Blogg tankar

Hej!

Ida pratar lite om att hon vill lägga ned bloggen och jag håller kanske med henne. Vi bloggar inte så mycket nu för tiden som vi gjorde förut och man märker nu att det är ingen ide att blogga om man bara skriver samma sak hela tiden. Men jag tycker det är roligt att blogga. Ibland vill man bara skriva om någonting som gör en ledsen eller glad. Så jag vet inte...

Igår så hade Ida och jag (varsit) utvecklingssamtal. Det gick bra, min svenska lärare säger att jag är på väg mot ett MVG. Min SO lärare vill att jag ska göra muntlig kompliternig i samhällskunskap så han kan sätta MVG på mig, det är ju klart att man vill ha MVG i så många ämnen som möjligt så jag funderar. Idag så är det match i Sköndalshallen mot GT, vår sista match, jag hoppas vi vinner. Sedan få vi inte glömma Earth Hour, kl 20:30-21:30. Då tänkte vi släcka här hemma ialla fall. Då tänkte jag fördriva tiden med att läsa för andra gången Om jag kunde drömma. Jag får väl läsa från skenet av värmeljus men det är mysigt. Puss och kram, Åsa

Nu kan man räkna det ur världen

Hejsan!

Nyss blev jag klar med mitt SO arbete om FN och EU, skönt. Det är väldigt skönt eftersom vi började på ett nytt arbetsområde på SO:n idag, de 5 världsreligionerna. Nu har jag faktist inte så många saker jag behöver göra på skolfronten. Vi har ett bildarbete som ska redovisas nästa torsdag men annars så finns det inte så mycket som jag kan jobba på hemma. Vi fick även tillbaka ett SO-prov då jag fick mitt vanliga VG+, Alltid detta +. Kan jag inte bara få MVG, men jag är inte riktigt där säger min lärare. Både Ida och jag skulle ha untvecklingssamtal idag men det blev inte så, har det på fredag istället. Vissa tror att Ida och jag har samtal tillsammans, ganska konstigt. Vi är ju inte samma person och vi har inte samma betyg eller någonting, I don´t get it. Varför skulle vi ha det?
Nu vill datorn att jag ska starta om den men jag var klar nu endå.
Puss och kram, Åsa

Lung eftermiddag

Hej!

Tänkte bara skriva lute snabbt innan jag fortsätter med SO arbetet.
Vi slutade lite tidigare för vi hade NO-prov sista timmen och vi fick gå när vi var klara. Det gick väl ganska bra, förutom att våran lärare hade bara förklarat en tredjedel av det vi skulle kunna men det gick bra ändå. Det är ganska lungt på läxfronten, vi har svenska prov på några berättelser men det behöver man inte öva på. På franska så tittar vi på Moulin Rouge, väldigt roligt, det är en av mina favorit filmer. Den utspelar sig åtminstånde i Frankrike. Ikväll är det träning och det var allt just nu. Puss och kram, Åsa

Tjat, tjat, tjat

Hejsan!

Just nu sitter Ida och plattar mitt hår, så jag skriver. Hon tjatar och tjatar at hon vill platta det och tillslut ger jag med mig. Igår så va vi hemma hos Moa, vi sov över. Jätte rolig tjejkväll då hennes föräldrar inte var hemma. Vi var uppe ganska sent så vi gick inte upp förrän klockan 11. Vi åt frukost och sedan så spelade vi TV-spel innan vi åkte hem vid 14. Hemma så åt vi mat för mamma och pappa skulle och träna. Ida och jag har gjort skolarbete och vi har varit ute med Rulle. Pappa satt med honom och ryckte han( d.v.s. att ha klippte han men Rulle är en sådan ras att man rycker honom). Igår gjorde pappa bara huvudet och Rulle såg helt sjuk ut. Huvudet var litet och kroppen var stor. Men nu när vi kom hem idag så hade pappa gjort kroppen också så Rulle är jätte fin. NU ska vi fika lite. Hoppas ni haft en bra helg.

Puss och kram, Åsa


Not ready to make nice - Dixie Chicks


Lite morgon musik. Kanske inte bästa videon men låten är jätte bra. Jag har lärt mig den på piano, tänk så duktig jag är:)
Kramar, Åsa.

Tidig morgon

Godmorgon alla sömtutor!

Idag så vaknade jag verkligen tidigt, kl 7 och då trodde jag klockan var 9. Så jag har varit vaken en stund. Ligger i sängen nu och lyssar på lite musik. Är hungrig så jag ska kanske gå och äta nått.
Igår läste jag ut Så länge vi båda andas. Nu är det slut, det kommer ingen mer bok. Det slog mig inte förrän efter en stund och då kännde jag mig alldeles tom men det var ett bra slut i alla fall, snyft. om 4:an inte kommer ut på film så kommer jag bli tokig, den måste komma. Jag kan inte vänta på ett New Moon ska komma, det är alldeles för lång tid kvar till november. Men jag känner att jag verkligen måste en "riktig" bok, något mera realistiskt. Jag har ju läst hela twilight serien och så har jag läst Harry Potter och en annan fantasy bok. Måste läsa om någonting som verkligen kan hända.
Jag undrar när alla andra ska vakna?
Puss och kram, Åsa

Time for another round

Hallå!

Äntligen helg! Det känns jätte skönt för jag har varit trött de senaste dagarna, jag har knappt velat gå upp ur sängen.
Igår hade vi So prov på FN / EU och jag tycker inte att det gick speciellt bra och om jag får VG (som jag alltid får) så kommer jag göra en muntlig komplitering, vi har även en inlämning på FN / EU som jag ska göra klart i helgen, hoppas jag.

Imorgon ska vi vara i hallen 11.15 för den sista hemmamatchen för säsongen och som A-flickor eftersom nästa år kommer de troligen bli bara ett damlag. Efter våran match är det en match i mellan och sedan dammatch och efter det har F97 match så den stannar jag nog och tittar på också.

Nu har jag tänkt lägga mig och läsa om "Om jag kunde drömma" , Åsa har snart läst ut 4:an så nu kan man läsa om hela serien igen ; )

"Om jag kunde drömma, skulle jag drömma om dig."
Kramar // Ida

Riot - Three Days Grace


If you feel so empty
So used up, so let down
If you feel so angry
Just get up


Den här låten är så jäkla bra, det enda som går i mina hörlurar just nu.
// Ida

På gott och ont

Hej!

Det känns som det var väldigt länge sedan jag skrev men jag har en väldigt bra ursäkt rill detta, jag läser "Så länge vi båda andas" och man vill liksom inte göra något annat än att läsa. Jag har bara 64 sidor kvar så den är nog snart utläst.

Igår var jag i hallen från kl 11-18 och jag kollade på flickor 97 för jag är tränare för deras målvakter och sen var det herrmatch och nu är det säkert att våra herrar kommer gå upp i div. 1 vilket är jätte kul! Vi åkte över till kusinerna i Vendelsö och kollade på när Sverige röstade skit, hur kan man rösta på en låt när man inte ens hör vad hon sjunger.

Idag spelade vi match i Liljeholmen mot Spårvägen och det gick inte bra. Men det är bara att glömma den och se fram i mot nästa match. Nu ska jag plugga lite.

"I`ve never been perfect but neither have you"
// Ida

Allt på en och samma dag

God morgon!

Iförsig så har jag varit vaken ganska länge, sedan 8:30 kanske. Vi har ätit frukost och sedan så ska vi städa. Ida har åkt till hallen för att kolla på sina tjejer när de har match. Jag ska väl också ner till hallen senare vid 16 för att se herrarna spela, mamma sitter i sekriteriatet också. Ikväll ska vi till Nordharna och kolla på melodifestivalen. Ska bli kul, det var ett tag sedan vi träffades. Skulle egentiligen vara hemma hos Moa men det blev ändrat. Vi får göra nått nästa vecka:).
Igår så åkte jag, mamma och Ida till stan för att leta efter balklänningar och vårkonsert klänningar. Mamma var inne på att vi skulle hyra klänningar till balen och lägga ut lite mera på vårkonsert klänningarna. Jag hittade en jätte snygg turkos klänning på Beond retro och Ida hittade en klänning på SALT. Och vips var vårkonserten klar. När vi skulle gå tillbaka till bilen så såg mamma genom ett skylt fönseter ett par balklänningar så vi gick in och provade. Jag hittade en jätte fin bronz-brun klänning och Ida hittade en rosa. Ni får kanske se bilder sedan. Vi hittade allting på samma dag.
Puss och kram, Åsa

Snyggt ur asos vår kollektion

1. 2. 3.4. 
1.Jag gillar verkligen dessa höga jeans shorts, kostar ca 299 kr.
2.Även denna sockersöta klänning var jätte fin, ca 360 kr.
3-4.Den här var assnygg, men nur matchar man? ca 420 kr
Har du hittat någon favorit på asos sida? Puss, Åsa

Gå och se den!!!

Hej alla bloggläsare!

Igår blev det ingen bloggning för vi var och såg teater hela familjen. Vi åkte in med mammas bil och gick och åt på Pizza Hut. Dom har verkligen värdens godaste pizzor, vekligen värda pengarna. Sedan så gick vi och såg De tre musketörerna". Den var vekligen bra, den hade allt. Skulle jätte gärna gå och se den igen, det var den bästa teatern jag har sett. Så gå och se den, det är värt det.

Idag så kom vi verkligen hem tidigt. Vi kom hem vid 15:10 kanske. Vi skulle egentligen sluta 15:45! Det är klart att man inte ska gnälla när man får sluta tidigt men våran matte och NO lärare släpper oss alltid jätte tidigt så därför reagerade jag ganska mycket idag när vi slutade typ 45 min för tidigt.
Imorgon har vi engelska nationella, vi har läsförståelse och hörövningen men jag tror att det kommer att gå bra.Ska ta med några av mina kakor så att jag håller energin uppe:).
Puss och kram, Åsa

Mums mums

Här kommer receptet.
Småkakor med mandelmassa och apelsin
ca 30 små kakor

250 g mandelmassa
100 g mörk choklad, hackad
skalet av en apelsin, fint rivet
1 ägg

Riv mandelmassan, och blanda med ägg och apelsinskal. Blanda ner chokladen. Klicka ut små, små kakor på ett bakplåtspapper. De flyter inte ut särskilt mycket, så du kan sätta dem hyfsat tätt.
Grädda i 175°C i 7-8 minuter tills de har fått lite färg. Det blir jättegoda, lite sega kakor som dessutom är glutenfria.

Min kommentar:
Så enkla kakor som blev jätte goda. Vi hade ingen mörk choklad hemma så jag tog vit choklad och det blev jätte gott. Min kakor fick vara inne typ 5 min till, kanske var det pga den vita chokladen. Jag är säker på att jag kommer göra dessa någon annan gång och med olika smaksättningar. Lycka till, Åsa

Snö, snö, snö

Hallå!

Gud, vad mycket snö det har kommit. Det har ju typ snöat sedan i går kväll, typ kl 20:30 eller nått sånt. Dom brukar vara snabba på ett plogga vägarna här men idag så var bara bli vägen ploggad när vi gick till skolan. Idag så har jag pluggat franska glosor och jag tänkte göra lite SO men jag pallar inte. Det är ganska lungt på läx fronten men det känns som att allt kommer explodera snart. Det är väl bara att vänta på smällen. I måndags så sa våran idrotts lärare att vi skulle köra handboll på idrotten imorgon, JIIPPIE. Vi kör aldrig handboll men vi kör alla andra vanliga sporter som fotboll, basket och badmington. Handboll är inte så svårt men det är väl kanske för att idrotts lärarna inte kan det. 

Hade lite baksug idag så jag gjorde ett par enkla kakor, ni får receptet sedan.
Puss och kram, Åsa. 

Nu är den här!

Hej på er alla.

Ja nu har den kommit. Den fjärde boken i Twiligt serien, Så länge vi båda andas. Vi fick den idag men vi skulle egentligen få den på fredag men jag antar att de var snabba med boken. Nu var ju Stina hemma först och hon läser den men jag tror att hon läser den snabbast också.Vanlig dag i skolan och senare ikväll är det träning. Puss och kram, Åsa

Bellas lullaby


Gud vad jag gråter när jag ser den här. Man gråter av helt fel anledning om man har läst New Moon men den är väldigt fin. Jag längat till filmen, Åsa

Ledig söndag

Hej!

Denna dag började med att jag vaknade vid 10 och sedan så låg jag och drog mig i en kvart innan jag gick upp. Det är dam-match idag i Ösmo men jag behövde inte spela och det är ganska skönt faktist. Hade ingen lust att åka till Ösmo. Så idag ska jag plugga lite musikteori och så ska Ida och jag öva på lite låtar. Annars så är jag sugen på att baka lite, småkakor helst men vi får se hur det blir med det.
Är det någon som har en bra kur mot torra händer? Min är jätte torra och jag smörjer in dem men det hjälper inte. Snälla skriv om ni har något bra tips. Ha en skön söndag, Åsa

Städa, städa, städa

Hej på er!

Nu är vi klara med städningen. Jag dammade min bokhylla och det behövdes och jag dammade också min fönster hylla. Eller det kanske heter fönster bänk men hur som helst så ska vi nog snart äta innan vi åker bort till hallen. Våra kompisar ska komma och titta på våran match och det ska bli kul för jag vill att de ska veta vad Ida och jag gör. Vi kommer nog inte komma hem förrän typ vid 21 så vi missar lite av Melodifestivalen men det är ju "bara" andra chansen och det tycker jag inte är så viktigt. Det enda jag tänker på är att jag inte vill att Caroline af Ugglas ska gå till final.

Många tycker säkert att städning är det tråkigaste man kan göra men jag tycker det är ganske kul. Det blir rent och snyggt och man blir nöjd när det är det. Personligen så hatar jag när det är oordning, jag får typ panik, haha. Pappa har fixat sommarjobb åt oss som fastighetsskötare på hans jobb och då städar man ganska mycket tror jag. Stäng in mig i ett rum som är fullt med saker som jag kan slänga och rensa så bir jag överlycklig, jiippie. Mina kompisar har ju inte så mycket ordning i deras skåp i skolan och jag blir helt galen på det. Vill ta ut allt och slänga gamla saker. Jag skulle passa som städare. Puss och kram, Åsa

Gammal musik bort och ny musik in

Hallå!

Härom dagen så flyttade jag och raderade lite musik. Det blev lite jobbigt för när jag flyttar på musiken så hittar inte iTunes det sedan när jag synkroniserar ipoden. Så jag la tillbaka de mesta av musiken. Men nu är allt klart, jag har också raderat en hel del av musiken som jag inte lyssnar på. Jag lyssnar mest på 3 doors dawn, Nickelback och Lisa Miskowsky mm. Så nu har jag lite mera plats med nya låtar. Ikväll så ska jag baka tills imorgon och sen så har jag abstinensbesvär efter den där knäck kakan, den var verkligen sjukt god. Nu ska vi ta en sväng med Rulle. Ha en bra fredag kväll, Åsa

Give me summer


Jag kollade in Nelly:s hemsida och jag diggar verkligen deras bikinisar, tycker det är så snyggt att det är som skruvat på överdelen. De har också så många färger att välja på.
// Ida

090306

Hej!

Jag har verkligen inte varit bra på att uppdatera på sista tiden men det rullar på endå. Veckan har gått förbi och det är helg igen vilket är super skönt. Imorgon ska vi typ vara i hallen hela dagen för vi har cafiterian och vi har match mot Sannadal som vi troligen kommer vinna. Våra kompisar kommer också och tittar så det är roligt för jag tror inte de har sett en handbollsmatch i sina liv.

"What you feel is what you are and what you are is beautiful"
// Ida

Vart är våren?

Hejsan!

Nu är vi hemma igen eller vi kom hem i söndags men hade ingen lust att blogga då eller igår. Skoan har börjat igen och jag har inte riktigt fått tillbaka rytmen. Är ganska trött.
Igår så var halv klassen inklusive jag på Tekniska Museet för att lära oss programera en robot som vi ska ha på tekniken. Det var roligt. Sen så åkte vi tillbaka till skolan, där vi hade de sista lektionerna. Vi var inte så många på träningen och det är inte bra för vi har match idag men vi blir nog tillräckligt många. Efter slöjden så gick Ida och jag till centrum. Jag skulle köpa en mascara och hon en foundation. Vi hittade både de vi sökte på Kicks och vi köpte också såna här rengörings servetter. Vi tog en sväng in på Lindex och H&M också.
Jag gillar inte vår modet på Lindex men jag gillar verkligen H&M:s. Det är ju mycket jeans och blusar och skjortor. Ida hittade en jeans väst som var riktigt snygg. Nu tänkte jag öva lite franska.
Puss och kram, Åsa

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu