Helgens efterrätt
Knäcktårta, 8-10 bitar
Ingredienser:
300 g mandelmassa
3 ägg
rivet skal av 1 apelsin
Knäck:
1 dl socker
1 dl sirap
3 dl vispgrädde
25 g smör
100 g grovhackade valnötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa formen. Riv mandelmassan och vispa med elvisp till en jämn smet tillsammans med äggen och apelsinskalet. Häll smeten i formen och grädda i 15 minuter. Blanda socker, sirap, grädde och smör i en liten tjockbottnad kastrull och koka upp. Sänk värmen och fortsätt koka i ca 10 minuter. Rör ner valnötterna. Häll den varma knäcken på mandelbottnen och låt den kallna.
Min kommentar:
Väldigt enkel kaka med mycket smak av apelsin. Jag lät knäcken svalna lite innan jag hällde på den, jag hällde inte på allt på en gång heller. Hoppas ni också lyckas med den.
Puss och kram, Åsa
Älskar era recept :D Jag kanske kan få komma hem till er och baka lite? ;)
puss!