Im on your side

Sitter här och knarkar halstabletter, har fått ganska ont i halsen på bara några dagar vilket jag inte orkar med. Det blir så jobbigt och det drabbar allt, träning, skolan och idag skulle vi börja i en kör som vår f.d. musiklärare har men hur kul är det att gå dit första dagen och inte kunna sjunga. Så jag valde att stanna hemma men Åsa åkte.

Idag började jag kl 9.15 med SO, hade sedan svenska, matte och idrott. Var med på idrotten fast jag hade ont i halsen men pappa brukar säga ”om man kan vara i skolan kan man vara med på idrotten” och det tycker jag stämmer.

Såg precis att Legally Blonde 2 visas på TV4 kl 20 så ska bänka mig framför teven snart men först kolla klart på Sverige-England. // Ida


Häsingland över helgen

Hej! I helgen har vi varit uppe i våran stuga i Hälsingland och plockat lingon, plockade ca 30 kilo så det blev en del. Åkte direkt efter skolan så det var därför jag inte skrev innan vi åkte.
I lördags så var vi ute och plockade i 2 timmar sedan gick vi hem för alla hinkar var fulla, det blev lite fika och sedan gick mamma, pappa och morfar ut igen och jag, Åsa och mormor satte oss och började rensa, vilket är typ det tråkigaste som finns och vi blev inte klara så vi fick fortsätta nästa dag.
När vi hade ätit middag kom mormors syster och henne man från Göteborg för att vara där i en vecka eller något sådant så då fick vi träffa dem och det var trevligt.
Idag åkte vi hem efter middagen och kom hem för en stund sedan, har precis duschat och ska kanske gå och äta något nu // Ida

All this time - Maria Mena


Lyssna! Denna låt är så bra! Puss, Åsa

Det är skönt med korta dagar

Vilken bra dag jag har haft idag! Hittills i alla fall.
Pappa väckte Ida och mig klockan 6 för att vi skulle gå och sjunga för mamma som fyller 46 år idag. Grattis! Av pappa fick hon en stekpanna och av Ida, Stina och mig fick hon ett handkit. Det var handtvål, handscrub, handcream och en nagelfil, allt var från bodyshop. Jag gick tillbaka till sängen och sov en timma till innan jag gick upp vid kl 7. Jag tog bussen vid kl 8 och började med engelska klockan 8:40. Det var en bra lektion, vi fick tillbaka vårt test som vi gjorde förra veckan och jag hade 104/137 så jag var ganska nöjd.  Sen så hade vi livsmedelshygien, det var också en ganska lugn lektion där vi fick böckerna och vår lärare presenterade sig lite mera. Sen så slutade jag för vi hade ingen data, så jag var nog hemma kl 12 ungefär.

Gjorde lite lunch när jag kom hem, världens godaste. Igår så var vi på Hellasgården och då hade jag pannkakor med mig. Så nu när jag ville ha mat så skulle jag ha stekt upp dem i en stekpanna men spisen var konstig så jag gjorde i mikron i stället. Klipp isär pannkakorna till små bitar och sen steker du dem i stekpannan, servera med socker. SÅ HIMLA GOTT! Jag tycker att det är godast om man gör med tjockpannkaka men idag gjorde jag med tunn och det funkar bra också. Puss och kram, Åsa


Dax att träna


Ska snart gå och börja göra mig iordning för träningen, tvätta bort smink och byta om. Träningen börjar kl 21 men vi ska springa innan så då springer Åsa och jag dit, vi brukar springa iväg en halv timme innan så nu har jag en halvtimme på mig att göra mig iordning. Vi slutar kl 22 så det blir inget mer uppdaterat. 
Idag hade jag tre lektioner i skolan, sista lektionen hade vi ett svenska test så de ska se vart man ligger. Gick sådär för mig men ganska bra i allmänhet. Nej, dax att röra på sig // Ida 


This is how i am

Hej! Idag var det skola igen efter en skön helg men jag ville tillbaka till skolan och lära känna de andra i min klass mera. Började 9.15 med Samhällskunskap sedan rullade det på med svenska, lunch, matte, idrott och vi skulle egentligen ha spanska men det visade sig att vi inte ska ha något språk alls denna vecka. Lektionerna var inte så jobbiga utan det är mest presentation av läraren och att man får material och kursplanen.  Var hemma vid 16 och satt vi datorn, sedan när alla hade kommit hem blev det middag. Åsa och jag tog med oss Rulle och sprang en sväng och det gick bra, så nu har jag duschat och ska gå ner och titta på "Lipstick Jungle" // Ida


Kort dag på Skansen

Det blev väldigt kort dag idag. Kom hem vid 1 kanske, hann inte ens äta min matsäck som jag har släpat runt på Skansen hela dagen. När jag kom hem så åt jag upp matsäcken och jag satt ute på altanen. Så himla skönt, vi hade verkligen tur med vädret. När jag ätit klart gick jag konstigt nog upp till datorn och spelade spel men jag skulle bara spela till 15 sa jag till mig själv. Mamma hade några ljudböcker som skulle tillbaka till biblioteket så jag var alldeles nyss och lämnade de.

Men hur var det på Skansen så? Jo, rätt bra även om vi inte gjorde nått. Träffades vid 10 utanför entrén och sen delades vi in i grupper och fick några papper med lite frågor. Det var lite olika frågor och gåtor, det gick väl ganska bra för min grupp men vi får se om vi vinner. Klockan 12 så träffades vi och fick titta inne i Skansen bageriet och sen fick vi åka hem.
Ikväll så ska Ida och jag springa men annars har vi ingenting planerat. Puss och kram, Åsa


I always end up hurting you

Har tänkt att gå och lägga mig nu för jag gör typ ingenting. Laddade ner lite musik idag, bla Dead By April och deras album är så bra. Min favorit är "What Can I Say" den är verkligen så sjukt bra.
Börjar kl 9.15 imorgon och slutar 15.40, måndagar kommer bli min längsta dag så det känns ganska okej med att sluta 15.40
Lycka till alla som börjar på gymnasiet imorgon // Ida 

Söndags shopping


Idag var Åsa och jag i centrum, jag letade efter ett par svart jeans och Åsa skulle köpa en klocka. Hittade ett par som ni ser där uppe men det blev också ett par blå som är en lite smalare modell, köpte dem på Lindex för 299kr/st vilket jag tycker är ett väldigt bra pris. Vi båda har ganska svårt att hitta jeans eftersom vi har så långa ben och en smal midja, så jeansen blir alltid lite för korta eller för stora i midjan.
När Åsa köpte sin klocka passade jag på att byta batteri i två av mina klockor, så nu funkar de igen. Hade ingen bra rouge eller puderborste så jag passade på att köpa det på Kicks när vi endå var igång, den kostade 55kr.
Träffade på Moa i centrum och vi bestämde att vi skulle springa kl 19 men sen fick Åsa ett sms av henne och då kunde inte hon, vi skulle nog ha senare lagt springningen endå eftersom vi åt precis. Så vi tänker nog inte springa idag utan imorgon, istället tar vi en sväng med älsklingen men nu ska vi gå bort med lite skräp // Ida


God natt

Denna dag har varit lite seg, har inte gjort så mycket. Vaknade vid 11 men hade kunnat ligga kvar ett tag till, så fick jag äta frukost helt själv eftersom jag var sist upp. När pappa kom hem efter att ha golfat åkte han, mamma och Åsa till "Mat- och hantverksmässan" jag gick istället ut med Rulle i ca en timme, när jag kom in satt jag vid datorn innan jag hjälpte Stina med maten. De andra kom hem och mamma och pappa cyklade i väg till Vendelsö för att äta kräftor hos vår moster och morbror. Vid 17.15 kom Carolina, Elin och Agnes hit och vi åt också kräftor, en stund senare kom Erika eftersom hon missade sin buss.

Vi hade en trevlig kväll tillsammans med prat och skratt, ett tag efter middagen hämtades Erika upp av Emil och vid 22 åkte de andra hem.

Skit vad mycket klockan blev, trodde den var typ 23 eller något sånt. Ska gå och sussa nu // Ida


Regnig lördag

God morgon alla morgon pigga!
Idag vaknade jag ganska tidigt men jag var väldigt trött igår så jag gick och la mig vis halv 12 kanske. Så jag vaknade vid kl 8:20 och kände mig ganska pigg så jag gick upp en liten stund efter. Pappa gick ut med Rulle och mamma och jag gjorde frukost. Så har precis borstat tänderna.
Idag är det verkligen tråkväder men sådant får man väl ta. Men ikväll så kommer våra kompisar från Umeå, de är nere i Stockholm en helg så dom ska komma hit för att äta kräftor. Det är bara barnen men de är ungefär lika gamla som oss. Den yngsta är 94:a och den äldsta är 88:a. Ska bli jätte roligt att träffas eftersom vi bor så långt ifrån varandra.

I skolan så har det gått bättre och bättre. Klassen är bra och den kommer säkert bli bättre när man lär känna varandra ännu bättre. I torsdags så hade vi matte och engelska test. Och vi provade bagerikläder. Igår så hade vi svenska test. Jag tyckte alla tester gick bra. Vi slutade fredagen men fika nere i bageriet. På måndag ska vi till Skansen och på tisdag ska vi till Hellasgården. Det blir säkert jätte bra. Vad ska ni hitta på denna regniga dag? Kramar, Åsa


Spännande och lärorikt

*Gäsp* Gud, börjar känna av nu att jag inte riktigt har sovit, för även om vi åkte buss i 5-6 timmar så sover man ju inte ordentligt. Men hade det bra i Borås, det var verkligen lärorikt.
Men det som vi gjorde idag kan jag tycka var lite onödigt, vi samlades alla kl 8.15 i aulan och sedan gick vi ut i grupperna och utvärderade vad vi hade gjort. Det enda vi gjorde var att kolla så alla hade fåt svar på alla frågor och uppgifter och det gjorde vi snabbt så sen satt jag och Sofi i aulan i en timme och en kvart. Kl 10 var det samlig igen i aulan och sedan lunch sen hade vi inget mer den dagen, så jag tycker den var ganska onödig som sagt.

När jag kom hem slappade jag framför teven hur länge som helst, kom kanske hem kl 13 och stängde av teven kl 18 då vi skulle äta middag. Känns som jag inte har gjort något alls idag.

Ska kolla höjdhoppsfinalen nu även om Linus rev ut sig // Ida


Mot Borås

Jag är fortfarande uppe fast det är skola imorgon, ska ju åka till Borås med hela Np-klasserna. Bussarna går kl 02 från skolan men vi ska vara där minst kl 01.30. Jag samåker med Julia och hon ska hämta upp mig om en kvart så nu måste jag fixa så jag har allt med mig, kommer hem ca kl 23 imorgon så ni får en uppdatering på fredag. // Ida

Första skoldagen

Jag måste väl sätta igång med bloggandet för nu kom Ida hem och hon blir så arg på mig om jag inte bloggar.
Sov faktiskt ganska bra, det kändes mer som att jag skulle börjat skolan igår än idag men det var nog mest för att Ida började igår. Gick upp ca 07:45 och tog bussen som gick kl halv 9. Jag gick dock på fel buss. Jag tog den som går in till city så jag bytte i centrum. Jag hittade rätt rum snabbt men jag var tidig men två andra killar var också tidiga så vi väntade ungefär en kvart innan vi hade vårt upprop. Vi var ca 40 stycken men vi har delats in i två klasser. I min klass går det 21 stycken och vi har 6 killar. jag som är så van vid bara 2!
Vi fick massa papper och lärare presenterade sig. Lärarna värkar vara jätte bra och min mentor är hur skön som helst. Vid kl 11 så var det lunch. Efter lunchen så var det rundvandring i skolan och sen slutade vi kvart i 13. Väldigt skönt! Kom hem vid halv 2. Vi fick schemat och det är jätte bra. Jag börjar 8:20 de flesta dagarna och slutar som senast kl 15:20. Klassen värkar bra och jag tror det kommer bli bättre sen när man lär känna varandra. Puss och kram, Åsa


Time for school

Vet inte vart jag ska börja, finns så mycket jag vill berätta men vi tar det från början till slut:

Gick upp vid 07 och åt frukost och allt det där, tog bussen 07.47. Bussen går in till centralen så där hoppade jag på pendeltåget och konstigt nog kände jag mig lugn men när de ropade ut "Spånga" i högtalarna blev jag skitnervös, ville inte kliva av utan fortsätta åka.
Men jag gick av och hittade till klassrummet som jag skulle vara i, kom kanske lite sent för en lärare hade redan börjat prata, var nästan alla elever där också så jag skyndade fram till första bästa stol.

Var i det klasrummet i en timme och hade upprop, presentation av personal på skolan, allmän information osv. Här var vi alla som kommer gå på Naturbruksprogrammet men när vi var klara där gick bara min klass, Np1b, till ett annat klassrum där vi fick schemat, busskort och en massa papper och då menar jag det, tror jag aldrig har fått så mycket papper! Sedan gick vi ner till musiksalen för att fota oss en och en, lärarna får sedan bilderna så det ska kunna namnen fortare. Önska jag kunde få en sådan, jag har gått i en klass med 18 elev nu är det typ 30 någonting. Men man lär sig väll efter ett tag, vem kan alla namn direkt?

När man hade fotograferat sig fick man gå och äta lunch och då märker jag att jag känner igen en person och det är Julia som jag gick på grundskolan med, så jag kände en sådan stor lättnad att känna någon även om jag kommer få känna flera.
Vi hade en timmes lunch så när jag och Julia hade ätit klart gick vi ut till Djurhuset och kollade på djuren och chillade med fåren, det är inte alla som kan gå och klappa får på sina raster vilket jag tycker är så coolt!

Vi tänkte just gå och hälsa på grisarna när vi märkte att vi skulle samlas om 4 minuter så vi skyndade till samma klassrum som vi var i på morgonen. Där var det ett upprop igen och sedan gick vi till gympasalen där vi hade lära-känna-övningar med kuratorn. En bonus var att vi fick sluta en timme tidigare, kl 14 då.
Jag och Julia gjorde sällskap hem eftersom vi bor på samma väg hem, kom hem runt 15 och sedan har det känts som om jag har fått förklara hur många gånger som helst vad jag gjort. Börjar kl 9 imorgon igen // Ida


Imorgon tar jag ett stort steg, kanske det största i mitt liv

Ska alldeles strax gå och lägga mig även om jag inte kommer somna direkt, kommer säkert ligga vaken en bra stund. Bussen går 07.47 så jag går upp kl 7 ungefär, det är nästan som när vi började 8 på Nyboda.

Men jag har inte riktigt bestämt vad jag ska ha på mig och vi har fotografering imorgon! Känns ovant eftersom fotograferingen brukar man väll ha några dagar in på terminen.

Min mage är i uppror just nu och vet verkligen inte hur jag ska somna, önska mig lycka till // Ida


Ett nytt kapitel

Ja, snart tar vi steget in på ett nytt kapitel i våra liv. Nämligen gymnasiet! Det känns så skrämmande när jag skriver det så men jag är inte så nervös, bara spänd och jag vill börja nu.
Ida börjar imorgon och jag börjar på onsdag. Såklart undrar man vilka klasskamrater man kommer få och om man kommer hitta några kompisar men naturligtvis kommer man att hitta någon att vara med. Visst så känns det som att slänga sig in i det okända men allt kommer lösa sig tror jag, det kommer inte sluta dåligt. Hur känner du inför gymnasiet?

| Åsa


Burn it to the ground - Nickelback


Gud vad jag vill gå på deras konsert när dom kommer till Sverige!
| Åsa

Bilder från igår


Mest bilder på mig men Åsa gick lös med kameran, alla bilderna är tagna inne på Mio // Ida

Lazy day

Idag har jag inget planerat, ska bara laga en väska som har gått sönder. Den gick sönder när vi var på klassresan i Polen och det är nästan ett år sedan, hur den gick sönder hittar ni här om ni rullar ner lite.
Känner mig ganska trött eftersom jag gick upp 8.30, hade ställt klockan på 8 men snoozade i en halv timme vilket var skönt. Men hur skönt är det egentligen att höra ett pipande när man försöker somna om? Hörs senare idag // Ida

I just keep hopen

Idag gick jag upp kl 10.30, brukar gå upp runt 10 men blev lite senare eftersom vi tog bussen från Gullmarsplan igår kväll kl 23.50. När vi alla hade gått och lagt sig ringer telefonen som ligger i mitt rum och de är pappa som ber mamma att hämta honom från stan, han sprang ju Midnattsloppet och vi stannade och tittade efter bion men såg honom inte.


Bion var föresten ganska bra, vi alla tyckte att de var en av de bättre HP-filmerna. Vissa saker stämde så klart inte och om man inte har läst eller hört böckerna förstår man nog inte allt men den var ändå som sagt bra.


Efter frukosten idag åkte vi, mamma och pappa till Mio i Haninge för att titta på en bäddsoffa, hittade en också som vi nog kommer köpa. Jag fick två nya kuddar och ett nytt sängöverdrag, vi åkte sedan till Stadium vid Länna och där blev det regnställ och skor till mig, inneskor till Åsa och två tröjor till pappa. Vi fick även med oss en 3 bikinidelar, en till mig och två till mamma och de kostade 9kr/st kan det bli bättre pris.

När vi kom hem blev det middag och kl 19 möte vi upp Moa och sprang, gick inte så bra för mig, benen kändes sega. Väll hemma blev det fika och Bolts världsrekord, 9.59! Fattar inte hur han kan springa så fort.

Nu ska jag gå och sova och prova mina nya kuddar. // Ida


Älska dig själv!

Jag tror att man aldrig kan ha för mycket självkänsla. Man ska tycka om sig själv men det är inte så lätt idag. Hela skönhetsidealen är att man ska vara smal som en sticka och väldigt snygg, men så är det inte i världen. Det finns fakta som visar att det skrivs ut mer och mer antidepressiva medel och det betyder att allt fler människor blir deprimerade. Det är hemskt!
Det är hemskt att man mår så dåligt att man skär sig!
Det är hemskt att man mår så dåligt att man måste ta mediciner för det!
Det är hemskt att man mår så dåligt att man vill DÖ!


Jag önskar att alla kunde tycka om sig själva, men jag tror inte att man mår dåligt beror bara på att man inte tycker om sig själv. Man kanske har blivit mobbad, man kanske inte har en bra relation med sin familj och man kanske har blivit utsatt för något hemskt. Jag kanske springer iväg med orden nu men jag vill skriva om allt.
Själv så har jag inte alltid haft den bästa självkänslan men den har ALDRIG, ALDRIG varit nere på noll. Men ofta så måste jag tänka att jag inte är riktigt som andra tjejer. Jag är längre än de flesta och jag är inte smal som en sticka men jag mer inte dåligt av lite fett på min kropp, jag tror till och med att min kropp mår bättre av det. Man ska inte jämföra sig med andra tjejer men vem kan låta bli, inte ens jag. Såklart att man jämför sig med andra.
Här om dagen när jag skulle gå och lägga mig tittade jag på mig själv i spegeln och då kom jag på det. Jag älskar mig själv. Jag älskar varje centimeter på min kropp. Jag älskar varje millimeter i mitt ansikte, mage och ben. Den natten sov jag nog med att leende på läpparna.


Men min poäng är inte att alla ska förstå att jag älskar mig själv, utan min poäng är att jag vill att fler ska känna så. Jag vill att fler ska tycka om sig själva och inte reta sig på små saker. Jag vill att Du ska tycka om dig själv. Om man tycker om sig själv så syns det på utsidan. Älska dig själv!

|Åsa|


Bio med mamma

Om ca 40 min så ska mamma, jag och Ida åka in till stan. Pappa springer Midnattsloppet idag och det var meningen att vi skulle gå på bio och sen titta men nu så blir det bara bio. I onsdags så skulle Ida och jag gått på Harry Potter och Halvblodsprinsen men vi orkade inte så vi ska göra det idag.
personligen så tycker jag att av filmerna så är 1:an och 2:an bäst, de andra är ganska dåliga. Har lyssnat på alla böckerna på ljudbok och i vintras så läste jag 1:an på engelska och 2:an, 3:an och 4:an på svenska. Böckerna är jätte bra men man får tänka att en film och en bok är olika saker. Men naturligtvis så jämför man böckerna men filmerna, samma sak i Twilight-serien.
Vad har hänt annars idag? Har ju varit fint väder så har mest varit ute, jag tog på mig bikinin även om det var lite kallt. Jag hjälpte mamma skära lite rabarber och efter vi var klara målade Ida och jag naglarna och sen har vi lagt pussel. Det är jätte roligt att lägga pussel! Ett väldigt bra tidsfördriv när man inte vill sitta vid datorn. Troligtvis så kommer vi att gå och lägga oss när vi kommer hem ikväll så vi skriver vad vi tyckte om filmen imorgon. Och på tal om imorgon. Jag tänkte skriva ett lite större inlägg om självkänsla för det kan man aldrig ha för mycket av. Puss och kram, Åsa


Hold my hand

Har varit lite segt på bloggen idag men precis när jag satte på datorn imorse sa mamma att vi skulle börja städa och det tog hela dagen. Vi började i hallen här uppe och tog sedan vardagsrummet, köket och hallen nere ordentligt. Kanske inte det roligaste man vill göra sina sista dagar på sommarlovet men livet ska ju inte alltid vara roligt, eller?
Ska snart gå och lägga mig i alla fall fast det är helg, måste ställa om dygnet men har varit ganska duktig de senaste dagarna. Har gått upp runt kl 09 så jag är nästan lite stolt, men varför vilja sova bort de sista dagarna? // Ida

Finns det något skönare...


än en nybäddad säng? Vänder mig om hela tiden och sneglar mot sängen, vill bara kasta mig i den! Satte upp ljusslingan idag, Åsa har haft den förut men vill inte längre så då snodde jag den. Det blir verkligen en myskänsla, har en känsla av att jag kommer sova gott i natt // Ida

Städdag

Idag blev det städning för hela rubbet. Vi tog mitt och Idas rum mera ordentligt och dammade och torkade av listerna. Men sådant behöver göras ibland. Jag är ju konstig, jag gillar ju att städa. Jag måste ha rent omkring mig, annars blir jag typ galen. Eller kanske inte galen men jag vill ha ordning omkring mig... nu babblar jag bara på.
Sen vid 17 så gick vi till kyrkan för mötet som var för våran klasskompis. Och det stora som hände där var att hon hade blivit utskriven från sjukhuset idag och hon kom. Alla flockades ju runt henne så Ida och jag fick ingen chans att säga hej. Det var synd att vårt fina väder försvann på eftermiddagen. Vet inte vad vi ska göra imorgon men det känns skönt att inte ha något planerat sista dagarna av sommarlovet. Troligtvis så kommer vi träffa några kompisar. Nu ska jag gå till sängen för jag vill inte sova bort hela dagarna. Puss och kram, Åsa


Idag då?

Har inga stora planer för idag tänker nog mest ligga ute och sola, känner att jag måste sola ryggen. Mamma kom in nyss och sa att vi skulle städa, hurra!
Kl 17 ska vi sedan till kyrkan för de är en samling för de som känner hon som blev knivskuren här i Tyresö, hon är en klasskamrat till Åsa och mig. Det känns så fel att det här hände henne. Vi tänker på dig // Ida

The raindrops are fallenTagna i maj av mig// Ida

Förkärlek till jeans


Här är skjortan jag köpte igår och jag gillar den verkligen, det är någonting med jeans som jag verkligen älskar. Har nu den här skjortan, en kortärmad skjorta och väst i jeans. Men det finns också problem med jeansskjortor, det är svårt att matcha till ett par jeans i en annan färg än svart. Jag kan inte ha mina vanliga jeans till, måste köpa ett par svarta. // Ida

Forgotten but not gone

Idag har vi tänkt att åka fram och tillbaka till Spånga Gymnasium för att jag ska veta hur jag åker dit och inte behöva leta på tisdag. Kan inte fatta att det är mindre än en vecka kvar! Jag får panik, hur ska jag kuna klara det här sjäv? Men då får jag tänka att det kommer vara fler som inte känner någon annan.

I stan tänker jag också leta efter en större väska som det går ner många böcker i, det blir kanske lite bio också. Vi är sugna på att se HP och Halvblodsprinsen. // Ida

28/7 - 8/8 del 2

Måndag 3/8, Fällfors

Den här dagen ägnade vi till att vara i bagarstugan i Balsjö och baka tunnbröd, var där 10-16 och efter det åkte jag med farmor och handlade. När vi kom hem vilade vi en stund innan jag, Åsa och pappa var ute och sprang ett tag, när vi hade duschat blev det middag och under den kom Maries kompis och ett tag senare kom Malin(kusin) Vi tände en brasa och satt ute, Malin, Marie och hennes kompis åkte sedan hem och vi andra gick in, spelade plump och såg hur solen gick ner.


Brödets gång, från kavlat till klart
Tisdag 4/8, Fällfors

När vi vaknande den här dagen var det varmt och soligt. Efter frukost städade jag storstugan medans de andra bar in ved i vedboden. När jag var klar gick jag ut och hjälpte till, vi hållde på i tre timmar och det kändes som veden aldrig skulle ta slut. Precis när vi var klara kom Chatarina(faster) och Martin(farbror) det blev middag och efter det åkte Ragna och Janne hem.
Vi andra spelade kubb, jag, pappa och Åsa på ett lag och mamma, Martin och farmor på det andra. Mitt lag vann 2 av 3, gick in efter det innan myggen ätit upp oss och spelade kort, två partier Plump och pappa vann båda.


Onsdag 5/8, Fällfors

Denna dag var lika varm och solig som den förra, gick upp 10-10.30 och när alla var klara åkte jag, Åsa, mamma, pappa och farmor till farmors bror. Var där, fikade och plockade både smultron och kantareller. Kl 16 lämnade vi honom och åkte och handlade, sedan vidare till Slåttertjärn för att springa och bada. Väll hemma blev det middag och efter det spelade vi krocket innan vi gick in och spelade kort.


Torsdag 6/8, Stugan

Även denna dag var varmt och solig så när alla hade fått i sig frukost bestämde vi oss för att gå Drakryggen - Gunarsagga och det är verkligen jätte fint! Var hemma ca 15 och då blev det packning och middag fast Chatarina och Martin sa hejdå innan, när vi hade ätit sa vi också hejdå till farmor och åkte ner mot Hälsingland. Åkte ner på 5 ½ timme och när vi kom fram blev det fika och Åsa och jag spelade Othello innan sängen så lovade ut.Bilder från promenaden.
Fredag 7/8, Stugan

Att ta sig upp ur sängen denna dag var verkligen jätte jobbigt, men jag kom till slut upp och åt frukost, träffade då på Karin och P-A (moster och morbror) som kommit under natten men Erika(kusin) sov fortfarande. När alla hade fått i sig frukost åkte pappa, P-A och morfar in till Bollnäs för att köpa och sätta upp en Tv hos mormor och morfar och det blev en av mormors födelsedagspresenter. Jag plockade blåbär till en kaka som Åsa skulle göra och solade sedan efter det, mamma och Karin var och handlade men när de kom hem hade det glömt några saker så då gjorde jag, Åsa och Erika klart cyklarna och cyklade i väg till macken och hittade det mesta. När vi var hemma var även de andra också det så då blev det middag, efter det cyklade vi iväg och badade i minst 1h. När vi varit hemma en stund kom Stina, Tommy och Emil(kusin) så då blev det prat en stund men sedan gick jag, Åsa och Erika in och tittade på "The Heartbreak Kid" på datorn som var riktigt bra och när den var slut var det dags för sängen.


Från cykelturen till macken
Lördag 8/8, Stugan

Denna dag ägnades åt mormor som fyllde 75år, då det blev presentöppning vid frukosten. Spelade ett parti backgammon med morfar då de första gästerna trillade in och de följdes av flera. Var väldigt varmt denna dag så när vi hade ätit paj och från kakbuffen så cyklade jag, Åsa och Erika till sjön och badade, Stina, Tommy och Emil kom strax efter det. När vi skulle hem snodde de våra cyklar så vi fick gå ; ( väll hemma var det bara två gäster kvar och när de hade åkt började vi göra oss i ordning för kvällen. Vi åkte i 3 bilar till en restaurang som heter Axmarbyggan där vi åt en jätte god 3-rätters middag, vi kom dit 17.30 och var hemma 21 och då spelade jag, mormor, morfar, Åsa och Erika Kille och mormor vann, kanske för det var hennes födelsedag.


Kakbuffen, jag redo för restaurangen, kusiner utanför

Min förrätt som var jätte god, Emil gör tummen upp för maten, Åsa och Erika blev lite flummiga efter : )
Åkte hem dagen efter


Allt har sin tid

Förlåt för en försening på del 2 vad vi gjorde när vi var borta men det tar ett litet tag att skriva in allt och ladda upp bilder, hoppas ni förstår. Sen vill inte mamma att vi siter vid datorerna hela dagarna.
Idag så har jag i alla fall hållit på att skriva fortsättningen men Åsa och jag gick även till centrum och shoppade lite, jag köpte en jeansshorta som ni får se senare och en almenacka. Här hemma så städade vi mammas och pappas sovrum ordentligt och vi ska försöka göra det med alla rum här uppe. Åsa cyklade iväg mitt i städningen och klippte sig men vi var nästan klara så det gjorde inte så mycket. Hjälpte sedan mamma med maten, lasange blev det och god också!
Gjorde inte så mycket mer fram tills kl 21 då filmen gick igång och jag tyckte den var riktigt bra.
Time for the bed // Ida

What if hope was lost for a hundred days?

Stolthet och fördom

Ni missar väl inte filmen "Stolthet och fördom"?
Den börjar nu klockan 21 på tv3.
Vi ska se den i alla fall.
Puss Åsa

Vad som händer nu

Eftersom Ida är så fantastiskt duktig på att skriva allt som vi har gjort dagarna då vi inte haft någon dator tänkte jag att jag skulle skriva vad som händer just nu.
Vi kom hem i söndags och det var skönt att sova i sin egen säng igen. På måndagen var pappa ledig, han började jobba idag så hela familjen åkte iväg till Farsta centrum för att Ida skulle ha nya springskor. Medan pappa, mamma och Ida var inne på Löplabbet så gick Stina och jag runt i alla andra butiker. Vi köpte inget men jag behöver inget just nu förutom en hudfärgad bh kanske. När vi var klara i Farsta så åkte vi till Ica Maxi i haninge för att handla, det var ganska tomt i kylskåpet när vi kom hem kan man säga. Vi kör med självscanning och vi hade handlat ganska mycket men det går ganska fort eftersom man inte behöver packa upp det igen när man betalar. Men ibland så åker man ut för check och då måste man packa upp alla varor igen. Det hände oss, jobbigt. Men det var ju tur att vi var alla fem så det gick ganska snabbt.
När vi kom hem så packade vi upp varorna och jag tog Rulle på en promenad. Lite senare så sprang vi, Ida fuskade genom att springa en genväg så jag tyckte att det var ganska jobbigt. Det är enklare att springa tillsammans med någon än springa själv tycker jag. Till middag åt vi kräftor och det var gott. Efter middagen så plattade Ida mitt hår, hon tjatar så mycket men jag tycker att det blir ganska fint.
Idag så ska jag snart gå till centrum för att köpa en almanacka och kolla om jag kan klippa mig direkt. Annars får jag boka en tid. Tänk att det är knappt en vecka tills vi börjar gymnasiet, det pirrar i magen bara jag tänker på det! Kramar Åsa


28/7 - 8/8 del 1

Tisdag 28/7, Stugan

Åkte upp idag till Stugan men vi stannar inte länge. Mamma och pappa har snackat om att gå upp kl 06, vill de döda mig eller!? Men de vill gå upp då för att vi inte ska komma så sent till Grönbergarnas stuga som ligger mellan Umeå och Skellefteå. Planen var egentligen att åka till farmor som bor utanför Umeå men hon har katter där och de går inte ihop med Rulle.
Kom till Stugan idag vid 15-16 snåret och åt middag, jag var dock inte så hungrig eftersom vi åt på Max på vägen. Efter middagen spelade vi två partier kubb och jag, pappa och mormor fick se Åsa, mamma och morfar vinna båda. Jag, Åsa och pappa bestämde os sedan för att springa en runda och när vi sprang förbi stranden på hemvägen var mamma där med badkläder och Rulle som vi också hade bestämt. När vi kom hem spelade vi Grunka och jag hade säkert vunnit om jag inte klantat mig och fick 215 poäng. Sedan var det dags för sängen.


Onsdag 29/7, Grönbergarna

Mamma och pappa skämtade inte om vad det sa om kl 06 utan Åsa och jag blev väckta kl 16.15 och en timma senare satt vi i bilen på väg. Kl 14 var vi uppe och vi började med att fika innan vi åkte ring, jag ramlade faktiskt av! Efter det drack vi lite drinkar och jag, Åsa och Agnes (som är ett år yngre än oss) fixade efterrätt. Det blev middag och en liten promenad både på land och vatten innan vi badade. Spelade Grunka efter det och Agnes vann sedan var det tid för sängen.


Bild 1 och 2 är från Stugan på morgonen, bild 3 Höga kusten bron, bild 4  choklad tårtan som vi gjorde till efterrätt.

Bilder från promenaden vi gjorde på kvällen.
Torsdag 30/7, Grönbergarna

Vi gick upp kl 10.30 och åt frukost, var soligt denna dag så vi låg mest och solade. Elin (som är 18år) kom ut men åkte sedan hem efter middagen eftersom hon skulle jobba morgonen därpå. Jag och Agnes gick en sväng med Rulle innan vi spelade kort, när Åsa och jag sedan låg och väntade på att Agnes skulle komma ut till Lillstugan kommer hon inrusande och säger att Carolina (som är 20år) har kommit. Carolina har varit i USA ett år och skulle egentligen kommit hem den 12 augusti men överraskade oss alla förutom Elin och deras pappa som visste om allt sammans. Blev en sen kväll eftersom vi satt uppe och pratade.


Fredag 31/7, Grönbergarna

Gick upp kl 9.30 den här dagen och när alla sedan hade fått i sig frukost åkte jag, Åsa, Agnes och Elin i väg till Boda Borg i Skellefteå. Var där i två timmar och hade jätte roligt, tredje gången jag är på Boda Borg. Vi handlade på vägen hem för den här dagen stod jag, Åsa och Agnes för maten och det blev väldigt lyckat. Sedan såg vi filmen "Clueless" som jag kan rekommendera, skit rolig. Släckte 7minuter i 12.


Lördag 1/8, Fällfors

Den här dagen blev vi väckta av födelsedagssång kl 10 för Agnes fyllde 15år, så det blev presentöppning och sedan frukost med Amerikanska pannkakor med chokladbitar i, det åkte också på en klick smör och sirap, mums! Kl 13 sa vi hejdå till dem för att åka till Fällfors, var där kl 15 och det blev middag. Åsa och jag tog en spring runda till Lillnästet, mamma, pappa och farmor åkte bil dit. Åsa och jag badade innan myggen hann äta upp oss men det var inte skönt, kallare än havet var det. Men det beror på att det har regnat så mycket, jag har aldrig sett älven så stor. Jag, Åsa och mamma åkte bilen hem medans pappa och farmor gick, väll hemma tände vi en brassa och satt ute innan vi gick in och fikade. Farmor åkte hem eftersom hon skulle vara kyrkvärd morgonen därpå och vi andra spelade Canasta och 4-mansvist och pappa + Åsa vann båda sedan var det dags att sova.

Bild 1 & 2 från Lillnäset, 3&4 från brasan dock två olika dagar

Söndag 2/8, Fällfors

Denna dag hände inte mycket, vaknade vid 10 och efter frukost åkte vi och letade hjortron fanns dock inte ett ända. När vi kom hem tog Åsa och jag en sväng med Rulle ner till hängbron och en bit efter älven, det började regna så vi skyndade hem och ett tag efter det kom farmor. Då hjälpte jag henne med maten och när den var äten tänkte jag, Åsa, mamma och farmor spela Canasta kom Ragna (faster) Janne (hennes sambo) och Marie (kusin) så då blev det fika, prat och Grunka.

Bilder från promenade, bild 3 är våra badklippor eller var
Del 2 får ni senare


Vi tänker på dig

Vi är nu hemma efter att ha varit borta i ca 2 veckor men det har varit kul och har träffat nästan hela släkten. Skriver en resume imorgon. // Ida

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu