte på att jag skulle ha Twilight-DVD:n hemma för jag skulle få den som försenad födelsedagspresent av Stina, men så klart när man kommer hem så har hon inte köpt den och säger att hon ska beställa den idag (typ). Så nu är jag ganska sur på henne, jag hade sett fram emot att titta på filmen i riktigt bra kvalité eftersom min nerladdade variation inte har så bra kvalité.  // Ida


Nu grönskar det...














Foto: Åsa

sympathy - the goo goo dolls


En otroligt bra låt från The Goo Goo Dolls från albumet Greatest Hits vol. 2
// Ida

Sommaren på ingång

Det börjar verkligen bli riktigt varmt nu men vi är ju snart i maj så det är ju ganska normalt. Väldigt skönt ialla fall och jag hoppas det fina vädret håller i sig.
Som jag sa så är vi snart i maj och dagarna bara flyger förbi. Snart är det skolavslutning och sommarlov. Någonting som verkligen pirrar i magen är att det snart är vårkonsert och jag känner mig inte alls redo, vi har ju precis börjat öva känns det som. Skön dag idag, den kortaste, vi går till 14:20. När jag kom hem så övade jag på franska glosor och sen så skulle jag jobba SO men jag har verkligen ingen lust. Jag tänker nog gå ut och ta pappas kamera och fota lite, vitsipporna lär ju försvinna snart. Puss Åsa

Ont i halsen + våren = ?

Den här helgen har det varit 3x grillat och idag satt vi ute för första gången och åt middag. En sak som är väldigt bra är att det kommer bli ännu varmare imorgon, synd bara att man måste vara i skolan. Fast vi går ju bara 4 dagar eftersom det är första maj på fredag vilket är jätte skönt.


Jag har börjat få ont i min hals men jag tycker inte ont i halsen/förskyllningar hör till våren och sommaren. Kanske om man är pollenallergiker men annars är det så jobbigt. Ont i halsen tycker jag hör till hösten och vintern, eller vad tycker ni? // Ida


Soar - Christina aguilera


En av mina favorit låtar med Christina, en må-bra låt som verkligen säger att man ska vara sig själv.
Vad tycker ni? // Ida

Unik?

Är jag unik? Är jag det? Är varje människa det? Ja, det tror jag nog. Varje människa har en egen DNA och varje människa är inte lik någon annan. Det kanske betyder att alla är unika. Fast det är inte exakt det jag menar. Jag menar att jag är ganska unik från andra i min ålder. Jag har aldrig fått en droppe alkohol i mig och de i min ålder har redan druckit sig fulla. I dagens samhälle så skulle jag kunna säga att jag är unik för jag har ett hem som jag vill vara i, jag vill vara hemma.
Jag ser mig själv som normal men jag är nog inte alls normal, men hur är då alla andra som är normala? Och vad är jag då egentligen? Onormal? Jag tror att alla är normala men sedan så kan det hända någonting med oss eller att vi väljer en annan väg som gör att vi ser på saker annorlunda. Men man kan inte säga att någon eller någonting är normalt egentligen. Eftersom alla är olika. Man kan inte bestämma vad som är normalt för ingenting är det egentligen. Det ända man kan säga är att alla är unika och underbara som de är. <Åsa>


Patrick 1,5

Ida och jag har precis sett Patrick 1,5
En riktigt bra film som var lite mera djup än vad jag väntat mig. Rekomenderar den ialla fall, för den var jätte bra.

Konstig dagsrytm

När vaknade jag? Ungefär klockan 8:10 tror jag. Och när jag väl har vaknat så kan jag inte somna om. Sitter nu här framför datorn med täcket även om det inte är så kallt. Det ska tydligen bli väldigt varmt idag. Jag kollade termometern förut och den var redan på +12 i skuggan. Jag var nere förut och åt lite fil för jag måste äta annars blir jag jätte hungrig. Jag måste ha frukost annars dör jag typ, jag förstår inte riktigt de som mår illa på morgonen men jag tror det är en vana. Jag har ätit frukost i hela mitt liv, därför är det så självklart.
Idag ska vi städa och sen så ska jag njuta av solen så mycket som möjligt. Ida och jag tänkte också som sakt gå på bio, någon som vill hänga med? Puss Åsa

Tjugofjärde april tjugohundranio

Då var ännu en dag till ända, det är verkligen skönt med helg även fast vi har haft en väldigt soft vecka. Idag tex började vi med kör i 1h och 30 min sedan hade vi lunchkonsert och då kunde de som ville spela låtarna som vi spelade på musikcafet men jag spelade inte. När konserten var klar bar våran klass ner instrumentna till källaren och sen fick vi sluta fast jag gjorde en muntlig komplitering till mitt FN / EU arbete som jag nu har höjt till MVG- vilket jag är väldigt nöjd med eftersom jag alltid får VG+ på mina arbeten i SO. 

Jag har lite svårt att skriva eftersom jag inte kan skriva med mitt pekfinger på höger hand för jag har fått en bas-blåsa och det gör så ont. Men jag ska inte spela så mycket bas på ett tag nu, jag spelade med tre andra tjejer "Bad influence"  som P!nk har gjort sedan så spelade även Åsa och jag "Not ready to make nice" som Dixie Chicks har gjort. 

Jag ska snart gå och lägga mig, känner mig alldeles stel i kroppen. Kram
// Ida 

Slipping through my fingers - Mamma Mia the movie


Slipping through my fingers all the time.
I try to capture every minute.
The feeling in it.
Slipping through my fingers all the time.
Do I really see whats in her mind.
Each time I think Im close to knowing.
She keeps on growing.
Slipping through my fingers all the time.

Sista musikcafét

Ja, lite sorligt med sista musikcafét. Men det blev jätte bra. Jag var lite nervös för jag hade första låten och den gick ganska bra, min röst sprack lite. Men allt som allt så var det jätte bra. Idag på morgonen så hade vi nationelt prov i matte och det gick bra tycker jag. Jag oroar mig inte så mycket för matten. Imorgon har vi en otroligt onödig dag egentligen. På morgonen har vi kör med 8:orna och det är ganska viktigt men vi skulle egentligen behöva öva på våran egen låt. Sen så ska vi typ plocka ned instrumenten från scenen i matsalen och städa. Men det är skönt med arbetslags vecka. Korta tider. I helgen så tänkte Ida och jag gå på bio, vi vill se 17 agin. Annars så är det lungt. Puss Åsa

Kort dag med massa jobbiga 5:or och huvudvärk

Ja, idag hade vi en kort dag. Vi började vid 10:15 i Alby och vi var hemma kl 13:30. Väldigt skönt. Vi var i Alby med våra fadderbarn som går i 5:an. Var man verkligen så jobbig när man gick i 5:an? Jag orkade knappt. Dom typ skriker hela tiden, pratar oavbrutet och är allmänt jobbiga. Var man så också? Det var man säkert.
Vi hade en liten 6-kamp och sedan så spelade vi brännboll. I 6-kampen så var vi blandade men på brännbollen så var det 9:orna mot 5:orna. Gissa vem som vann? Såklart vi! Det hade ju varit pinsamt om vi hade förlorat.
Nu är Ida i skolan och övar med till musikcafetet som är imorgon. När hon kommer hem så ska vi dra till gymmet. Vi tänkte åka nu för ikväll så är det Hammarby-Alingsås på Svt24 kl 19 och det vill man inte missa. Sen så är det Grey's Anatomy. Puss Åsa

Basic-shopping


Idag när vi var inne i stan fick vi lunch 1h och 45min fast den tiden gick naturligt viss inte bara till att äta. Åsa och Antonia gick till donken och jag till Max och så satte vi oss vid fontänen i Kungsan och åt, det var lite kallt men vi klarade oss. För att sedan bli varma gick vi in i Gallerian och gick till H&M Divided där jag hittade de här fyra godbitarna här ovanför. T-shirtarna kostade 69,50kr styck och koftan kostade 149kr. Jag har en massa t-shirtar men alla har nästan tryck så jag ville ha en helfärgad och sen såg jag de radiga tröjorna och blev helt förälskad. Jag har även en svart kofta men den börjar bli för liten så det var dags för en ny.
 

Jag blev helt förälskad i en vit kjol med blåa blommor som de hade i affären men den fanns bara i storlek 42 men jag ska försöka ta mig till Haninge centrum där de har en H&M Divided butik och kola om de har min storlek där.
// Ida


Morgon 21 april

Godmorgon!

Tänkte skriva lite snabbt innan vi ska dra till centrum och pressbyrån för att åka till stan med klassen. Vi ska till Stockholms moske och synagog, ska bli intressant. Sen ikväll så har jag Taizeträff och då ska vi får träffa en multireleskös grupp som ska prata om de andra religonerna i Stockholm förutom kristendomen. Passar bra nu tycker jag eftersom vi håller på med religon i skolan. Puss Åsa

090420

Snart bär det av till skolan igen fast denna vecka har vi arbetslagsvecka så vi går typ 9-14 så det är skönt, jag har inte riktigt reda på vilka lektioner vi har idag eftersom vi har ett speciallschema. Bara vi får öva till musikcafet så är jag glad för vi saknade två i våran grupp förra veckan och musikcafet är på torsdag så vi måste verkligen få ihop låten nu.
Ha en bra dag // Ida

Time for reading

Nu har jag tänkt att jag ska sätta mig och läsa vidare på Så länge vi båda andas, nu på slutet har jag inte läst så himla mycket så den är lite trög nu fast jag vet inte om man kan kalla The Twilight Saga för trög, det känns som jag förolämpar en sådan bra bok.


Mamma och pappa kom hem för en stund sedan och vi fick lite presenter, Åsa och jag fick varsitt halsband som är jätte fint och så kom de hem med lite godis. Vi käkade middag och efterrätt sen vi fått våra presenter och Rulle blev så klart gladast när de kom hem.

// Ida


Tidigt morgon 19 april

Godmorgon!

Ja, idag så kom farmor in för att säga hej då kl 08:20 och sen dess har jag inte kunnat sovit. Men jag tror jag vaknade av att Rulle skällde nere i tvättstugan för han ville ha mat, han gjorde det igår också. Klockan 6:00!!!!!!!! Så jag gick ned och gav han mat innan jag gick upp till sängen igen. Jag fattade ingenting, han brukar aldrig göra så. Han brukar ligga och sova tills någon går upp. Idag så kommer mamma och pappa hem från Portugal. Jag vill verkligen prata med dem om det här med att dricka, jag måste få en vuxens kommentar. Nu ska jag lägga ifrån mig datorn och försöka sova lite. Puss Åsa

Kommentar

(Kommentaren är redigerad)


"För det första så är det 20 på systemet & 18 på krogen. För det andra så har du väldigt mycket stavfel:) För det tredje eftersom du inte har någon erfarenhet av alkohol så ska jag berätta lite för dig. Jag är ute varje helg och dricker. Varför? För att det är gott, godare än Cola. Så det är en bra dryck till mat och behov. Sedan blir jag inte alltid berusad, men om jag blir det kan jag druckit för mycket utan att ha lagt märke till det. Men vissa dricker för att bli fulla, därav glömma sina problem och bli socialare. Man känner sig befriad från alla sina problem och det minskar självmordsförsöken i vårat samhälle. Fast det har sina nackdelar. Men det finns mest positiva saker. Så jag tycker du ska sätta på er party hatten, klackarna och dra ut och dricka lite,  NI KOMMER ATT KÄNNA ER BÄTTRE TILL MODS JAG LOVAR KRAM ANGELICA
P.S Jag är 12 år."


Jag tror dig inte Angelica, jag tror inte att jag kommer känna mig bättre till mods för att jag är berusad, man kan faktiskt ha roligt utan alkohol. Dessutom är du 12år och det är inte ens lagligt för dig att dricka, hur många unga dricker inte olagligt? Och hur många dör inte i tonårsfylla eller åker in på Maria ungdom. Jag har inga siffror att vissa upp men vi ser ingen anledning med att dricka. Det blir mera slagsmål och gatuvåldet ökar. Visst du får ha en egen åsikt men varken Åsa eller jag kommer ta till oss av den om att man mår bättre av att dricka. Men vi kanske säger en annan sak när vi fyllt 18år och har druckit, vem vet?
// Ida


Tonårsfylla

Detta är ingenting som jag själv har erfarenhet av men jag vill skriva om det för det verkar som att det är ganska vanligt idag. Jag sulle vilja uppskatta att ungefär 2/3 delar av min klass har festat, druckit sig fulla. Min stora fråga är VARFÖR? Jag förstår inte varför. Jag kan förstå att man är ung och man vill upptäcka saker, man vill festa och man vill testa att dricka men för det behöver man inte dricka sig full. Eftersom jag inte har egen erfarenhet så kan jag inte uttala mig hur som helst om detta men jag har ju mina synpunkter.
Det finns en åldersgräns på Systembolaget och då borde det ju betyda att man inte ska dricka innan man fyllt minst 18 år. Jag tycker att man inte ska dricka förrän man har fullt 18 heller. Min synpunkt kan komma ifrån att jag aldrig har sett min mamma eller pappa full. Eller pappa har varit lite på lullet men ingen har varit stupfull. Jag har inte sett någon annan vuxen vara det heller. Jag tror att min inställning kan bero på det. Om jag hör någon i min ålder som har druckit och just druckit bara för att bli full så sjunker den i mina ögon. Jag har luft att fråga: Varför gör du det? Fick du någonting ut av det än att du bara var omedvetande?! Jag hittar ingen bra anledning till varför man ska dricka sig full.

Du som dricker och är ute och festar varje helg, vad får du ut av det. Delar med er av era åsikter för jag måste få en bra andledning. <Åsa>

Weekend

Hej!

Jag ska snart gå ner och äta, jag hoppas att middagen är klar. Så himla skönt med helg för jag är så trött fast man bara har gått fyra dagar i skolan. Har inga speciella planer för helgen, ska väll träffa lite kompisar och så. Nu när handbollssäsongen är över har man ganska mycket tid för annat vilket är skönt.
Våran kompis har en modevisning i centrum i morgon som vi defenivift ska gå på, hon jobbar på second hand och de är dom som har modevisningen vilket jag tycker ska bli jätte kul att titta på. Det enda dåliga med imorgon är att det bara ska bli 5+ och nu vill man ju ha sommar.

Jag var för en stund sen inne och kollade mitt preliminära intag till gymnasiet och jag blev jätte lättad när jag så att jag kommer in på alla som jag har sökt. Så en stor tyngd lyftes från mina axlar. Det var allt för nu, vad ska ni hitta på ikväll?
// Ida


Söttsaker kring halsen


Mums, säger jag bara! Alla dessa mumsiga bakelser är från cocoo.se och jag gillar allihoppa, speciellt cupcaken i mitten, muffinsen vänster om den, lilla tårtan i högra hörnet och chokladbiten brevid den, alla finns också i andra färger. Men priserna är ganska höga på alla halsbanden, från 165kr-245kr men jag skulle inte ha något imot att bära en av dem kring halsen. // Ida

Follow you home - Nickelback


How about these three?


Nu när de börjar bli riktig vår och graderna stiger blir jag verkligen sugen på en ny kjol, alla dessa tre är från H&M och jag gillar alla men jag lutar lite mer mot 2:an och 3:an. 1:an och 2:an kostar båda 249kr medans den tredje kostar 298kr. Alla tre sitter i midja och det gillar jag för kjolar på höften har aldrig riktigt varit min grej. Jag får tjatta lite på mamma när de kommer hem från Portugal.
// Ida 

090414

Nu har jag slängt på mig mjukisbyxor och en t-shirt, har precis duchat så jag orkade inte ta på mig något annat. Jag brukar ta på mig min satinpyjamas men kännde inte för det. Jag kom hem för en halvtimme sen efter att ha cyklat bort till hallen, tränat F97 och sedan cykla hem igen, det är jobbigt att cykla dit men när jag har musik i öronen blir det lättare.
DH börjar ju om 20 minuter men när jag tittar runt i mitt rum så är det verkligen kläder överallt, jag brukar vara ganska duktig och ha mina kläder i garderoben men jag har inte lyckats så bra de senaste två dagarna.
// Ida

Herrgud!!!

Förra söndagen(5/4)så hade Ida och jag 65 besökare!
Det är ganska många i mina ögon.

Tillbaka i skolan

Ja, när vi kom till skolan så kom jag på att jag verkligen inte hade saknat det, är så himla trött på skolan nu. Vi hade ganska kort dag idag så det var skönt i alla fall. Det enda jag hade saknat var nog musiken, det var roligt att sjunga igen. Nu är Ida och tränar och jag ska ta en sväng med Rulle sen. Just nu så lyssnar jag på musik och har läst lite i Midnight Sun. Den boken är helt perfekt, man får ju veta allt från Edwards perspektiv och det är så perfekt.
Såg att vi hade fått lite kommentarer, väldigt roligt. Det blir alltid roligare att blogga om man får kommentarer. Sen ikväll så är det dubbel avsnitt av DH och det måste man se. Puss Åsa

Man måste hålla sig i form

Hello!

För ett tag sedan kom jag hem från att ha varit och gymmat med Moa. Det gick bra, det var väldigt lungt i gymmet. Efter att jag hade duschat så var vi i centrum och kollade runt lite, Moa köpte en chai latte som var jätte god. Sedan vid 16 så drog vi åt varsit håll. Nu sitter jag och lyssnar på lite musik, tänkte läsa ett till kapitel i Midnight sun. Annars så är det lungt. Puss Åsa

Sista lovdagen :`(

Idag har jag en hel del pluggande framför mig, måste börja med min hemkunskapuppgift och kanske göra lite SO men vi har inte gått i genom i skolan så mycket om arbetsområdet vi håller på med nu, de 5 världsreligonerna, vi har bara gått i genom judendomen så vi har en bit kvar.

Igår hände inte så mycket, Åsa och jag gick på en långpromenad och sedan överraskade farmor oss genom att säga att hon ville bjuda på middag på Donken så vi åt middag där och annars satt Åsa och jag mest framför datorn och kollade på A Double Shot At Love och vi har snart sett klart hela säsongen. // Ida

Vackert vårväder

Hejsan hoppsan!

Ja, det är verkligen fint väder idag. Vi ska gå på en lång proenad sen när farmor kommer tillbaka, hon är på gudtjänst i kyrkan. Vi ska ta kamera den här gången. Har inet gjort så mycket idag. Jag vaknade vid 9:30 och sen så åt vi frukost och nu har jag suttit framför datorn och skrivit en novell, var länge sedan jag gjorde det. Jag tänker inte lägga ut den här på bloggen. Vi kanske drar ned till gymmet senare ikväll, får se. Puss Åsa

Hello bed, here i come!

Nu ska jag snart gå och lägga mig, känner mig ganska trött fast det inte har hänt så mycket idag.
Jag och Åsa gick på en långpromenad och vi glömde så klart kamera så vi kunde inte ta några fina naturbilder när vädret var så fint idag. När vi kom hem slappade vi en stund framför TV:en innan vi städade av övervåningen som vi hade fått order att göra av mamma innan hon och pappa åkte till Bauhaus för att kolla på kakel istället kom de hem med en Ipod till mamma, vilket jag inte riktigt förstår?

Pappa åkte och hämtade farmor och jag, Åsa och mamma gjorde i ordning påskmiddagen som blev jätte god sedan satt vi och pratade och kl 21:15 satte vi på The Wedding Date som vi har sett föut men som är så bra.
// Ida


Förvara snyggt

Ja, jag gillar att kunna förvara min kakor snyggt. Har kollat runt på internet efter lite snygga burkar att ha kakorna i.

Dessa 3 så söta och snygga burkar kostar 250 kr och är från sidan http://shop.textalk.se/se/article.php?id=6760&art=1513119 , Jag skulle välkommna dessa med stor glädje.

Dessa är från IKEA och kostar 69 spänn. Billigt och bra, det brukar ju vara så med IKEA.

Gillar verkligen mönstret på denna, är från Åhlens och kostar 75 kr. Kanske inte till kakor men man hittar nog någonting annat att fylla den med. Puss Åsa

Glad påsk

Godmorgon!

Igår orkade inte jag skriva, hade ingen lust. Så jag får berätta vad som hände igår nu.
Hände inte så mycket på förmiddagen, jag bakade i min nya form och de blev jätte bra. Ida började göra mat för hennes HK-uppgift. Vid 14 så kom Moa hit och vi gjorde inte så mycket. Jag dekorerade kakorna och Ida fortsatte med maten. Vi tittade på lite TV och Moa försökte sig på att göra en blogg design till oss. Vid åt middag och sedan så drog vi hem till Moa. Kollade på TV och tjafsade med hennes syster och kusiner. Vid 21:30 så drog vi hem och Moa följde med oss till Tyresö skola där vi åkte lite moppe, fett roligt. Sedan så åkte vi hem.

Idag så är det påskafton och ikväll så kommer våran farmor ned. Hon ska stanna hela veckan eftersom mamma och pappa är i Portugal. De åker imorgon. Jag vill också förja med, dom ska åka på en tränings resa men Ida och jag kunde väl fått följa med ialla fall och bara legat på stranden? Det skulle inte göra mig emot. Igår läste jag ut Ljudet av ditt hjärta och nu måste jag vänta på att Ida ska bli klar med 4:an men jag tror det är rätt att vänta för jag väntar på en annan bok som lär komma på tisdag. Nu tänkte jag duscha och sedan är det väl bara att gå ut och njuta av det fina vädret. Ikväll ska vi äta lite påskmiddag men jag kommer inte på någonting att ha till efterrätt, jag får fundera lite mer. Puss Åsa

Hipp, hipp, hurra

Ja, idag så fyller våran älskade Rulle 9 år. Grattis, grattis, grattis!

Friendship, happiness and chocolate


Här är lite bilder från pralinkursen som vi gick igår kväll, på de här bilderna ser man bara när vi gjorde kardemumma tryfflar men vi fick också göra hallonpraliner som är jätte fina. Här är hon som hade kursens hemsida www.iderika.com
// Ida 

I do not hook up - Kelly Clarkson


Cause the more that you try
The harder i'll fight
To say goodnight


En av alla de bra låtarna på Kelly Clarksons nya plata "All I Ever Wanted".
// Ida

S as in shoes


Jag lovade mina nya skor och här är dom, de kostade 399kr och är köpta på Eurosko som jag tror är det nya Wedins för jag försökte hita Wedins hemsida men den finns inte. Skorna tycker jag är jätte söta och jag får lite 50-tals känsla av dem, först prövade jag ett par 41 eftersom jag alltid har den storleken men de var faktist lite stora och jag blev verkligen jätte glad när jag kom ner i ett par 40.
// Ida

Allt på en dag

Hallå!

Idag så vaknade vi väl runt 9-10 kanske. Vi åt frukost och sedan så planerade mamma och Ida matsedeln för nästa vecka. Pappa jobbade bara halv dag så han kom hem och åt lunch. Vi städade nedervåningen och sen så åkte mamma och pappa och handlade och jag gick ut med Rulle. När jag sedan kom in så tittade Ida och jag på The Notebook som jag fick hem idag från cdon.com, den filmen är så bra. Sen när den var slut så åt vi lite mat och sedan så drog vi till gymmet. Mamma och pappa gick på spinnpass och vi gymmade med Moa.
Nu sitter jag och läser och lyssnar på musik, väldigt mysigt. Imorgon så ska vi hitta på någonting med Moa. Hur har eran dag varit? Puss Åsa

Mina bilder

Ja, här kommer mina bilder.
     
Som Ida sa så får man verkligen självförtroende av detta. Min favorit ät nog 5:an och jag gillade inte 6:an så mycket igentligen men jag kännde att jag var tvungen att ta en med färg.Det var verkligen jätte roligt att fotas, vill göra det igen. Jag tycker att vi borde skicka in bilderna till en modellaugentur, vi har ju längden och det skulle vara roligt och så om någon tycker att vi har potensial. Det tyckte tjejen på Model House ialla fall.

Nu tänkte jag visa er mina nya skor, jag fick två par igår. Ett par converse som var låga, dessa kommer användas flitigt och sedan fick jag ett par vita ballerina som jag ska ha på balen och vårkonserten.
  
Snygga eller hur? Puss Åsa

En våg av självförtroende

Hej!

Gud, vilken rolig dag vi har haft. Kl 11 kom vi till Model House och vi blev sminkade och plåtade och alla var jätte snälla, det är verkligen en av de roligaste sakerna jag har gjort och jag skulle gärna vilja göra det igen. Man var lite ovan i början men sedan gick det ganska bra. När vi gick igenom bilderna så får man verkligen en våg av självförtroende för man blir så himla snygg ; ) Några kanske inte blev så jätte bra men de flesta, vi valde sex bilder var men jag lägger bara upp mina för Åsa får lägga upp sina själv : )

Jag kan inte säga vilken som är min favorit, tycker alla är jätte fina förutom nr 5 kanske jag skulle ha valt en annan bild.

Efter fotograferingen gick vi upp till pappas jobb så han fick se bilderna och sedan gick vi til Kungshallen och åt lunch och sedan shoppade vi loss på Drottninggatan. Jag fick mig ett par skor som är till balen och vårkonserten men jag kan även ha den som vanliga ballerina skor och en jacka från Vero Moda. Ni får se bilder imorgon. 
Så till vår lilla överaskning som väntade på kvällen, vi fick gå en pralinkurs och det var hur kul som helst och något vi absolut inte hade kunnat lista ut, tack mamma.

Nu måste jag nog gå och lägga mig, har en del pluggande framför mig imorgon så jag måste vara utvilad. Kram
// Ida

Me, me, me

Nu ska vi snart åka in till stan och till Model House för att fotografera oss, jag har en känsla av att det kommer bli skit kul men jag är också lite nervös. Tänk om det kommer vara en massa männsikor som tittar på, man har ju bara blivit fotad av familjemedlemar än så länge och då känner man en trygghet. Men det kommer säkert gå bra det är bara jag som är lite nojig.
Vädret suger verkligen idag, gråt, mulet och kallt, bara 2+. Jag hade hoppats att det skulle bli ännu varmare än igår men man kan ju inte styra allt.
Efter att vi har fotat oss vet vi fortfarande inte vart vi ska och det gör mig fortfarande galen, men jag kan inte lista ut det. Vi ska i alla fall äta middag i stan så vi kommer väl hem när vi kommer hem. Ha en bra dag.
// Ida

Burn it to the ground - Nickelback


Just nu är det här bästa låten, lyssnar på den hela tiden. Puss Åsa

As long as the sun shines

Åh, vad det är skönt med lov. Idag satt Åsa och jag ute hela förmiddag och en liten del av eftermiddagen ute på altanen och läste. Det var varmt men det blåste så jag hade på mig en tjocktröja, det skulle ha varit skönare om man hade kunnat sitta utan.

Vid kl 14 var jag lite trött på att läsa så vi gick in och kollade på Ugly Betty och kl 15 gick vi ut och sprang en runda, sen har vi ätit middag och duchat och nu när jag skulle klä på mig hoppade Rulle nästan på mig så jag tror att han vill gå ut snart. Så jag ska väl göra det och sedan sätta mig och läsa Så länge vi båda andas" igen, jag ligger bara på kapitel 7 så jag har en bit kvar. // Ida

Dax för trean

Hejsan!

Ja, vi går upp runt den här tiden även på lov, man kan ju inte sova bort hela lovet. Vi går och lägger oss runt 23:30 och sen så vaknar jag vid 9-9:30. Imorgon så måste vi gå upp lite tidigare eftersom vi ska iväg och fota oss, ska bli jätte kul. Ida och jag har bestämt os för vilka kläder vi ska ha, man ska ha två ombyten. Idag är det lika stårlande väder som det var igår och jag tänkte börja läsa "Ljudet av ditt hjärta"(Eclipse). Ida läste ut den i går(?) och jag ska börja läsa den nu. Tänkte sätta mig på altanen i solen. Annars så har vi ingenting planerat idag. Vi tänkte springa lite för att låta kondisen få jobba lite eller så åker vi till gymmet men jag tror vi springer här hemma istället för varför springa inne på en maskin när man kan springa i det fina vädret? Vad har ni för planer för dagen? Puss, Åsa

Sommartider


Jag är verkligen sugen på en ny bikini, min börjar bli för liten och det finns så himla snygga bikinisar och baddräkter nu. Den svarta bikinin tycker jag är jätte sygg men jag skulle inte vilja ha så höga bikinitrosor men överdelen är jätte sött, överdelen kostar 149kr. Den lila badräkten gillar jag verkligen och jag skulle absolut inte ha något imot att gå runt med den på stranden, den kostar 198kr.

Jag längtar verkligen till sommaren när jag skriver om baddräkter eller om saker som har med sommaren att göra. Undra när man ska ta årets första dopp?
// Ida

Blåsippan ute i backarna står...








Av Åsa

Gifts


När våran kusin, moster och morbror kom på besök igår fick vi lite presenter och det är ju alltid trevligt ; ) Jag fick två smala skärp, ett svart och ett brunt så nu har jag ett vit, svart och brunt skärp att välja på.Jag fick också en stor necessär som jag har velat ha så den kom väl till pass.
// Ida

Resultat


Här är min nya frisyr, och bilden gör mig absolut inte någon rättvisa. Det ser så mycket bättre ut i verkligheten men jag blev jätte nöjd. Det är väldigt kort i nacken men det är ganska skönt att ha kort hår för man slipper hålla på en massa på morgonen och det går jätte fort att platta om jag ska göra det.
// Ida

Klipp, klipp

Nu ska vi dra till frisören och klippa oss och jag är så osäker på vad jag vill göra. Ska jag bara finslippa på min nyvarande frisyr eller klippa kortare. Jag älskar verkligen Samanthas frisyr i ANTM säsong 11, så himla snygg. Fast jag vet inte om den fungerar för mig med den hårtypen som jag har. Kram // Ida

Ett intresse

Ja, som ni kanske har sett så har det kommit in lite mer bilder på bloggen, dessa bilder tar jag, Åsa. Jag tycker det är roligt att fota och det har blivit ett ganska stort intresse hos mig även om jag inte fotar hela dagen lång. Jag fotar helst bara natur men jag tror det skulle gå bra att fota någonting annat också. Jag vill helst ha samma "tema" på bilderna. Jag tar med mig en kamera ut och går runt och fotar det jag känner för. Just nu är det ju inte så jätte fint ute, jag menar inte vädret men träden är ganska bara och marken är typ brun. Inte precis det jag vill fota men om det är fint väder imorgon så går jag och fotar blåsipporna som har kommit. Om du vill använda mina bilder får du gärna det men fråga gärna om lov genom att lämna en kommentar, detta skulle jag uppskatta. Gillar ni mina bilder?

Stort tack

Ja, ett stort TACK till Erika som hjälpte oss med designen. Det är fortfarande lite krongel med desigen och den är inte helt klar men Ida och jag kan fixa själva nu ialla fall(lite).

Full fart igen

Hej!

Ja, imorse kl 9 fick jag en påminelse av mobilen att jag skulle jobba i kyrkan kl 10. Var redan vaken så det var inte så farligt men jag fick palla mig upp ur sängen ialla fall. Jag jobbade med kyrkkaffet. Fick ställa fram fika och ordna med disken och så men det var ganska kul, var med tre andra tjejer som jag ska åka till Taize med. Ida har verkligen kommit ikap med bloggandet och jag känner mig lite mera fokuserad också. Ha en bra dag, Åsa

Blivande carfreak

Då var jag hemma igen efter att ha kollat på bil med mamma och pappa i Hammarbysjöstad. Vi var inne på Volkswagen och kollade på deras ny bil som drivs av gas och bensin och det kommer troligen bli den bilen.
När vi hade provkört den en runda åkte vi och handlade lite på Sickla och sen åkte vi och fikade på Hellasgården, de har värdens godaste morotskaka.

"Cars, Cars, Cars" Fanns en snyggare färg som var typ metalblå som jag gärna vill ha.

Nu kom Åsa hem och vi ska nog baka kakan som vi ska ha ikväll eftersom våra kusiner kommer hit.
// Ida

Time to go

God morgon!

Blev väldigt mycket bloggande igår och efter att inte ha bloggat på två veckor ungefär var det jätte kul, jag har saknat det. 

Nu ska vi iväg och kolla på en ny bil till pappa, Åsa har åkt iväg till kyrkan för någonting som jag inte vet. Jag hade inte gått upp innan hon åkte. Ha en bra dag
// Ida 


Årets första glass


Kanske lite konstigt att jag kom på att jag ska skriva om glass nu så sent på kvällen men varför inte? I torsdags gick vi och köpte första glassen för året från GB och för mig blev det den nya Magnum Temptation Chocolate som innehåller brownie och bitar av vitchoklad. Den var super god men kanske inte den bästa glassen på stranden när solen steker. Sina 22kr var den värd i alla fall.
// Ida


Vårtecken

När vi kom hem i fredags så tog jag kameran och gick ut och fotade vårtecken.
 






 


Tårtan


Detta är den enda bilden ni får från födelsedagen. Alla andra bilder är ju såna när man vaknar och då ser man ju inte se het ut, haha. Ida är i farten igen och gillar ni nya desigen. Är en mall men jag gillar den, väldigt vårig. Puss

All star


Något som jag verkligen suktar efter just nu är ett par nya vårskor, det skulle vara skönt med ett par ballerinaskor men också ett par nya Converse. Mina rosa börjar blir väldigt utslitna och jag är helt förälskad i de lila men de turkosa är inte helt fel heller, de kostar 599kr i de flesta affärer så jag får tjata lite på mamma i veckan för att vi ska gå och köpa min nya kärlek ; )
// Ida

White is the new black


Dessa två små "snöflingor" köpte jag idag i centrum, de är båda från H&M och skärpet kostade 79 kr medans väskan kostade 179 kr. 
Det var framför allt skärpet jag var ute efter, ville ha ett smalare skärp för jag tycker det är väldigt snyggt till kläder. Jag tänkte fösöka hitta ett brunt men så såg jag den här och slog till. 
Jag har en röd axelväska som är ganska liten, jag fick knappt ner min plånbok i den idag så jag kände ett behov av en större. Jag skulle igentligen vilja ha en riktigt stor axel väska som jag får ner en skolpärm och det fanns några att välja på men jag vågade inte slå till eftersom jag inte var säker på om en skolpärm skulle gå ner.
// Ida

I`m back

Hej!

Jag tycker det inte är någon ide att jag skriver att jag är ledsen för att jag inte har skrivit för jag har skrivit det så många gånger den senaste tiden men jag har känt att jag inte har haft någon lust och ibland behöver man en paus men nu ska jag verkligen fösöka bli bättre. Jag tror om man har bilder i inläggena kommer det bli roligare att skriva och roligare att läsa, att se hur våra liv ser ut inte bara läsa om dem.

Jag är fortfarande beroende av Twilight (vilken överaskning) och ligger just nu på tredje boken och jag har lite mer än hundra sidor kvar. Jag fick ju DVD:n i födelsedagspresent av Stina men den kommer först 29 april så jag får vänta : ( jag fick ju också en tröja med Twilight-tryck och så här ser den ut:

Visst är den så söt?
Jag fick några blickar när jag gick med den i skolan i tisdags men de får tycka vad de vill, jag är ett stolt Twilight-fan ; )

Idag städade vi på förmiddagen och var ute så mycket som möjligt så klart eftersom det var så fint väder, vi tvättade också av våra cyklar och min måste lämnas in på service för bakbromsen är jätte dålig.
Åsa och jag gick till centrum och möte upp Moa och vi shoppade lite, jag köpte en väska och ett skärp som ni får se bild på sedan. Vi käkade på Sibylla och drog sedan hem för att kolla på lite handboll, Lugi-Guif, och snacka. Det blev middag och Kalle & Chokladfabriken innan hon var tvungen att dra hem.


Kram // Ida


Vi drar till centrum

Nu ska vi snart gå för att möta Moa på centrum. Hon ska väl kanske komma hit en stund sen också. Vi ska väl kolla på lite kläder och snacka allmänskit :). Puss

Städlördag

God morgon!

Jag är verkligen sugen på en ny desig på bloggen och jag tycker väl att desigmallarna som finns är lite tråkiga men jag kommer nog pröva lite olika idag. Men Erika kommer hit imorgon så hon kan kanske hjälpa Ida och mig att fixa lite.
Nu är det äntligen påsklov. Nu får jag sova tills jag vaknar själv, det är inte så himla sent så jag sover inte bort lovet ialla fall. Idag så ska vi städa och fixa lite i trädgården nu när det är fint väder. Jag tänkte damsuga alla lister i huset, kanske inte alla men de flesta. Jag lovar att ni ska få lite bilder idag från födelsedagen, jag hoppas jag kan hålla det. Nu ska jag duscha. Puss och kram, Åsa

April, april

Hejsan!

Igår fyllde Ida och jag 16 år, grattis till oss. Jag fick det som jag önskade mig, min bok som ska komma i april och sedan så fick jag en jätte fin bak form som jag ska visa er. Av Ida fick jag ett presentkort på en manikyr. Ida fick en Twilight tröja och sedan när DVD:n kommer ut ska hon få den. Av mig fick hon 30 min make up-rådgivning. Tillsammans så fick vi att på onsdag så ska vi få gå och vara modeller. Bli sminkade och fotade, super kul. Sedan så ska vi göra någonting på kvällen men det är super hemligt, vi har ingen anning. Sedan har vi fått pengar av mormor, morfar och farmor. Igår kväll så var vi på Idas favorit resturang i stan som heter Axela, de har jätte god mat. Det var en väldigt bra födelsedag ialla fall. Mammas arbetskamrat hade gjort en jätte snygg tårta, ni får se bilder sedan.

Idag har det inte hänt så mycket. Bara det vanligt. Puss och kram, Åsa

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu