Bokmal

Hejsan!

Äntligen är det helg. Har en skön avslappnad helg framför mig med både A-flicks match och dam match på lördag och sedan är jag ledig på söndag. Idag så har det varit en skön dag. Började med musik och sedan var det NO prov och det gick bra, vi fick gå direkt när vi var klara med provet och det gick snabbt fast vi hade typ 2 timmar på oss. Så vi hade håltimme men sedan var det några som övertalade våra lärare att vi skulle slippa mentorstiden eftersom vi endå inte gjorde nått och så skulle vi ha lunch, engelska och svenska. Det betyde att vi slutade vid 13, skönt.
Jag gick och bokade tid på massagen, kl 15:15 på tisdag. Sedan så gick jag hem.

Jag har suttit hela dagen typ som jag gör nu. Framför datorn men iTunes på så att jag lyssnar på musik samtidigt som jag läser. Just nu läser jag När jag hör din röst. 2:an på Om jag kunnde drömma. 1:an var bra men jag hade redan sett filmen så jag visste vad den handlar om. Man blir som fast i serien. Jag har läst väldigt mycket böcker på sista tiden. jag läste Harry Potter 1 på engelska och sedan så har jag läst 2, 3 och 4:an på svenska. Sedan så läste jag Upprorsänglar, Om jag kunnde drömma och nu ligger jag på När jag hör din röst + att jag har läst en svenska bok. Men det är roligt att läsa. Läser ni mycket?
Nu ska jag fortsätta.
Puss och kram, Åsa

Jag är i behov av massage!

Hallå!

Ja, jag har bestämt att jag ska och boka tid på ett massage ställe som jag fick present kort på i julklapp. Ska se om det finns någon tid på tisdag för då slutar vi tidigt. Har jätte onte i mina axlar just nu.
Nu har jag suttit och övat franska glosor, har diagnos imorgon. Jag har ungefär 140 glosor och fraser i huvudet nu. Idag var det en lung dag. Vi hade SO, engelska, lunch, musikteori, krock, idrott och teknik. Tekniken är faktist kul för vi håller på med uppfiningar och man får göra vad man vill. På idrotten så kör vi dutchball och det är jätte roligt.
Är det någon mer än jag som har funderat över sommar jobb? Jag funderar på att maila Ica Maxi i haninge och fråga. Jag praktiserade ju hos dom förra våren. Annars så tänkte jag vända mig till Stinas bageri men jag vet inte. Men man måste vara ute i god tid. En dålig sak med Ica är att det tar lite tid att åka buss och jag måste byta och lite så men jag kan ju fråga ialla fall. Tänkte ni sommarjobba?
Puss och kram, Åsa.

Skön tisdag

Hallå!

Sitter här och mumsar på en bit kaka som Åsa gjorde idag när vi kom hem från skolan. Vi gick som vanligt med Antonia, vi går antingen förbi hennes hus eller vårat och idag gick vi förbi vårat hus och då sa Antonia att hon var sugen på bullar och jag sa att vi hade det i frysen så vi gick in och tillbringade eftermiddagen med bullar, SO och jag och Antonia tittade efter lite måltider som vi kan göra på buffen på hemkunskapen.

När hon gått åt jag, Åsa och mamma middag och sen gick jag upp och övade en sång till vårkonserten, visst att det kanske är lite långt till när vårkonserten är men sången är ganska svår och som 9:a måste man ta mest ansvar och kunna sina saker. Dessutom vill jag behålla mitt MVG och jag tror att jag fick MVG förra terminen var för att Åsa och jag tog ansvar.

Nu ska jag lägga mig och läsa i 45min-1timme innan jag ska gå och lägga mig. Jag känner mig så trött för träningen igår slutade kl 22 och jag var i säng kl 23 så jag behöver sova inatt.

// Ida

Vilka kap!

Detta var det som fick följa med hem från Lindex idag.
1.2.3.4.
1. Den här toppen har jag bloggat om förut fast i grå, super snygg även i vinröd och jag gillar trycket.
2. Ett par vanliga raka ljusa jeans. Jag gillar ljusa jeans och modellen.
3-4. Mitt favorit!! Har letat efter ett par snygga hängselbyxor men inte hittat några i snygg modell eller till bra pris. Dom här är ju så snygga, kommer använda de hela tiden, riktigt snyggt med hög midja. Borde ha det oftare. Hängserna är avtagbara men de är snyggare med tycker jag. De är lite korta men det skiter jag i, det kostade typ 50 spänn så.
Puss och kram, Åsa

En skön, ledig söndag

Hejsan alla bloggläsare!

Min dag började med att jag vaknade av Rulle som hoppade upp i min säng. Jag lockade på honom och han lade sig strax under en av mina kuddar. Så låg vi en timme eller nått, han kom vid 9 typ. Det var lite trångt men mysigt, hundar är så mysiga. Slumrade till lite då och då och sedan så somnade jag nog men vaknade av att Rulle skällde på någonting. Sedan vid typ 10 så tog jag Rulle i famnen och gick in till mamma och pappa, de var vakna. Pappa gick ut med Rulle och mamma gjorde frukost medan jag låg kvar i sängen och tittade på TV. Sedan så åt vi frukost och gick på en lång promenad, vi gick förbi centrum och jag, Ida och mamma gick in medan pappa gick hem med hunden.
Hittade världens kap, ni får se sedan.
Vad har ni gjort denna regninga dag?
Puss och kram, Åsa


Trapt!

Jag tror att jag börjar bli beroende av Twilight-serien, jag är inne på tredje boken och det blir många "o my god!" när jag läser. Jag ser även filmen ungefär varje helg och jag har börjat läsa twilightnews.blogg.se och ni kan säker lista ut vad den bloggen handlar om.

I den bloggen hittade jag ett inlägg om Taylor Lautner som är så himla söt.

http://www.accesshollywood.com/video_926301&dst=ah%7Cwidget%7CAccess%20Hollywood%20Video&__source=ah%7Cwidget%7CAccess%20Hollywood%20Video

Kolla in! // Ida


Lets get it started - Black eyed peas


Den här låten får mig att börja dansa, en riktig bra låt.
Puss och kram, Åsa

Lördag 24/1

Hej!

Idag så spelade vi match mot BK Samlem och vi hade inga avbytare så det var jobbigt men vi vann ändå med 28-14. Vi lädde hela matchen och det var skönt så att man inte behövde kämpa så mycket. Jag gjorde 3 mål och sedan fixade jag väl 3-4 straffar. Efter våran match så spelade herrarna och vi stannade och tittade. Sedan så åkte vi till Nyboda hallen och tittade på när våran kusins pojkvän spelade mot Tyresö. De vann, det var bara vi som inte hejade på Tyresö.
När vi kom hem så duschade jag och Ida och sedan så åt vi middag medans vi tittade på när Sverige mötte Frankrike, de förlorade. Kvällen tänkte jag spendera framför datorn, tänkte titta på ANTM.

Vad ska ni göra ikväll?
Puss och kram, Åsa

Strax innan sängen

Go kväll!

Nu ska jag snart göra mig iordning för sängen.
Ska nog läsa lite, jag har börjat läsa Om jag kunnde drömma, den har väl alla läst vid det här laget. Imorgon spelar vi match kl 13:30 så vi har samling 12:30 men det är hemma så jag får sova. På förmiddagen så ska vi städa. På söndag har jag inget inplanerat, ska bara slappa och ha det skönt.
God natt, Åsa

Coolaste fotograferingen





Clark, Elina, Lauren Brie och Sam så jäkla snygg fotografering. Jag tycker Sams är coolast eftersom det ser ut som hon kryper i vattnet.
// Ida


Habla español? 10% av 750kr? Do you study?

Hej!

Känns som det var länge sen jag skrev men jag har varit lite upptagen i veckan.
I måndags hade vi ju konsert och igår var jag på Spånga Gymnasium på Öppet hus och jag står verkligen för ett stort val snart, att välja mella Liljeholmen och Spånga. Båda känns så bra så nu är jag verkligen förvirrad.

Idag var det en vanlig dag i skolan och vi fick reda på att vi skulle ha simning och vi fick halva krocklektionen att hämta badkläder på men självklart gjorde inte alla det så det blev bara 5 stycken som simmade. Efter simnigen var jag tvungen att gå tillbaka till skolan och ha hemkunskap men det var helt okej.

Ikväll har jag kämpat med spanska glossor, matteläxan och engelskan och jag fick några pms anfall några gånger. Men Åsa satte sig med mig och hjälpte mig igenom spanskan även fast hon har franska, Tack.

Kram // Ida


Lite snabbt mellan läxorna

Hallå!

Tänkte bara skriva lite kort innan jag fortsätter med läxorna.
Konserten gick jätte bra och det var så roligt, man får verkligen energi av den sortens musik och man blir glad. Några ifrån Haninge sångklasser såg så himla oinspirerade ut. Jag har lagt in franska glosorna på datorn, nu för tiden så övar jag bara på spellic.com, den sidan har vekligen hjälpt mig med glosorna. Det går så mycket fortare. Jag ska göra matte läxan och sedan så tänkte jag börja på en bokrecension. Ikväll så har jag Taizé möte.
Puss och kram, Åsa

Lite bloggande i skolan

Hallå!

Ja, nu sitter vi vid datorerna och har håltimme eller vi väntar tills vi ska åka till stan. Vi har ju gospel konsert ikväll. Vi har samling 11:45 vid pressbyrån. Nu sitter vi och kollar på lite Top model bilder. Det snöar! Så här mitt i januari men det är väl ganska normalt. Det var allt för nu.
Puss och kram, Åsa

Söndag 18/1

Hello!

Kom inte på någon bättre rubrik men det är ju innehållet som är det viktigaste. Idag så var vi till Liljeholmen för att spela match mot Spårvägen. Vi förlorade tyvärr med 3 bollar och jag gjorde inget mål. Fick ganska lite speltid tycker jag. Imogon så missar vi träningen för vi har ju konsert. Känns riktigt bra, det är ju lite annorlunda låtar. Pappa är och tränar och mamma och Stina är i Uppsala så det är bara Ida och jag hemma. Vi ska snart gå ut med Rulle och sedan tänkte jag läsa ut min bok, det är på slutet så det är spännande.
Puss och kram, Åsa

Ops!

Hej!

Jag har verkligen inte varit bra på att uppdatera den här veckan och endå har det inte varit något speciellt.

Idag spelade vi dammatch mot Handen och vi vann med 24-6 och jag hoppade in och tog en straff så jag fick 100%, när vi kom hem duchade jag sen har jag tillbringat kvällen med att titta på säsong 11 av ANTM på YouTube. Jag började även läsa "Ljudet av ditt hjärta" idag men jag har inte kommit så långt.

Imorgon har vi match mot Spårvägen kl 11 någon gång och vi har samling kl 10.10, jag hoppas det går bra.

Mina två favorit bilder från 4 programet. // Ida

Man måste väl uppdatera

Hejsan!

Kom hem från skolan för inte så länge sedan. Vi hade engelska sista timmen och det är väl ganska bra. Vi hade svenska prov på boken som faktist inte är så dålig. Idag så ska vi ut och äta på en thai resturang med Erika, det är våran present till henne. Ska fixa mig lite innan. I helgen så har jag två matcher, på lördag med damerna hemma och på söndag har mitt lag match borta. Får inte glömma att säga att vi var på gymmet i onsdags och tränade. Behöver utöka träningen tycker jag.
Puss och kram, Åsa

Grattis

Idag fyller våran kusin 16 år!

Grattis Erika.


Vi kommer bli så feta i vår familj

Hejsan!

Det gick jätte bra på enskede gårds gymnasium. Det var jätte roligt. Jag fick göra budapestrulle, spritsa fyllning till semlr och klippa vetelängder. Jag rullade också chokladbollar. Det verkar vara som en bra skola med bra lärare. Det känns som att jag ska börja där i höst. Jag fick med mig hem både bröd och kakor och eleverna tar också hem det som de har gjort i skolan. Tänk vad feta vi kommer att bli i vår familj när jag börjar där.
Nu känner jag mig jätte trött i både kroppen och huvudet. Ska läsa lite i svenska boken, den är inte så dålig faktist nu när jag har läst en bit. Sedan så ska vi väl sjunga igenom gospel låtarna och sedan börjar Top Model kl 20, och det får man inte missa.
Puss och kram, Åsa

Idag är det måndag

Hej!

Ja, och en ny vecka.
Had en vanlig dag förutom att vi hade SO på matten för våran lärare var inte där. Jag har lagt in min franska glosor på spellic.se så att jag inte behöver släppa boken fram och tillbaka så mycket. Imorgon ska jag ju inte vara i skolan utan på Enskade gårds gymnasium. Jag är ganske nervös faktist. Måste gå upp tidigare för att hinna med bussen fast det tar inte så lång tid att åka för det liggar ju typ 2 hållplatser från gullmarsplan. Nu ska jag hänga lite tvätt och sedan ska jag läsa tråkboken.
Puss och kram, Åsa

Going to another week

Hej!!

Då var helgen slut och en ny vecka ska börja, första veckan i skolan blir det också. Och imorgon ska vi träna till kl 22 vilket jag inte är ett så stort fan av eftersom jag vill hem och sova, visst det är skönt och träna men inte så sent. Jag har en kompis och han har sagt att han tränar till kl 00 ibland! Jag föstår inte varför tränarna gör så mot sina spelare?


Jag har i alla fall gjort det mesta som jag tänkte göra i helgen, jag läste ut New Moon och jag vill bara fortsätta läsa på tredje boken men först måste jag läsa svenska boken : ( Jag har jobat p en del med SO:n så nu har jag bara 4 uppgifter kvar sen är jag klar, hoppas jag blir klar den här veckan. Åsa och jag börjar kunna gospel låtarna riktigt bra nu och det är väldigt enkelt när man har en CD att sjunga till.

Kvällen match mot BK Sol vann vi och alla sköte sig riktigt bra, vi fick inte en enda utvisning. Jag fick dock inte spela någonting men Sofi är väldigt duktig.

Peace // Ida


Ibland vill man inte

Hej!

Vad gör ni idag?
Jag har äntligen blivit klar med SO:n och jag ska bara skriva ut den. Senare så har vi match med damerna fast det är inte smling förrän 17:30 så matchen är typ 19. Även fast det inte är så fint väder så är det många som är ute och går och när jag tittade ut genom fönstret så såg jag en rolig sak.
Det var en man och han var ute med sin hund, det var en golden retriver. Hunden vägrade verkligen att gå, den ville vekligen inte. Jag undrade varför mannen inte gick en annan väg men han skulle tydligen gå där. Hunden satte sig på marken och vill inte gå. Mannen gjorde typ allt. Gav godis och lockade men det hjälpte inte. Tillslut så lyfte hunden på baken och de gick.
Så kan de vara ibland, man vill inte. Nu ska jag och Ida öva lite på gospel låtarna.
Puss och kram, Åsa

WALL E

Vi har precis tittat på WALL E och det var en bra film. Den var gullig och snyggt animerad och det väcker verkligen tankar på vad vi gör mot vår värld tycker jag.

Puss och kram, Åsa.

Mandelmasstårta med choklad

Den här snabba, enkla och goda tårta gjorde jag till efterrätt idag.

Ingredienser
300 g mandelmassa
3 st ägg
1 dl valnötter, grovhackade
100 g blockchoklad
Garnering
100 g blockchoklad
(1 påse syltade apelsinskal)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt fast bakplåtspapper i botten på en passande bakform. Pensla botten och upp på kanten med lite smält smör.
2. Riv mandelmassan och blanda med äggen och valnötterna. Smält chokladen i en kastrull på låg värme eller i micro. Låt den svalna lite innan du tillsätter den.
3. Häll smeten i formen och grädda den ca 30 min. Låt kakan svalna på galler.
4. Smält chokladen och häll den över kakan. Strö över apelsinskal.
Min kommentar:
Kakan var enkel och vem som helst kan göra den. Jag hade inte på någon garnering och kakan var god som den var fast jag tror att den hade blivit godare med chokladen på toppen. Vi åt med vispad grädde och det var gott. En ganska mäktig kaka faktist. Lycka till!

Stor seger

Hejsan!

Kom precis hem från hallen där vi spelade match mot Sannadal. Det blev stor seger som väntat men jag gjorde inget mål. Det blev 27-14 till oss men det är bra för vi behöver mål skillnad. Vi liggar typ 3:a i våran serie och vi har samma poäng som de som ligger 2:a bara att dom har bättre mål skillnad. Nu när vi kom hem så kom jag på att jag har glömt mina skor i hallen och jag måste ha dom för jag ska spela match med damerna imorgon och det är borta. Men mamma och Stina ska ut och köra så de ska åka tillbaka till hallen för att leta efter dom. Nu ska jag vänta på att Ida blir klar i duschen så att jag får bort svetten.
Puss och kram, Åsa

Up and redy to go

God morgon!

Har nu kollat igenom alla bloggar jag läser och ätit frukost, men först blev jag väckt av att pappa kom in och skrek "det är dags att gå upp nu!"  så jag blev lite yrvaken. Jag är dock inte precis klar, sitter här i min sidepyjamas och väljer mellan att jag ska sitta kvar eller klä på mig. vi har samling kl 12.30 i hallen så det blir att ta på sig matchkläderna direkt.
I helgen har jag tänkt att bli klar med SO:n, träna på gospellåtarna, läsa ut den skittråkiga svenska boken, spela två matcher och läsa ut New Moon. Jag har 79 sidor kvar så jag hinner nog, det är det sabbaste jag läst ut en bok på. Jag tror jag började läsa den i söndags eller måndags men Stina läste ut den på en kväll eller från kl 15-01 så jag är lote efter ; )

Nej nu ska jag läsa, // Ida

Oh what a day!

Hallå!

Det känns konstigt att det är fredag idag eftersom skolan började igår, egentligen borde det vara tisdag.
Igår var det vanlig skola precis som vanligt och jag började med spanska och det var inte så roligt eftersom man inte kom ihåg någonting. Men dagen flött på och på kvällen hade första träningen för året, vi var faktist många 13 stycken vilket typ är rekord. Imorgon möter vi Sannadal i första matchen för året och jag tror vi kommer vinna för de ligger sist i serien och sensta vi möte dem vann vi med 24-13 ,har jag för mig, men man ska inte vara för kaxig för då kan det hända att man fölorar. 

Idag sjöng vi i prencip hela dagen, vi ska vara med i en konsert som är en hyllning till Marthin Luther King. Och idag övade vi med Lasse Axelsson och det var en av det roligaste personer jag träffat. Efter skolan gick Åsa och jag till centrum och Åsa köpte saker för sitt presentkort på Kappahl.

Later // Ida

Sober - Kelly Clarkson


" Three months and I'm still sober
Picked all my weeds but kept the flowers"


Min absoluta favorit låt just nu, tycker att den är så himla fin.
// Ida

Då är lovet slut

Hallå!

Ja, då var de jullovet slut. Idag har jag jobbat SO och jag har inte så många uppgifter kvar. Imorgon så börjar jag klockan 8 med franska. Jag hoppas att jag ska hitta inspirationen att gå en termin till för precis innan jul så var jag så himla oinspirerad, ville bara bort från skolan. Börja i en ny skola. Men jag hoppas att jag inte känner så igen.

På tisdag så ska jag till enskede gårds gymnasium för en prova-på-dag. Ska bli kul att se hur de jobbar.

Puss och kram, Åsa


Man måste ju ställa om

Godmorgon!

Idag vaknade jag väl första gången vid typ 7 men sedan sov jag vidare till 8:30 som jag hade ställt klockan på. Snoozade till 9 och det tog väl en stund innan jag klädde på mig och verkligen kom ur sängen. Jag gick ut med Rulle och Ida gjorde frukost, sedan när jag kom in så åt jag och nu sitter jag här. Men nu måste jag ta mig i skinet och jobba lite SO men först ska jag borsta tänderna.
Puss och kram, Åsa

Första shoppingen 2009

Hej!

Dessa saker fick följa med hem:
 
1. En kofta från Gina Tricot för 199kr. 2. En t-shirt också från Gina för 99kr, det står "Power is not something you get, it is something you grab."

Från JC blev det ett linne för 99kr (rea) och jag tycker det är så gulligt med rosetten.
Det blev också ett hårt skal till min iPod.
// Ida

When you can live forever, what do you live for?



Åh, gud! Såg precis klart Twilight här hemma efter att Stinas pojkvän laddat ner den till mig.
Jag tycker den var så himla bra, visst boken är bättre som jag läste ut för ett par dagar sen och att filmen är frånskiljande från boken men det är det ju alltid och man måste tänka på när man ser en film som är baserad på en bok att det inte är samma sak.

Robert Pattinson är så himla snygg så man nästan dör och jag vill bara se filmen om och om igen. En sak som är helt klar i alla fall är att den kommer stå högst upp på min presentlista till vi fyller år, plus The Nootbook förstås.
// Ida

Lite shopping på Farsta centrum

Hej hopp!

Jag, pappa och Ida kom inte hem för så länge sedan efter att ha varit i Farsta centrum. Pappa skulle till Clas Ohlson och då passade vi på att följa med för Ida hade ju ett presentkort på Gina Tricot. Jag var på jackt efter en Vinterjacka och ett par jeans vilket jag också kom hem med. En snygg vit vinterjacka från Axelssons och ett par jeans från JC. De är lite korta men de är sköna. Provade säker minst 10 par jeans men jag är så lång och sedan så att jag är ganska bred över höfterna, eller jag har blivit det på sista tiden. Men det var nog sista gången jag köpte jeans på JC för det finns ju många bra jeans på andra affärer.

Nu sitter jag bara och lyssnar på lite musik och njuter av de sista lediga dagarna.
Puss och kram, Åsa


Night

Go kväll!

Dagen har tillbringats hemma, mest framför datorn för min del. Men imorgon måste jag jobba SO.
På kvällen åkte vi till Nordarna och åt middagoch hade det trevligt, men nu ska jag gå och sova.
// Ida

Lindex rea

Hejsan!
Har varit inne på lindex.se och kollat deras rea, hittade massa snygga saker.
1.2.
1.Jag skulle gärna vilja ha lite mera klänningar i min garderob och jag gillar den här tycker inte att den känns tantig eller nått sånt, förr 349 kr, nu 199 kr.
2. Den här är snygg, med veckad krage och den blir nog snyggare med ett skärp i midjan. Förr 249 kr, nu 149 kr.
3.4.
3. Den här toppen är ju jätte snygg, gillar modellen. Förr 199 kr, nu 79,50 kr.
4. Jag gillar västar och den här i manchester skulle jag inte säga nej till. Förr 199 kr, nu 129 kr.
Det skadar inte att kolla reor ibland.
Puss och kram, Åsa

Thank you for the music - Amanda Seyfried



Jag tycker att hon sjunger den här så fint.
Puss och kram, Åsa.

Kate Hudson

På senaste tiden har jag sett några filmer med Kate Hudson. Hon är en jätte duktig skådespelare. Jag har sett henne i "How to loose a 10 days" och "You, me and Dupree". Jag har också sett henne i "Helens små underverk". När man tittar på henne så är hon så vacker. Tycker inte ni det?

Puss och kram, Åsa

Blandat

Hejsan!

Jag har kommit på några nyårslöften:
1. Ska börja springa 3 gånger i veckan.
Det var väl egentligen det.

Vi börjar skolan redan på torsdag och det känns som att jullovet bara har försvunnit. De har dagarna ska vi jobba med SO och sedan så har vi lite sånger som vi måste kolla på. Imogon så är vi bjudna över till kusinerna och det ska bli kul för jag har inte träffat de på ett tag. Inte sedan jag var på John Bauer gymnasiet. Nu i januari så ska jag vara på en prova-på-dag på enskede gårds gymnasium men jag vet inte när. 
Nu så lyssnar jag bara på musik, det är så himla bra ljud i mina nya högtalare. Vi har väl packat upp det mesta men jag har lite kvar. Jag har inte kollat in mellandagsrean än. Jag fick presentkort på Kapphal av farmor och jag vill köpa 2 saker. En svart kjol som man kan ha till vardags och fest och ett par jeans. Mina jeans har gått åt på något konstigt sätt på senaste tiden. Slängt typ 3 stycken pga att de är för små eller nått annat. Skulle gärna vilja ha ett par snygga jeans som sitter som smäck på mig.
Puss och kram, Åsa.

Sälen 28/12-3/1

Här kommer en liten sammanfattning av Sälen.

Söndag:
Jag blev väckt kl 06 och vi lämnade huset kl 08, vi stannade till på lunch i Falun och träffade lite släktingar. När klockan var 15 var vi uppe i Sälen och vi packade ur bilen, fikade lite och åkte och hyrde skidor till Åsa och mig. När vi kom hem igen gick mamma och pappa på en promenad och Åsa och jag gick också ut för att åka lite tefat och skärtlapp. Då händer såklart det värsta, jag skulle kasta en sjärtlapp till Åsa och olyckligt viss tittar hon bort i det ögonblicket jag kastar den så hon får den på hakan och får ett ordentligt jack. Vi går in och jag ringer till mamma och pappa och säger bara att Åsa har gjort sig jätte illa, så de trodde hon hade brytit benet eller något liknande. 
Jag fick väldigt stora skuldkänslor som jag har fortfarande. 

Måndag:
Åsa och jag blev väckta kl 08, vi åt frukost och drog ut i backen, det blev åkning i Lindvallen. Bilen har i stort sett stått still hela tiden för vi har en lift ganska nära stugan. Lunch blev det på Cafe 303, tror jag, och fika blev det på Snögubben som har hur god choklad som helst. Vi var hemma kl 15, sen blev det middag, pingis och TV.
 
Jag och Åsa spelade lite pingis.

Tisdag:
Vi blev väckta kl 08 igen och vi åkte slalom den här dagen också, det blev några timmar på Högfjället innan vi åkte hem och åt lunch sen var det ut i backen igen och vi fikade som dagen före på Snögubben innan vi åkte hem. När vi kom hem åkte vi och handlade men vi glömmde inköpslistan så vi var tvungna att åka igen nästa dag. Det blev middag och kortspel på kvällen, mamma och pappa vann över Åsa och mig på Canasta men jag vann på Grunka.
   
1) Högfjället. 2) Jag villar lite i en värmestuga. 3) Åsa på Snögubben. 4) Ett perfekt slut på en perfekt dag.

Onsdag, Nyårsafton:
Vi tog en sovmorgon till kl 10 och åkte denna dag på längden. Först åkte vi och handlade, det var ca 2-3km och sen åkte vi till en våffelstuga och det var 5km dit och mycket var uppför. Hem var det lite lättare eftesom man bara stod och åkte och skidorna gled under en. När vi kom hem blev det föbreddelser inför middagen som blev räkcoktail, oxfile med klyftpotatis och gräddstuvad avokado och smördegsinbakat päron. Efter det blev det fyrvekerier och cider.
  
1) Huvudrätt. 2) Efterrätt. 3) Fyrverkerier

Torsdag:
Det blev sovmorgon den här dagen också, till kl 10. Vi åkte även på längden den här dagen också, 2,5 km till Stor fjällsgraven där vi fikade det vi hade med oss, när vi kom hem slappade vi framför TV:n fram till middagen. På kvällen spelade jag och pappa mot Åsa och mamma i Canasta men vi förlorade, efter det spelade vi Kille och jag kom sist men pappa vann.
  
1) På väg mot Stora fjällsgraven. 2) Ännu en strålande dag. 3) Jag villade/ramlade.

Fredag:
Fredag var den första målniga dagen efter finna och soliga dagar. Vi lämnade nu längden för att åka utför istället, jag, Åsa och pappa åkte till Lindvallen men det var mest kallt och isigt i backen medans mamma åkte på längden. Efter lunchen hemma byta mamma och pappa och jag, Åsa och mamma åkte bort till Högfjället där det var lite bättre skidåkning denna dag. Hemma bastade vi, åt middag, Åsa och jag var ute en stund och lekte i snön och spelade Cansta där pappa och jag vann den här gången. 
   
1) Åsa backen. 2) Även fast det var målnigt var det fint. 3) Högfjället.
 
4) Åsa ville inte vara med på bild. 5) Solnedgång.

Lördag:
Igår snöade det hela dagen och vi bestämde oss att åka på längden eftersom det inte är så roligt att åka slalom när man får massa snö i ansiktet. Jag, Åsa och pappa gav oss iväg för mamma hade ont i sin överarm, vi åkte bort till Högfjället och hittade spårrundor, 3, 5, 8 eller 10 km kunde man välja på och vi valde 5km. När vi åkt klart våran runda åkte vi till Gammelgården och åt deras goda våfflor, vi möte även upp mamma där. När vi kom hem åkte vi och lämnade tillbaka våra slalomskidor, åt middag och slappade framför Tv:n.
 
1) Pappa och Åsa in action. 2) Jag redo för 5km.

Så det var dessa dagar.
// Ida


Home sweet home

Hej!

Nu är vi hemma efter 5 dagars skidåkning i Sälen, det har både blivit slalom och längdskidåkning och bastning varje dag.

Mer info senare när jag lagt upp mina bilder och jag har tänkt göra en årskrönika.
// Ida

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu