150127

Yttligare en vecka har passerat. Gick sådär på omtentan i Allmän Kemi men del 2 väntar på måndag. Annars var veckan bra, började kurserna Fysikalisk kemi och Biogeofysik. Tog helg redan på torsdagen och pluggade hos Oscar och var hundvakt på fredagen, träffade även Agnes på fredagskvällen och drack lite drinkar på Söder.
 
Resten av helgen var väldigt lugn, precis som jag ville ha det eftersom jag inte fick någon direkt helg helgen innan pga av allt kemiplugg. Helgen som kommer blir likadan så Oscar och jag to det bara lungt och åt middag både lördag och söndag hos hans mamma. 
 
Veckan har börjat med lab i fysikalisk kemin och räkneövningar hela dagen idag. Körde ett boxpass med Stina igår och imorgon tänkte jag plugga hemma och gå en sväng till gymmet. NU: netflix // Ida

Helg <3

Äntligen helg! Denna vecka har verkligen släpat sig fram. Började veckan med ledig måndag som fick bli städmåndag men avfrostning av frysen och städning av kylskåpet. En av tjejerna som jag bor med har flyttat ut nu så vi är bara två så jag passade på. I tisdags började jag min nya kurs - Mat och Miljö, som är jätte rolig och intressant. Om en lite deppig eftersom vi i stort sätt bara pratar om klimatförändringarna och alla fel som mänskligheten gjort. Men man måste lära sig av misstagen för att komma på lösningar. Det är mycket att läsa i denna kurs, varje vecka ca 8 artiklar/böcker som ska tas igenom plus ett projekt vid sidan om, phu! Men har bara två artiklar kvar denna vecka som jag tänkte spara tills imorgon. 
 
Började dagen med att damma i mitt rum. Gjorde aldrog det när jag flyttade in så det behövdes verkligen. Tänkte nu fortsätta städa i köket som är det enda rummet jag har kvar denna vecka att städa och sen tänkte jag ta mig till gymmet för lite löpning och styrka. Ikväll väntar inflyttningsfest hos Petra och en del av klassen så det blir trevligt. Kram Åsa

150116

Två inlägg i samma vecka, bra där ^^
Efter måndagen med inläsning i Sthlm så hade jag redovisning och seminarium i kursen Energi & Miljö som gick bra. Sen har inläsningen för tentan i Växtbiologin fortsatt, var hos Johanna i onsdags med Hugo och Michaela. Fick även semlor ;) Själva tentan kändes bra, blev lite överasskad över vilka frågor som kom men det ordande sig ändå.
 
Efter en tenta brukar det ju vara helg men har omtenta i den förbannade Allmän Kemi på måndag så ingen helg här :/ Satte mig direkt när jag kom hem igår, sprang dock iväg på årets första Friskispass. Blev nyheten Kamp med Stina, det är boxinspirerat men helt annat upplägg. Kul var det iaf och skitjobbigt, ingen träningsvärk än då. 
 
Så idag tänker jag sitta hela dagen med kemin, har dock lite bröd på jäsning så lite pauser blir det. Åker sen ner till Sthlm ikväll för att vara med familjen och sen på lördagkväll träffa Oscar // Ida 

150112

Min lördag i fyra bilder.
Lovet slutade i torsdags men bestämde mig i onsdags för att vara kvar i sthlm och läsa hos Oscar. Tänkte "nej jag vill inte åka hem" tur att det då inte var något obligatorisk. Åkte ändå en vända fram och tillbaka till Uppsala i onsdags för att hämta lite böcker. 
 
Så har fått en del plugg gjort, fikat med Åsa och Erika, klippt mig, haft en mysig lördagskväll med Åsa och Moa och sladdat runt i snön med Oscar.
 
Nu ligger jag i sängen och ska strax gå upp, har även inläsning idag så är kvar hos Oscar idag med men ikväll åker vi till Uppsala. Dags för frukost // Ida

Första veckan i januari

Hej! Så var först veckan på Januari 2015 till ända. Bestämde mig i tisdags att stanna i Stockholm tills på söndag så är fortfarande kvar även fast jag hade planerat att åka hem igår. Men min lärare gjorde om vårt schema innan jul så har inget som jag behöver vara med på förrän på tisdag så då kändes det roligare att vara kvar här än att åka hem till ett ensamt Örebro. I onsdags så kom mamma och pappa hem efter att ha blivit 5 timmar försenade, stackarna. Jag träffade Moa på dagen för att sedan gå över och hänga med Erika. Jag ska även träffa henne idag med Ida också så ska snart gå och handla till kvällens middag och sedan dra mig ner mot centralen. Annars njuter jag av att vara ledig och vila mig innan denna kurs är slut och nästa börjar. Kollade vår litteratur lista och den är hur lång som helst så får lite ångest men det är bara att få in skolrutinerna igen. Kram ÅsaIdas årskrönika - bättre sent än aldrig

Efter att 2013 tog slut och vi gick in i 2014 så hade jag inte så höga förväntningar. Det hände så mycket 2013, då jag började plugga, träffade kärleken och flyttade så det är ganska nöljd med 2014 ändå:
Vinter/vår: Året började kanske inte så bra, gjorde ju illa mitt knä då vi var till Björnrike i slutet av januari men det är ju bra nu så det var ju tur att det gick som det gjorde till slut. Firade sex månader med Oscar i slutet av februari och kort efter det blev jag blond :P Blev också en liten utgång. 
Vår: Våren innehåller alltid födelsedagar, först Julias och sedan min och Åsas 10 dagar efter det. Pappa och Stina kommer sedan. Hade påsklov och tatuerade mig igen, fortfarande nöjd :) Avslutade första året med att ha kursen Ekologi och åka till ett kallt och blåsigt Barnens Ö men det var helt klart skolårets roligaste kurs.
Sommar: Förra året sommar var en riktigt höjdpunkt men det här året blev nästan lika bra. Började såklart med Summerburst i två dagar sedan följde midsommar i stugan, lite jobb på KI, Norrland, massa mys i Tullinge, åka till Norrtälje, paddla kajak, hänga på Sommar! osv. men det bästa var nog att fira 1 år med Oscar <3
Höst: Ny termin och även ny träningkompis. Då Stina till slut lät sig övertalas att börja träna på Friskis så ville jag äntligen köra box igen. Blev en hel del titt i mikroskåp och avklarade tentor, lite födelsedagsfirande och maskerad och bilmeck.
Vinter: Kommer inte ihåg vad som hände i början av vintern, skolan fortsatte med nya kurser. Fick lov och tog en fika med Helena, Oscar fick sin julklapp att gå och lyssna på Kygo. Åkte sen iväg till paradiset, kom hem lite brunare och jetlag och firade in 2015 på Vanadisberget med vänner.
 
Så det var väl mitt 2014 det, nyårslöfte för 2015? Flytta ihop med Oscar innan året är slut // Ida

Åsas årskrönika

Hej 2015! Kanske lite sent men bättre sent än aldrig. Detta år har varit omtumlande, många nya saker men allt som allt ett bra år för mig.
 
Detta skrev jag om 2013: Detta kommande år hoppas jag att jag hittar ett jobb som jag tycker om. Även att jag kommer på vad jag vill göra och förhoppningsvis börjar plugga. Att jag kanske flyttar hemifrån och någon resa vore gött. Nu vill jag lämna 2013 bakom mig och bara blicka framåt. Ja, vad ska man säga, det känns rätt bra.
 
Januari-April: Började året som rödhårig då Oscar fick bestämma färg. Behöll det en bra bit in i 2014. Fortsatte som arbetslös och sökte massor av jobb men fick inget, fortsatte kämpa. Det började ljusna med resa till Björnrike och fjällen och sedan gick jag tillbaka till Vapiano där jag verkligen trivs och tycker om att jobba, något som jag gjorde redan innan jag slutade. Att de ville ha tillbaka mig var verkligen en boost för mig. Vi fyllde 21, första gånge vi firade på olika håll. Jag började läsa matte för att bli av med mitt IG så nu har jag ett fint E i mina betyg istället. 
Maj-Augusti: I slutet av maj bloggade jag för första gången på 5 månader, herregud! Maj bestod mest av jobb och lite trevligt häng med failj och vänner. Juni började med bästa Summerburst och sedan en trevlig midsommar med Grönbergarna i stugan. Hade semester i 3 veckor som fylldes med körresa till Tyskland och Västerbotten. Fortsatte jobba på kvällarna när jag kom hem och njöt av den härliga sommarvärmen på dagarna.


Sempember-December: Började plugga och blev student! Bostadsproblem gjorde att jag hade lite panik ett tag men blev sedan innebonde i Kumla utanför Örebro innan jag i mitten av November äntligen fick flytta närmare skolan med cykelavstånd. Jag klarade min första, andra och tredje tenta! Så skönt att klarat denna hösten. Jag känner verkligen att programmet är rätt och det vi läser är intressant och roligt, ser fram emot det vi ska läsa sedan. Har jobbat varannan helg hela hösten och det har fungerat bra. Alltid roligt att komma hem och träffa familj och vänner också. Året slutade fantastiskt med Tobago som en underbar avslutning! 

Vad hoppas jag inför nästa år? Hitta kärleken, förhoppningsvis. Sedan att jag klarar min kurs som jag läser nu och de som kommer senare i vår och höst. Att det ska rulla på och vara lika roligt som innan. Att alla mina väner och min familj får må bra. Annars får jag fortsätta känna att jag har hamnat rätt i livet, att jag får fortsätta vara lycklig! Kram Åsa

The paradise

Ja, hur ska jag börja? Hela familjen har varit utomlands på Tobago i en vecka, eller mamma och pappa är fortfarande kvar men skickade hem sina barn. Helt underbart med värme, sol och bada i havet. Vi kom ned den 23/12 på kvällen vid kl 19 och var på hotellet ca kl 21, då väntade middag vilket var lite konstigt eftersom Tobago ligger 5 timmar efter Sverige så blev det att vi åt middag vid kl 2-3 på natten. Men men, efter det väntade en god natts sömn, även om vi vaknade lite tidigt. 
 
På morgonen blev det promenad för att titta runt i dagsljus och sedan en grym frukost som hade det mesta så man gick aldrig därifrån hungrig. Vi varvade lata dagar på stranden med utflykter. På torsdagen åkte vi en "glass bottom boat" till Bucco Reef som är ett kroallrev som ligger utanför den lilla staden Bucco. Många fina fiskar såg vi och sen åkte vi med båten till The Nylon Pool som är en sandbank en bit ut i havet med helt kristallklart vatten. Man skulle tydligen bli 10 år yngre av att bada där, vi får se om det fungerar.
 
På lördagen gjorde vi en längre utflykt runt Tobago med en tur som hette "The best of Tobago" med Apollo som vi reste med. Vi fick åka till en kakaoplantage, som var väldigt intressant, vandra in i regnskogen till ett vattenfall och bada där och även se massor av denna fina ö. På söndagen hade vi sämst väder med regn från 12-16 så där försvann lite soltimmar som Ida var mycket ledsen över. Vi hade bokat en båttur runt kusten där vi skulle snorkla och bada vid olika stränder på måndagen. Blev inte riktigt som vi ville med regn och väldigt mycket vågor som gjorde att vi inte kunde snorkla utan fick snorkla vid Bucco Reef igen men inte gjorde inte så mycket eftersom vi fick se delfiner. Efter lunchen så sprack det upp och blev bättre väder så eftermiddagen blev riktigt bra. Tisdagen spenderades i solstol för att försöka få en sista färg då vi åkte hem vid kl 20:30 på kvällen.
 
En mycket mysig vecka med ett otroligt trevligt folk som har sådan skön attityd och atmosfären är så lugn på Tobago. Kommer helt klart försöka åka tillbaka. Kram Åsa
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu