Lite bloggning från Bollnäs

Hejsan!

Ja, igår så åkte vi upp till mormor och morfar. Idag så har vi åkt skidor i Järvsö, det var ganska bra backar fast det snöade så det fanns mycket nysnö och det skapar vallar. Imorgon så ska vi också åka i Järvsö och på lördag så ska vi bowla. På söndag så kommer vi hem. Väldigt tråkigt inlägg men ville bara uppdatera lite och nu vill jag gå och spendera tid med familjen. Ha det bra, Åsa

Om du någonsin känner att du behöver gråta..

...Då ska du läsa New Moon.

Ljudet av ditt hjärta



Jag läste ut Ljudet av ditt hjärta(Eclipse) igår. 1:an i serien är fortfarande bäst fast jag tyckte att den här var bättre än 2:an. Det står ju klart att New Moon kommer på bio typ i november och sedan så kommer Eclipse och jag längtar verkligen tills den här kommer på bio. Jag längtar också efter 4:an men det kommer att bli lite kö när den kommer. Först ska Stina läsa den, sen Ida, jag och sen mamma.
Läs Twilight serien, den är jätte bra.
Puss och kram, Åsa

Lovely massage

Hej på er som är hemma.

Jag har vekligen legat på lat sidan ett tag nu men eftersom Ida skriver så låter det ganska dumt om jag ska skriva samma sak. Idag så var jag på massage. Skulle vara på det 1 timme men det hade blivit lite strul med tiden så jag fick bara 45 min men jag har fortfarande pengar kvar på presentkortet så jag återvänder nog snart och vill ha mer massage.
Ja, nu när det är sportlov så är det inte så många hemma. Min kusin är på Gran Caria och jag har en kompis som är utomlands. Skulle gärna också vara utomlands men nu är det som det är. Imorgon så åker vi upp till mormor och morfar, jag längtar efter dem. Man vet ju inte hur länge man har sina nära och kära, eller hur?
Så ikväll ska vi packa lite och snart ska Ida och jag gå ut och leka lite i snön.
Ha en bra kväll, Åsa

Unfold - Marie Digby


En av det bästa Mari Digby jag vet, så himla fin.
// Ida

Baka, baka liten kaka

Hej!

Dagens planer är att åka till mammas jobb och baka, hon jobbar som hemkunskapslärare och det går mycket fortare om vi skulle baka där eftersom vi har 4 bakmaskiner och 4 ugnar. Vi hoppas att det inte tar hela dagen, sen när vi kommer hem måste vi städa och sen ska nog Åsa och jag gå ut och fota i det fina vinterlandskapet.
Kram // Ida

One word: Skirts


Kollade förbi Asos hemsida och blev helt förälskad i dessa två kjolar, den gråa påminer om min svarta kjol men jag tycker den är jätte fin endå, hängslena och de stora fikorna är priket över i:et. Den svarta tycker jag också väldigt mycket om, den fanns även i creamfärg men den var inte alls lika snygg.
// Ida


Klipp, klipp

Kollade precis på Gossip Girl och jag älskar verkligen Jenny Humphreys nya frisyr, jag ska klippa mig på tisdag och jag kanske kan sattsa på en sådan frisyr fast lite kortare. Gäller bara så att jag plattar det varje dag men det kan jag leva med.

// Ida

Brak frukost på en söndag

Hej!

Jag har precis ätit en riktig brak-frukost med familjen med gröt, bacon, äggröra, mackor och the. Så nu är man mätt och glad. Åsa, mamma och jag ska snart åka och Åsa ska spela dammatch men jag avstår idag för det är så tråkigt att bara sitta på bänken.

Igår spelade vi mot Tumba och det gick skit dåligt, vi fölorade med 15-5 och jag låter det tala för sig själv. Men det är inte så mycket att släppa in 15 bollar för det ska man göra varje match ungefär men att inte göra några är lite pinsamt.
Förra matchen gjorde vi 21 mål och denna bara 5 mål så det går fram och tillbaka.
// Ida


Dagens dessert

Ja, helgens efterrätt blev Saffransgul chokladmousse med apelsinsallad. Väldigt god.

6 portioner
Ingredienser:
Mousse 
2 dl vispgrädde
1/2 krm saffran, ca 1/2 påse
150 g vitchoklad
1 ägg
1 dl kesella
Apelsinsallad
4 apelsiner
1 dl socker
1 dl apelsinjuice
Gör så här:
Vispa grädden med saffranet. Smält chokladen över ett vattenbad.Vispa ägget och häll i chokladen under kraftig vispning. Rör i kesellan och grädden. Häll moussen i glas och ställ i in i kylen minst en timme. Skala det yttersta skalet på en apelsin och strimla det. Skala resten av apelsonerna och skiva alla. Smält sockret på svag värme och när det är ljusbrunt så rör försiktigt i jucien och skalen. Rör tills sockret har smält. Häll lagen över apelsinerna. Servera moussen med apelsinerna.

Min kommentar:
Ganska enkel dessert förutom lagen. Jag hade på alldeles för hög värme när jag hällde i jucien. Sockret stelnade men jag fortsatte röra och sockret smälte sakta och det blev bra tillslut. Moussen blev jätte bra och det var en bra balans mellan saffranet, chokladen och apelsinerna. Jag är säker på att ni lyckas.
Puss och kram, Åsa 


Någonting att tänka på

På Taizé mötet så pratade vi om kärlek och det är ganska fantastiskt hur många människor som älskar oss. Din mamma och pappa, syskon, vänner släktingar. Jag har aldrig tänkt så förut och om man tänker på det så känner man sig vekligen älskad. Tänk att det finns så många som älskar mig för den jag är, det är otroligt.
Man blir nästan rörd när man tänker på det. Sitt bara stilla en stund och tänk på alla som du älskar och alla som älskar dig. Det är fantastiskt att så många människor kan tycka om en person.

Are You Redy? - Three Days Grace


Super bra låt som jag först hörde i dilmen " Raise youre voice"
// Ida

Vad skulle ni välja?

Snart börjar fastan och den varar i 40 dagar.
Vad skulle ni fasta ifrån?
TV:n eller datorn?

Bad, bad, bad girls

Ja, gud vad vi är dåliga på att uppdatera. Men det händer inte så mycket just nu och det är inte som det var förut, liksom att man bara skrev någonting. Nu vill man skriva om någonting som händer elle nått viktigt.
Dagarna innan sportlovet rullar på. Jag räknar verkligen ned varje morgon när jag vaknar, bara två dagar kvar nu. I söndags så var jag ock gymmade med en tjej i mitt lag och vi ska göra det idag också, kl 19:30. Jag vill ju öka ut min träning och springa mera och vad passar inte bättre då än att gå på gym, då kan man ju träna hela kroppen också.
I måndags så var det vanlig dag fast vi var väldigt få på träningen och det bådar ju inte gott för matcherna i helgen. Igår så hade jag Taizé möte. Vi åt semlor fast jag redan hade ätit en hemma innan. Vi spelade teater och hade kul. Idag har allt rullat på som vanligt, jag önskar nästan att det hände mer saker i mitt liv, det måste verka så långtråkigt.

Såg att vi hade fått lite kommentarer, TACK så mycket. Det är alltid roligt att få det. Jag har redan börjat fundera vad som ska bli "Helgens efterrätt". Ni får gärna lämna en kommentar om det är något speciellt ni vill att jag ska göra.
Puss på er alla, Åsa

2 vinster

Hallå!

Idag så gick vi upp runt 9 tror jag. Vi åt frukost och sedan så åkte vi till hallen. Vi vann och vi spelade ganska bra. Det var lite trögt i början men sen så kom vi igång. Jag tror det blev 21-15. Efter våran match så var det dam-match så vi åt en macka och drack vatten. Vi var ganska många, vi hade 5 avbytare så jag fick inte spela så mycket. Vi van den matchen också med 27-13. Efteråt så åkte vi till coop och köpte lite saker till maten och så köpte vi godis till melodifestivalen.
Är det någon mer som har hört om den här killen i Storbrittanien? Han är 13 år och är pappa. Mamma är 15 och det är väl okej men han är 13!! Han var 12 när hon blev gravid. Helt sjukt.
Puss och kram, Åsa

Match x2 på ingång

Hallå!

Idag har vi två matcher efter varandra i Tyresö Hallen, först är det A-flicksmatch mot Handen och sen dammatch men jag får väll bara sitta på bänken. Visst att Sofie är jätte bra men det skulle vara kul att få spela lite istället för att hoppa in och ta eller släppa in en straff.

Igår fick jag Stinas sänggavel för hon skulle göra om sin till en dubbelsäng, jag och Åsa satt och kollade på Moulin Rouge och blev störda ganska mycket men jag grät endå ; ).

Ha en bra alla hjärtans dag.
// Ida

Helgens efterrätt

Nästan varje helg så gör jag en efterrätt. Jag brukar göra det på lördagar men nu blev det på fredagen.

Knäcktårta, 8-10 bitar

Ingredienser:
300 g mandelmassa
3 ägg
rivet skal av 1 apelsin

Knäck:
1 dl socker
1 dl sirap
3 dl vispgrädde
25 g smör
100 g grovhackade valnötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa formen. Riv mandelmassan och vispa med elvisp till en jämn smet tillsammans med äggen och apelsinskalet. Häll smeten i formen och grädda i 15 minuter. Blanda socker, sirap, grädde och smör i en liten tjockbottnad kastrull och koka upp. Sänk värmen och fortsätt koka i ca 10 minuter. Rör ner valnötterna. Häll den varma knäcken på mandelbottnen och låt den kallna.

Min kommentar:
Väldigt enkel kaka med mycket smak av apelsin. Jag lät knäcken svalna lite innan jag hällde på den, jag hällde inte på allt på en gång heller. Hoppas ni också lyckas med den.
Puss och kram, Åsa


Cupcakes

Vem skulle inte vilja bli bjuden på en sån här?
Jag vill tipsa om en blogg som jag tycker är jätte bra: www.linneasskafferi.blogg.se
Puss och kram, Åsa



Torsdag 12/2

Hallå!

Det finns ju en förklaring varför vi inte bloggar så mycket. Man tappar intresset ett tag, sånt händer ju men det kommer nog att bli bättre.
Idag så har det varit en kort dag. Ida hade sovmorgon men jag hade franska som vanligt kl 8. Sen så hade vi SO där vi har börjat med FN och EU. Vi skulle ha svenska men typ alla våra lärare är sjuka nu så vi skulle ha musik istället. Men då skulle typ alla gå till SYV för på söndag är det sista dagen man kan söka så vi fick gå hem fast fört åt jag lunch men Ida tyckte det var så äcklig mat att hon inte åt.
Jag hade tänkt baka cupcakes men vi har inga ägg hemma. Typiskt. Ibland är mamma verkligen dålig på att handla fast jag funderar på att gå bort till ICA och handla. Ska öva lite på engelska glosorna också innan träningen.
Puss och kram, Åsa

Sorry

Hej!

Ja, jag har verkligen leggat på latsidan och inte skrivit något men jag har tappat "gnistan" ,eller vad man ska säga, och jag har inte velat skriva för det känns inte som om jag har något att skriva om.

Den här veckan skiljer sig verkligen från förra veckan, vi hade fyra prov sammanlagt förra veckan och den här veckan inget, eller jo, muntligt i svenska men det kan man inte plugga på. Imorgon har vi idrottsdag och jag ska bada och bowla, kommer sluta runt 14 och börja 9.30 så det är skönt. Sen på torsdag har vi halv studiedag och slutar efter lunch, vilket också är jätte skönt.

Idag lånade jag Twilight på skolbibloteket, dels för att jag måste läsa en engelsk bok och varför inte? Mamma har börjat läsa böckerna nu och hon är på New Moon men hon tyckte Twilight var som en blogg vilket jag inte kan förstå. Men mamma har även beställt Breaking Dawn på svenska och det kommer vara kö på den här hemma. Stina får nog läsa den först eftersom hon har läst alla först men sen ska jag läsa den.

Mamma var på studiebesök i går på Delicato och kom hem med skumbollar och chokladbollar, jag åt precis en chokladboll. Min andra idag men de är så himla goda.

Just det, jag har gjort mitt val till framtiden! Nej men jag har gjort mitt gymnasieval och jag ska sitta och åka till Spånga i 3 år. Japp ni hörde rätt, jag valde Spånga Gymnasium och då går jag på Naturbruksprogramet inriktning djurvård, sen valde jag Djurgymnasiet på Liljeholmen och då går jag på Djursjukvård och sen valde jag Samsam på Tyresö Gymnasium. Men det känns som jag har valt rätt eftersom det kändes när jag var på öppet hus på Spånga som om jag skulle få en bredare utbildning där. 

Kram // Ida
 

UPPDATERA!!

DET ÄR IDAS TUR ATT SKRIVA!
SKRIV MERA IDA!

Efter sjuken så kommer frisken

Hej!

En ganska lugn söndag idag. Eftersom jag har varit sjuk och fortfarande är det, fast jag är snart frisk så spelade jag inte matchen idag men jag var med och tittade. Vi mötte BK Söder och vann med 2 bollar. Det var jobbigt att sitta på läktaren, man vill ju spela. När vi kom hem så hade de andra städat. Jag tog en dusch och sen så har jag blandat med att titta på TV och vara i köket. Jag skulle göra semelbullar men vi hade ingen jäst så jag gjorde en paj med äpple och röda vinbär. Sen så hjälpte jag mamma med maten och vi ska snart äta.
Puss och kram, Åsa

Lovelight - ABBA


Det här är en ABBA låt som inte är så känd men jag tycker att den är bra.
Ni kollar väl på Melodifestivalen ikväll?
Puss, Åsa

Grått, kalt och vackert

Hur är vädret hur er just nu? Här är det väldigt låga moln och dimma, man ser inte långt. Det är väldigt grått och många säger Gud vilket tråkigt väder men jag tycker det är så vackert. Jag blir helt mållös. Jag lånade pappas kamera och gick ut och tog lite bilder.











Tycker ni att dom är fina?
Puss och kram, Åsa


Inget privatliv

Alla som har en blogg och skriver ofta har egentligen inget privatliv. Elle det kanske är fel formulerat men jag menar att man skriver exakt vad man gör och hur man gör det. Man lägger in bilder och man delar med sig av allt som händer. Naturligtvis så finns det de alldra privataste som man inte säger. Jag skulle ju aldrig gå ut med vem jag var kär i t.ex eller exakt vart jag bodde.
Man kan ju välja att säga saker men också att inte säga saker. Jag tänker kanske mest på de stora bloggarna, Blondinbella, Stina-Lee och Kenza. Dom delar med sig av allt de typ känner om allting. Men en blogg är ju en slags internet dagbok som man skriver sina tankar i. Och bara för att man öppnar sig och skriver om sin vardag så öppnar man kanske inte sitt hjärna liksom för vem som helst. Man skriver inte alla sina hemligheter som man kanske hade gjort i en vanlig dagbok. Om en person väljer att starta en blogg så väljer den ju att dela med sig av sin vardag och vad som händer i ens liv. Man söker människor som har gått igenom samma saker och som känner samma saker. Jag vill inte att ni ska tro att jag tycker att det är dåligt att ha en blogg. I såna fall skulle jag inte ha en själv. Jag ville bara skriva lite vad jag tyckte om saken, det är allt. Hoppas ni inte missuppfattade min mening.
Puss och kram, Åsa

Tredje i andra tjugohundranio

Hej!

Idag hade vi första nationella proven i svenska och det gick inte alls bra för mig kändes det som, vet inte varför det känns så men det bara är så. Vi hade provet på morgonen och sen rullade dagen på med spanska, lunch, kör och slöjd. På kören började vi öva "Thank you for the music" och det ska bli jätte roligt att få sjunga den låten.


Imorgon har vi so prov på Afrika och Asien och jag tillbringade eftermiddagen med att öva på dem och musikteori, innan jag gick ner och gjorde middag istället för Åsa fast det är hennes mat-dag.

Peace // Ida


Sjukis

Hejsan!

Igår så blev jag sjuk. Frös och sedan så hade jag ont i halsen. Mamma tog febern på mig och jag hade 38 så jag har varit hemma idag. Mamma kom in till mig på morgonen och tittade till mig och febern hade gått ned till 37,7 men jag kännde mig bättre. Somna om och sov tills skolbarnen väkte mig vid 9:30. Gick in till mamma och pappas rum och låg där hela dagen i princip. Gick ned och hämtade lite mat då och då. Åt youghurt och drack lite jucie. Sen så åt jag lite rester. Det enda jag åt i söndags var frukost. Sedan tvingade jag mig upp ur sängen för jag började få ont i ryggen av allt liggande så jag gick ned och tittade på Mamma Mia. Sedan så kom Ida hem och sen så åt jag lite middag. Men jag måste bli frisk för jag har nationelt prov i morgon och på torsdag och sen så har jag SO och matte prov också. Nu ska jag gå ut en liten stund och få lite frisk luft och sen så tänkte jag duscha.
Puss och kram, Åsa

En förlust och en vinst

Hej!

Jag är ledsen för att jag inte har skrivit men jag har tappat lusten, sen så kunde jag inte lägga upp bilder så då fick det vara.

Idag spelade vi två matcher, den första i Sköndalshallen mot GT76 där vi förlorade med 16-15 och sen åkte hem en kort sväng innan vi åkte till Tyresö hallen och spelade dammatch mot Notlob och där vann och jag kommer inte ihåg resultatet. Jag fick det ganska tråkigt för jag hoppade bara in och släppte in en straff i början och sen fick jag bara sitta.

Jag börja känna av att klockan är efter 00 nu och jag känner mig ganska trött så jag ska nog gå och lägga mig snart, har inget att läsa längre eftersom jag läste ut "Ljudet av ditt hjärta" (Eclipse) i fredags och måste nu vänta på att Breaking Dawn ska komma ut på svenska, visst skulle jag kunna läsa den på engelska men nu när jag har läst alla på svenska vill jag också läsa den fjärde på svenska. Jag kan ju också läsa om ettan igen.

Inför imorgon har jag inte så stora planer, måste plugga matte, SO och musikteori och vi ska också städa.
Later // Ida

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu