Vi får inte flytta hemifrån!

Hejsan!

Det var så pappa sa. Mamma är borta i hallen för att sitta i sekriteriatet. Vi blev väckta typ 9:40 och gick och åt frukost. Pappa hade redan ätit och medans vi åt så pratade vi lite om vad vi skulle göra idag. Vi skulle göra flingor och lasagne och städa och handla. Pappa åkte iväg till Ica Maxi i haninge när vi åt upp, vi hade fått i uppdrag att göra flingor så skulle vi börja med städningen när han kom hem. Jag satte igång med flingorna och Ida gick upp. När jag satt in den första plåten så gick jag upp och Ida hade börjat stäla upp möblena på sängen så vi kunde städa så då gjorde vi det. Vi var nästan klara när pappa kom hem. Han trodde inte att vi hade börjat städa och då sa han att vi inte fick flytta hemifrån. Ja, hur ska mamma och papa klara sig egentligen? Nu måste jag plugga SO.

Puss och kram, Åsa

Lördag

Hej!

Idag har det verkligen varit en skön dag, jag blev väckt vid 10 och åt frukost med familjen. Sen åkte vi till hallen för att spela mot Handen och vi vann, jippie. Matchen igenom var bra men motståndet vi fick av Handen tycker jag var som träningsmatch. Tråkig och händelselös men vi vann så nu ligger vi tvåa i tabellen.

Efter matchen sprang Åsa iväg till kyrkan för att jobba men jag stannade kvar i hallen med mamma och pappa och tittade på JSM och det blev en riktig ryssare mellan Tyrold-Enköping där Tyrold vann med 1 boll. När matchen var slut åkte jag hem med pappa och vi började laga middag som blev panbiff och potatis och till efterrätt B&J .

Sen har jag inte gjort så mycket, kollat på gamla Hell`s kitchen avsnitt på YouTube, men nu ska jag börja knyta mig.
// Ida

Det är ju Advent ändå

Även fast snön nu är borta så är det ju ändå Advent imorgon. Vi har tagit fram adventljusstakarna men inte så mycket mera. Vi brukar pynta huset bara några dagar innan jul. Ida och jag har fått nya lampor, såna i papper.
 
Fint ljus och så här ser mönstret ut. De kostade ungefär 100 kr. Vi har ju likadana och det tycker jag är snyggt, när man matchar varanndra.
Nu i mörkret så måst man ju värma sig och det är så mysigt med ljus. Jag eldar ljus så mycket jag kan och mamma är en riktig ljus galning, pappa börjar tröttna på det :-).
Ha en mysig kväll.
Puss och kram, Åsa

Peace, love & ice cream!

              
Då har man köpt första Ben & Jerry glassen, eller vi köpte den igår och vi köpte deaa två här ovanför. Både Åsa och jag tyckte att "halft baked" var godare än "baked alaska" kanske för att vi gillar mer chokladglass.

Men jag vet inte om jag skulle kunna tänka mig att köpa B&J glass igen för det är så himla dyrt, visst att man har stoppat en massa saker i glassen men jag tycker inte att den var så speciell.
// Ida


Snälla tomten ge mig de här i julklapp!

1.2.
De här skulle blir perfekta till mig på nyårsafton, så snygga. 1:an är från H&M och kostar 349 kr.
De andra är från forever21.com och kostar mellan 25-28 dollar. Kram Åsa
3.4.        

Marry christamas & Happy new year!


Någon av dessa två skulle jag gärna ha på mig under jul och ny års helgen. De kommer från Lindex och kostar 399kr, vet bara inte vilken jag gillar bäst?
// Ida

Saknad

Hej!

Siter här och tttar på gamla foton och jag saknar mitt gamla hår! Men mitt hår har ändå växt ganska mycket sen jag klippte mig. Gamla bilder:



Eller?

R.I.P


"Where did I go wrong, I lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And I would have stayed up with you all night
Had I known how to save a life"

Vi saknar dig Jackie

Snö, snö, bara mera snö

Hejsan!

Gud vad mitt huvud känns tungt. Har repat typ hela dagen, det enda vi hade förutom musik var NO i 40 min eller nått sånt. Jag måste tänka mig för, för jag kan inte sjunga så starkt som jag brukar göra i vanliga fall för då kommer min röst bli förstörd till julkonserten som är på tisdag nästa vecka.
Nu har det slutat blåsa ialla fall. Det har snöat ganska mycket idag och vi som ska springa på träningen. Får se hur det går, hoppas att jag inte ramlar. Våran kompis ramlade 2 gånger när vi gick från skolan men hon hade skor med plastsula så det var kanske därför.
Ida och jag ska sjunga solo på en låt, SÅ KUL. Har velat sjunga solo på den låten och Ida frågade vår musiklärare och så sa hon ja, JIIPPIE.
Imorgon så ska jag på Franska skolans öppet hus i stan. Får se vad jag tycker om det gymnasiet. Nu ska jag läsa lite och kanske göra SO. En sak till, det är ju jätte roligt med snö men på torsdag så kommer plus graderna så det kommer börja töa. Hatar när det töar men om det fortsätter att snöa i den här takten så lär det nog ta några dagar.

Puss och kram, Åsa
 

Usch!

God morgon!

Vilket väder det är ute, -3 grader och snön yr omkring. Jag har då ingen lust att gå till skolan men man måste ju. Imorse blev jag väckt av telefonen för Nelly ringde och frågade om hon kunde få låna några idrottskläder men vi har inte ens idrott idag. Eller igentligen så har vi det men det är en liten speciell dag idag.
9-12 rep i kyrkan inför julkonserten
15.30-16.15 rep i skolan

Så vi går långt idag och Åsa är redan i skolan för hon hann inte skriva klart vårat svenska prov i fredags.
Det är väll bara att sätta på sig mössa och vantar och ge sig ut, ha en bra dag (i snöyran).
// Ida

In my Heart


" In the arms of an Angel fly away from here
From this dark, cold hotel room, and the endlessness that you fear
You are pulled from the wreckage of your silent reverie
You're in the arms of an Angel; may you find some comfort here "


Your My Angel, Love u hun
// Ida


Snön faller

Hallå!

När jag blev väckt av pappa idag så snöade det för fullt men tyvärr så kommer snön försvinna på torsdag då det blir plusgrader. Väldigt synd eftersom det är så roligt med snö.

Idag var vi tvungna att gå upp kl 7.45 för vi hade samling kl 8.45 vid simhallen, vi åkte till Farsta hallen och möte BK Söder och matchen började jätte bra och vi tog en två målsledning och lede matchen i 35 minuter men sen slappnade vi av och vi förlorade med 18-15. Efter att vi duchat där åkte vi till Farsta Centrum och handlade lite.
 
När vi kom hem hade vi fått ungefär hundra telefonsamtal av Nelly och Helena. Nelly kom hit för idag så gav vi Antonia och Helena deras födelsedagspresenter och det var en tjejkväll, så Nelly kom hit och förbrede lite innan vi möte upp med Antonia och Helena i centrum och de fick sätta på sig ögonbindlar och musik och vi åkte lite buss innan vi gick av och gick hem till oss och spelade spel och gjorde pizza. Det blev jätte lyckat för de visste inget.
Efter att de gått hem gick Åaa och jag ut i snön och bråkade och lekte lite med Rulle.

Jag lovade ju en bild på mormors gamla mössa som jag använder:
 
Ni får också en bild på varma vantar som verkligen behövs nu när det är snö och kallt, de gråa är gamla och de vita köpte jag förra året på Lindex.

Kram
// Ida

...

As you said, love is'nt easy.

Love will love you.

Love will hate you.

And you will hate the love.


Vara-Med-Familjen-Dag

Ja, så kan man ungefär säga. Vi har städat, fixas med lucia-linnena och kollat när herrarna spelade match. När jag vaknade imorse var det nästan som en chock! Det var ju vit ute. Det har säker kommit en dm snö det senaste dygnet.
Igår hade jag värsta suget efter Marabou Mint Krokant, var jätte sugen. Pappa och Ida handlade och då trodde jag att de skulle köpa det åt mig men icke. Är lite sugen nu men inte så mycket egentligen för jag är ganska mätt efter middagen. Det blir tidigt i säng idag eftersom vi har match imorgon bitti. Vi har samling 8:45. Efter matchen så ska vi åka och kolla på en ny vinterjacka till mig.

Puss, och kram, Åsa

Shadow Of The Day - Linkin Park


And the sun will set for you,
The sun will set for you.
And the shadow of the day,
Will embrace the world in grey,
And the sun will set for you.

Så jäkla bra låt, älskar den<3
// Ida

Fredag

Tja!

Det kanske har varit lite dålig uppdatering den senaste dagarna men jag har inte haft lust att skriva.
Idag så började vi kl 9 istället för kl 8 för våran NO och Mattelärare skulle bort, sen rullade dagen på och vi slutade runt kl 14.30. När vi kom hem var mamma hemma för hon är sjuk, hon var det igår också och jag är lite rädd för att bli smittad.
I veckan fick jag tillbaka ett spanska prov och ett svanska prov och jag fick VG på båda och i spanskan blev jag nöjd men jag vet inte riktigt vad jag tycker om svenska betyget, jag försöker verkligen skriva för MvG men sen slutar det bara i VG. Det är samma sak i SO, men det är bara att jobba på.

Imorgon ska jag inte göra så mycket, få en härlig sovmorgon, städa, skriva på våran inläning som vi har i SO och jag ska köpa mig ett par Uggs på Second Hand. Men vi kan inte stanna uppe så länge för det är samling kl 8.45 på söndag. Vad ska ni göra?

Just det, imorse när jag skulle leta rätt på min halsduk så hittade jag en mössa som vissade sig vara mormors gammla men den är jätte skön. Ni får se bild imorgon. Kram
// Ida

Back to Stoneberry road - Lisa Miskovsky



Den här låten är så vacker!
Puss och kram, Åsa

1 år!

Hej!


Idag har vi haft bloggen i ett år, vad tiden går fort! Nu är bloggen som ett intresse som man skriver på nästan varje dag och läser andras. Samanlagt har vi skrivit 603 (604 med detta inlägg) inlägg under detta år. Visst, man skrev inte så mycket i början men nu skriver man nästan varje dag.
Dessa dagar kanske det har varit lite dåligt med skrivande men vi har mycket skolarbete just nu och man måste prioretera skolan lite då.

Jag var på Öppet Hus med pappa igår på Djurgymnasiet som ligger vid Liljeholmen och det verkar vara en jätte bra skola som passar mig värligt bra. Men jag ska först gå på öppet hus hos Spånga innan jag beatämer mig helt.
Det var allt så länga, kram
// Ida

Far away - Nickelback


Vintern är här!

Hejsan!

Jag det snöar ju ute! Det kanske inte stannar länge men man kan ju alltid hoppas. Jag har övat på franska glosorna så jag kan dom, jag fick bara G++ på min senaste diagnos så jag får väl skärpa mig fats jag vet vad jag gjorde fel.
Det är bra Jag och Stina hemma för mamma är på teater och pappa och Ida är på gymnasie öppet hus. Tänkte fixa lite med HK och sedan så ska jag läsa. Det var allt för stunden.

Puss och kram, Åsa

Långa dagar, korta dagar

Hejsan!

Gud vad snabbt det blir mörk nu för tiden. Idag är det kallt också, under nollan så vi cyklade inte till skolan. Fast det är mysigt när det är så, mörkt och kallt. Man sitter inne med tända ljus och bara myser, om jag bara hade någon att mysa med...
Jag sitter bara och chillar och lyssnar på musik. Gud vilken seg dag det var i skolan. Vi har mycket saker framför oss de här närmasta veckorna. Julkonseten och prov, i massor. Nästa vecka så har vi matte och NO- prov. Men jag är inte så stressad, det är sånt man får ta nu. Ikväll så har vi träning. Känns skönt faktist, behöver röra på mig. Nu ska jag läsa.

Puss och kram, Åsa

Keeps Getting Better - Christina Aguilera


Sunday going on monday

Hallå!

Tänkte börja gör mig irodning för sängen nu, känner mig trött fast jag sov ut idag. Jag har gjort lite matte idag så man har pluggat lite idag i alla fall, sen gjorde Åsa och jag middag idag och vi var ute med Rulle innan vi tittade på Gossip Girl. Kram
// Ida

Gymnasie funderingar

Sedan vi var på mässan så har jag verkligen blivit sugen på John Bauer gymnasiet som ligger på Liljeholmen. De har två linjer som jag är intresserad av, Samhäll&Idrott och Hälsa&Idrott. Det verkar vara en sån bra skola och då får jag verkligen hålla på med handbollen. Livmedel känns fortfarande som ett klart val men det känns som att det glider iväg Men så fort jag tänker på Stinas Bageri så vill jag bli konditor. Jag tänker så det knakar. Jag är också intresserad över Franska skolans gymnasium. Då får jag ju verkligen läsa franska.

Puss och kram, Åsa

"Jag ser det snöar, jag ser det snöar...."

Hej!

Jag kan inte riktigt tror det men när jag tittar ut snöar det och det ligger kvar på marken (en liten stund i alla fall) jag får en sådan lust att åka skidor, vi ska till Sälen på nyår och det kommer bli jätte kul även om varken Grönbergarna eller Nordharna kunde följa med.

Idag vaknade jag kl 10 och gick upp och åt frukost. Sen ringde vi Doris och frågade om vi skulle gymma idag för första gången med laget, men vi hade inte riktigt bestämt något så hon sa att man fick göra som man ville så vi ska inte gå. Vi hade ett möte i torsdags och då sa vi att vi skulle vänta tills nästa år för då behövs ingen förälder men så kom några igår och sa att vi skulle gymma idag. Jag känner att vi måste prata om det här imorgon.
Istället åkte vi med mamma till en outlet och handlade lite sportkläder, jag fick en fliströja och ett underställ och Åsa fick täckbyxor, regnställ, underställ och fliströja.

Nu måste jag plugga lite.
// Ida

5 snabba

Ont i halsen eller Täpt i näsan
Madagascar
eller 10 orsaker att hata dig
Vara varm eller Vara kall
Film kväll hos Helena eller Vara hemma med mamma
Trött eller Pigg

Med dessa ord så beskriver jag kvällen. Hade onte i halsen i torsdas och fredags men den har släppt nu, men nu kommer näsan. Vi var ju hos Helena och hade filmkväll och det var jätte kul men jag hade inte så mycket lust egentiligen att åka iväg. Ville stanna hemma med mamma och baka nån kaka och bara chilla. Hos Helena så tittade vi på 10 orsaker att hata dig och madagascar, sedan blev det 3 Friends avsitt av första säsongen. Just nu är jag fett varm, vill helldre vara kall, nästan frysa för det är jobbigt om man går och lägger sig och så svättas man, usch. Jag ska snart gå och lägga mig. Jag kommer att få sova ut imorgon ialla fall. Vi har ingenting bestämt förutom att vi ska gyma med laget vid 13:30. Annars så ska jag sätta igång med SO och NO och så hoppas jag att jag kan bli färdig med HK-uppgiften.

Puss och kram, Åsa

Yes!

Hallå!

Vi vann mot BK Söder och det var så jävla skönt. Men de leder fortfarande serien eftersom de har störe målskillnad. Det var väldigt jämt i matchen och vi låg i underläge några ghånger men vi lyckades vinna.
På vägen hem åkte vi förbi TeamSportia och köpte ett par nya skor till mig eftersom mina har gått sönder, men det blev av samma märke, nämligen Puma. Men jag tycker de gör väldigt bra och bekväma skor.


Nu ska vi snart dra iväg till Helena för att äta middag och kolla på film, lite synd om mamma för nu blir hon helt ensam här hemma. Kram
// Ida

Sweet dreams (zzz)

Go kväll!

Äntligen helg och jag känner mig riktigt trött nu, känns som jag inte har gjort något ikväll.
Skolan började kl 9 och vi pratade om våran lilla prao på onsdagen och sen fick vi göra klart våra egna företag. Vårat företag handlade om fästingar och de blev bra tycker jag. En idrotsgrupp hade gjort EMO-rehab vilket jag inte föstår :s Vi slutade tidigt vid 12.30 och Nelly földe med oss hem. Vi spelade alfapet och gjorde en film som blev väldigt rolig.
Vi åt middag med mamma och pappa innan vi földe Nelly till busen och tog en sväng med Rulle samtidigt.

Det är match kl 11.50 imorgon mot serieledarna BK Söder och jag hoppas det går bra. Jag hoppas alla ska vara med för vi var bara 5 stycken på träningen.

// Ida

Torsdag

Hej!

Idag var jag tvungen att gå upp lite tidigare för att jag ligger efter i bild och skulle ha det på morgonen. Kl 9 hade vi en föreläsning där en tjej från arbetsförmedligen kom och efter det hade vi engelska. Sen åkte vi till Gymnasiemässan, och deras slogan är att "Vi gör valet lättare", det tycker inte jag för nu är jag väldigt osäker på om jag ska gå något djurgymnasium eller om jag ska ta ett gymnasium som jag kan spela handboll på. ???

Men det är fortfarande en bit kvar. Vi kom hem vid kl 15 ungefär och slappade tills vi åkte på träning. Vi var bara fem stycken och vi hade ingen tränare men då kunde Niclas träna oss som är tränare för P90 och han är jätte bra.
Snart är torsdagen slut och sen fredag, himla skönt för den här helgen får man sova lite iaf. bara det att vi har match på lördag mot BK Söder kl 11.50.

Kram
// Ida

Stinas bageri är det bästa ever!

Det tycker jag. Så snälla och skjusta människor! Jag trodde inte att jag skulle få vara med och göra nått utan bara titta men jag fick hjälpa till, det var jätte roligt. Om du någonsin är i Vasastan så måste du bara hitta till Stinas. Jag kanske skulle kunna sommarjobba där, men det är ju några månader kvar. Imorgon så ska vi till gymnasiemässan och jag måste titta på andra val. Jag är ju så bestämd på att jag ska gå livsmedel men man måste ju ha en andra plan. Nu är det snart dax för mat.

*Puss och kram, Åsa*

Onsdag

God morgon!

Idag är det en riktigt skön dag, vi har ju arbetslagsvecka och idag ska man vara på sitt drömjobb. Jag som vill bli veterinär ska vara på en veterinärklinik kl 13. Helst skulle man vara på arbetet några timmar men idag jobbar de kväll på kliniken så jag ska bara komma dit och göra en intevju. Åsa vill bli konditor och hon åkte för en timma sen till stan för att vara på ett bageri.

Igår läste Åsa DN och då hittade hon en intressant insändare om bloggning:
" Alla som har en blogg med under 100 läsare om dagen borde för sin egen skull radera den. Det finns en enkel andledning till att ni inte har så många besökare: Ingen bryr sig.
Att skriva en blogg om sig själv är bland det mest egocentriska, självupptagna och oattraktiva man kan göra. Om man på fullt allvar tror att någon ids läsa om ofta händelselösa och ointressanta liv, då är nog inte personen i fråga helt sund.
Jag skulle gissa på att ungefär hälften av alla som läser bloggar gör det för att få sig ett gott skratt. Anledningen till att så många personer som har och skriver blogg är nog att de vill känna sig viktiga och behövda. Man använder bloggen som ett sätt att bekräfta sig själv. Jag kan förstå värför ni gör det men snälla, hitta något annat sätt att hävda er på. Det här är pinsamt och ni kommer troligt viss att skämmas i framtiden över hur ni blottade ert privatliv inför hela världen.
Eva Andersson, Bromma"

Jag tycker så klart att hon har fel och det finns nog ett par stycken som håller med mig. Åsa och jag startade en blogg för vi tyckte det verkade roligt. Vi har snart haft bloggen i ett år och vi startade den inte för att vi ville känna oss viktiga. Visst man kanske inte har så många besökare men alla bloggar har ju börjat små sen växt, titta på Blondinbella eller Kissie tex.
Vad tycker ni?

Nu måste jag plugga lite innan jag cyklar till veterinärkliniken.
// Ida

Man ska inte ha långa naglar när man spelar handboll

Nej, det ska man inte. På dam- matchen så var det en tjej som sprang in i mej och då vek sig min tumnagel på vänster hand. Den har inte gått av helt, bara lite på sidorna men det gör ont. Jag är blå under så det måste vara blod under. Vi förlorade match. Vi orkade inte. Vi hade två avbytare, så sammanlagt var vi 9 stycken, varav 5 stycken redan hade spelat 4 matcher den helgen.

Ibaln så blir jag så irriterad. Idag i skolan så är den en tjej i vår klass som typ hackar på bara Ida och mig. Som när vi kommenterar så säger hon: men kommenterar inte! Men alla andra gör ju det!!
Jag tycker att hon har börjat göra det mer och mer. Det är som att hon har nått mot bara Ida och mej. Det var en sak jag var irriterad på också. På kören så är det några killar i 8:an som pratar hela tiden. Tillochmed när de ska sjunga. Det är dom som göra att vi blir försenade met repetions arbetet, jag blir så frustrerad. Annars så var det en bra dag.

*Puss och kram, Åsa*

Wherever you are


I use to believe in forever
But forever is to good to be true
I've hung a wish on every star
It hasnt done much good so far

Känslig?

Hej!

Innan jag berättar om idag måste jag berätta pm vad som hände igår kväll.
Jo, jag var jätte trött så jag tänkte gå och lägga mig kl 21 och jag gjorde mig iordning och allting. Men så var det så att Rulle hade inte fått en kvällspromenad. Mamma och pappa hade sagt till Stina att hon skulle göra det men till slut orkade de inte tjata mer och då skulle mamma gå ut med honom men ingenting hände och när jag gick ner och sa god natt till Åsa och Rulle började jag gråta för ingen går ut med honom. Mamma tar ett stort ansvar och går ut varje morgon och pappa hade varit ute med honom på söndag morgonen och han gick bort till hallen med Rulle.
Men när ingen gjorde någonting så gick jag upp och satte på mig mina kläder och gick ut med honom, fast kroppen sa imot och jag var så trött så kan jag inte bara gå och lägga mig för då hade jag säkert legat där och gråtit. När jag var ute gick jag typ och grät men ibland så måste man gråta så är det bara och jag tycker inte att man är en mes för det. Stina har i alla fall sjunkit i mina ögon, tyvärr.

Idag är det måndag igen men den här veckan har vi arbetslagsvecka och då går vi mellan 9-14 varje dag och det är skönt. Kl 9 samlades vi i G3 och pratade lite om veckan sen hade vi kör i 1 1/2 timme, efter det blev det lunch och sen samlades vi i G3 igen och körde en lite lek där man har ett eget företag och det gick ganska bra för Åsa och mig. Då var skolan slut och vi cyklade hem i regnet. När vi kom hem gjorde vi scones men det tog en himla tid för jag fick typ pms mitt i allting och hade deg över allt men sconsen blev bra endå.

Nu ska jag ta och plugga lite.
// Ida

Söndag

Hallå!

Idag var det tidig uppstigning (igen) mamma väkte mig kl 7:15 och vi fick lite bråttom för att hinna till hallen kl 8. Där spelade vi vår första match för dagen mot Lagunda AIK och vi vann, 19-13 tror jag att det blev. Efter det blev det ett stort uppehåll mellan matcherna men vi stannade kvar i hallen och cillade lite innan vi spelade match kl 14 mot Skå och vann den med men jag vet inte resultatet. Men vi går inte vidare till steg 3 eftersom Huddinge vann alla deras matcher, lite synd men det är SM nästa år så då får vi komma igen.

Efter våran sista match var det inga mer matcher och vi fick städa lite, idag skulle vi egentligen gått på resturang men Åsa skulle spela dam-match så det blev inget. Men vi köpte tårta som vi ska äta sen. Kram.
// Ida

Fars dag


Grattis pappa och alla pappor!
Våran pappa fick en expressomaskin och kaffe, när Åsa kommer hem ska vi äta tårta.
// Ida

So What - P!nk


Winner or loser

Hallå!

Idag har det varit en hetsig dag, jag blev väckt av mamma 6:30 och vi åt frukost innan vi hemtade upp Felicia och Nelly  och åkte till Tumba Gymnasium. Där var det många robotar och vi körde våra rece och gjorde teori-och tekniska delarna, roboten körde inte så bra men de andra delarna gick bra så vi gick vidare i dem. Jag och Åsa var tvungna att åka till Tyresö hallen vid 14 så vi kunnde inte vara på på finalerna och prisutdelningen.

Matchen mot Huddinge gick inte så bra, vi kom inte igång i början och det var väll det som gjorde att vi förlorade med 7-16. Det är som om vi är tillbaka som vi var vid 1,5-2 år sedan, vi släpper inte in mål men gör inga. Men det är bara att dra ett streck över den matchen och spela matcherna imorgon så bra vi kan, så vi går vidare till steg 3.

Efter matchen åkte vi till Pizzeria Hörnet och åt middag tillsammans och det var kul men jag tänkte mest att när jag kommer hem ska jag ringa Nelly och det gjorde jag och de delarna som vi gick vidare i vann vi!! Det känns så kul att vi vann de delarna för vi har jobbat med det här hela terminen. Så på måndag ska vi ha våra lagtröjor på oss. Om våran robot inte hade krånglat så mycket hade vi säkert vunnit hela tävligen och fått åka till Norge där den Scandinaviska finalen går.

Lite sur är jag dock eftersom jag var tvungen att åka hem, det skulle vara roligare att vara kvar i Tumba istället för att åka hem och förlora en match. Men, men, Vad ska man göra?

Vi måste gå och lägga oss snart för imorgon är det samling kl 8 (jag får inte sova något den här helgen!) och vi har match kl 9 och kl 14. Kram
// Ida

Siktar mot nästa dag

Go kväll!

Nu hade jag tänkt dra mig bort från fredagen och mot lördagen, vi måste upp ganska tidigt imorgon för vi ska vara kl 8 på Tumba Gymnasium för Teknik tävlingen. Jag undrar hur det kommer gå, bra kan man ju hoppas på men jag tror att terori och show delarna kommer gå bra men själva robot delen vet jag inte.

I skolan idag och igår har vi haft läsförståelseprov och jag tror att det gick bra för mig, föra gången gick det inte så bra men nu läser jag böcker regelbundet och de hjälper en stor del.

Teknik tävligen håller på från 8-17 men vi måste åka kl 14 för den här hegen har vi USM Steg 2 hemma och vi ska spela match, det blir ganska mycket handboll den här helgen. Vi hade träning igår, match idag, USM imorgon och på söndag. Men det är bara kul, fast vi måste vinna  alla matcher om vi ska ta oss vidare till steg 3.

Hoppas ni har haft en bra fredag.
// Ida

Strong - Robbie Williams


Hungrig

Hallå!

Jag ska alldeles strax hoppa in i duchen efter att ha spelat match borta i Haninge, men vi mötte Handen och vann med 9-13. Det gick bra för min del men på uppvärmningen var det någon i laget som kastade en boll mot målet och den träffade mig rakt i ansiktet, jag blev lite chockad och upprörd för den som gjorde det gick inte fram och frågade det gick med mig eller förlåt. Aja nu måste jag gå och ducha.
// Ida  

Idag så ville jag verkligen stanna kvar i sängen

God morgon sömntutor!

Ja, idag så är jag trött. Men idag så är det inte minus grader och med det så menas det att vi kan cykla, riskfritt. Har inte så lång dag idag. Musik, matte, NO, lunch, svenska och engelska. Vi har seriematch idag för den har blivit flyttad p.g.a. SM. Vi har samling 16:20 så det är bara att dra hem från skolan, äta och åka i väg, ungefär. Nu ska jag borsta tänderna.

*Puss och kram, Åsa*

Jag är så klumpig!

Hejsan!

Japp, det är vad jag är. Idag så var det ju väldigt kallt ute och det var halt, men Ida och jag cyklade iallafall och gissa vad som händer. Naturligtvis så ramlar jag, tar emot mig med vänster knä så att byxan går sönder och jag hade sönder huden på knät så jag börjar blöda. Jag blev mest chockad och rädd, det kunde ha gått mycket värre. Vi hade ju inga plåster med oss och vi ville inte cyckla mera så vi gick. Jag var lite skakis men det gick bra. När vi kom till skolan så hade det fortsatt att blöda så det hade kommit på byxorna men vi gick till lärarrummet där det fanns plåster och Ida plåstrade om mig.
Sedan flöt dagen på. Gjorde lite ont i knät men inte så farligt. Sedan på träningen när jag ska göra en grej så snavar jag på mina skor eller nått och ramlar pladask på magen, framför alla. Lite pinsamt, jag tappade luften en kort stund och mina höftben tog smällen så jag hade lite ont i dem men annars så ville jag bara glömma det som hänt. Jag är SÅ klumpig! Men jag kan skylla på att jag inte alltid har koll på mina långa ben, det är svårt.
Vi tränade bara en halv timme för killarna skulle ha match. Det var ingen av oss som visste det så det kom som en överraskning. Kunde de inte ha matchen på deras träning(dom tränar efter oss). Var de tvugna att ta våran halva träning nu när vi behöver den till helgen då vi har ungdoms SM. Nu ska jag läsa.

*Puss och kram, Åsa*

Nu är det för fan vinter

God morgon!

Fin dag idag, önskar bara att det inte var så kallt. Jag har tilloch med tagit ner min vinterjacka.
Jag har verkligen varit dålig på att uppdatera. Ida gör sitt jobb men inte jag men jag har varit upptagen den här veckan. Idag så har jag franska diagnos och då satt jag och övade igår och i tisdags så hade vi utvecklingssamtal och sedan så jobbade jag med HK-uppgiften. Det är egentligen inte så hemskt på HK:n men jag är rädd att jag inte ska få det betyget jag förtjänar. Men jag kommer troligen få MVG i svenska och det är jag jätte glad för. Sedan hur det går med franskan så tror jag på ett MVG. Jag jobbar som bara tusan med den. Jag vet inte hur länge jag satt igår men kanske 1 ½-2 timmar. Jag försöker verkligen. På SO-ämnena så är jag nästan där säger min lärare, så på det måste jag bli bättre på att tänka själv. Vi ska snart dra till skoan, lång dag idag. Franska, SO, svenska, lunch, bild, matte och NO. Det som jag sa ibörjan, men när jag väl sitter så skriver jag som sjutton, allt bara slinker ur mig. Efter skolan så har vi träning kl 17:30.

*Puss och kram, Åsa*

Fighting about the bed


Jag tror inte att jag skulle få plats!?
// Ida

Voff! Can you see me?



Vi har fått en ny vovve! Nej då, det är Jackie som är här idag. Hon är mammas arbetskamrats hund och idag är hon på teater så då tar vi hand om henne. Hon är bara så sött och jag var ute med henne och Rulle och hon går fortare än Rulle fast Jackie är äldre, 12 år tror jag och Rulle är bara 8 år.
// Ida

Stars


Kollade lite på H&M:s hemsida och då fick jag syn på dessa jätte snygga strumpbyxorna för 79:50 kr, de finns även i rosa och blå. Ett måste i min garderob.
// Ida


In school

Tjoo!

Sitter i skolan nu och håller på med tekniken, det känns inte roligt eftersom jag har ont i huvudet, men vad ska man göra. Jag väntar på att Nelly och Antonia ska komma tillbaka efter att ha pratat med rektorn om vad vi gör på skolan för skräpet. Kram
// Ida

A new day and president

God morgon sötnosar!

Nu är det klart, Barack Obama har blivit USA:s president fast det är klart ungefär 20 januari. USA har så himla utdraget val! Jag var inte uppe och valvakade men på morgonen sätter min radio igång och det är nyheter så det var då jag hörde. Om jag själv skulle röstat skulle jag nog röstat på Barack Obama, jag tycker att han tyckte lite vettigare saker än McCain med sjukvården osv.

Idag går vi sent som vanligt och vi har ingen idrott för då ska vi ha (skit)teknik, det är synd för jag gillar idrott. Efter skolan ska jag gå till en veterinärklinik och fråga om jag kan vara där nästa onsdag för då ska vi i klassen vara ute på vårat drömyrke. Hoppas jag kan vara där. Kram
// Ida

5 Oktober


Kofta; Märket Clara
T-shirt; Lindex
Jeans; Dany`s
// Ida

Dear Mr President - P!nk



How do you sleep while the rest of us cry?
How do you dream when a mother has no chance to say goodbye?
How do you walk with your head held high?
Can you even look me in the eye?
And tell me why?

Klar

Go kväll!

Så där ja, nu var matteläxan klar. Ungefär den enda läxan som vi har den här veckan. Fast att öva på låtarna till musiken behövs alltid, när man är 9:a måste man ju kunna mest också. Nu har jag inte tänkt göra så mycket, jag har missat halva Ugly Betty så det är ingen ide att hoppa in nu men DH måste man kolla på kl 21. Kram
// Ida 

3 & 4 Oktober


Polotröja; Lindex
Tjocktröja; Barcelona
Jeans; Crocker


Tjocktröja; JC, Loveli
Jeans; Dany`s
// Ida

Potter Puppet Pals in "The Mysterious Ticking Noise"


A new start

Hej!

Då var skolan igång igen, igår skrev vi inget för Nelly var här och sen åkte vi på träning.
Idag var det favorit dagen tisdag och den gick snabbt som vanligt, men jag ska plugga lite nu innan vi måste åka tillbaka till skolan för utvecklingssamtal. Kram
// Ida

Då var lovet slut

Ida har varit jätte duktig som har satt ihop ett sådant bra inlägg om Barcelona. Jag därimot har bara latat mig sedan vi kom hem, suttit vid datorn och kollat på TV. Fast jag gjorde lite nytta ialla fall. Jag skrev ut mitt NO arbete. Jag har läst Harry Potter på engelska för vi ska göra det och jag tycket att böckerna är bra, mycket bättre än filmerna. Jag läste den första boken och nu har jag börjat på den andra, fast på svenska. Man kan ju läsa på engelska men det är lite jobbigt. Imorgon så drar skolan igång igen. Det har varit skönt med lov men nu ska jag fortsätta läsa. Det är svårt att sluta göra det.
*Puss och kram, Åsa*

Shopping en Barcelona


Gud vad jag ser sur ut  : S det var inte meningen, jag är lite trött kanske.
Tröjan kommer iaf från Stradviarius och det är samma butik som jag har köpt min topp som har spets. Den kostade 24.95 Euro så det blir ca 250 kr och jag är väldigt nöjd med den. Ska nog ha den imorgon i skolan Kram
// Ida


Barcelona

Hola!

Nu är vi hemma, eller vi har varit det ett tag. Men nu ska jag berätta vad vi gjort

Onsdag:
Flyget var försenat och det tog nästan 3,5 timme att flyga så när vi kom till hotelet var klockan nästan 19.30. Vi lämnade väskorna och gick ut efter hamnen och satte oss på en resturant och åt första middagen i Barcelona. Det blev lax för Åsa och mig och jätte räkor för pappa.

Från flyget.

Torsdag:
På torsdagen gick vi upp klockan 8.30 och åt av hotelfrukosten som var mycket bra. Solen sken ute men vi tog endå regnkläder i ryggsäkarna när vi började gå längs hamnen mot La Rambla, innan vi kom dit gick vi över en bro och satt i solen en stund. Vi gick upp efter La Rambla som är en lång gågata, när vi hade gått den klart gick vi mot Park Güell och det var häftigt. På vägen tillbaka åt vi lunch och vi gick mot Sagrada De Familia, det är en kyrka som man inte byggt färdigt än idag. Jag ville gå in i den men det var dyrt så det blev inget. Efter att ha irrat lite kom vi tillbaka till hotelet, där badade Åsa och jag i badkaret innan vi gick ut och åt Tapas i gamla stan. När vi kom hem efter middagen lärde pappa oss att spela Casino men pappa vann så klart. Vädret var soligt på förmiddagen men det mulnade på eftermiddagen.
     
1. Palmer efter hamnen 2. Christofer Columbus statyn 3. Hamnen 4. En konstig boj i vattnet.

   
1. La Rambla 2. Torg efter LR 3. Fontänen på torget

 
1. Ingången till China Town 2. En stor marknad efter LR

   
Bilder från Park Güell

  
1/2 Sagrada De familia 3. Glories

Fredag:
På fredagen gick vi upp samma tid och efter frukosten gick vi iväg mot stranden, där badade Åsa och jag fötterna och vi blev väldigt blötta så vi fick gå tillbaka till hotelet och bytte byxor. När vi gjort det gick vi till Sankta Maria kyrkan och när vi var där inne började det regna och det hållde i sig nästan hela dagen. Efter vi sett kyrkan gick vi till Catedral De Barcelona och den gick vi in i och den var väldigt stor. Efter katedralen blev det lunch på Pita Inn, efter det gick vi till Montjuïc som är ett berg, där OS-arenorna ligger också där för Barcelona hade OS -92. Vi åkte upp med en linbana och vi kollade på en gammal försvarsborg. Det regnade och regnade så vi åkte ner med linbanan och tog metron hem. På kvällen gick vi ut och åt middag och det blev paella. Hemma spelade vi Casino och pappa lärde oss Finne och han vann båda (igen).
   
Bilder från stranden

  
1. På väg 2. Inne i Katedral De Barcelona. 3. Gata vid sida om KB

  
1. Barcelona uppifrån 2. Jag utanför borgen 3. Åsa håller koll
  
1/2 Jag och Åsa håller vakt. 3. Nattbild från hotelet

Lördag:
Efter frukosten på lördagen gick vi i spöregnet till ett akvarium som sägs vara Europas största, det var mycket vatten och fiskar där inne och det fanns en 80 meter lång tunnel under vatten. Efter det gick vi till ett köpcentrum och shoppade lite, jag fick en sorts tjocktröja och Åsa fick 3 T-shirtar men det slutade på samma pris (Tack pappa) Efter det gick vi upp efter La Rambla igen och åt lunch, efter det gick vi ut till havet igen och hade det skönt innan vi gick till hotelet igen och byte byxor innan vi tog metron upp till Pajau Nacional och tittade på en vattenfontänshow som var väldigt häftig, det känndes som man tittade på fyrverkerier. Efter det åkte vi tillbaka till gamla stan och åt middag på en resturang som hette CheeseMe och de hade väldigt god mat. Efter det gick vi hem och läste innan vi släcket för vi var tvungne att gå upp tidigt idag, söndag.
   
1. Åsa i regnet innan akvariet. 2/3/4 Akvariefiskar / hajar
   
1. Åsa vid stranden. 2/3/4 Fontänen
 
1. Fontänen långt ifrån. 2. Min efterrätt på ChesseMe

Så det var allt, tror jag, Barcelona är en jätte trevlig stad och jag rekomenderar att man ska åka dit.
// Ida

Tjejtest

Du har..

() Fler än 10 nagellack

() Haft lösnaglar

(/) Du har en bild på dig själv som bakgrundsbild

(x) Du har färgat/slingat håret

() Du brukar säga "blonda" saker.

(/) Du har alltid din mobil med dig

() Du dansar vilt när du är ensam hemma

() Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad


Suimma: 2


Du älskar:

() Glitter
() färgen rosa

(x) Shopping

(x) Dekorationer

() Speglar

(x) Skolan

() Enhörningar

(x) Disneyfilmer

(x) Ljus

(x) Blommor

(x) Mjukisdjur


Summa: 7


Du shoppar på:

()Bikbok

()Rut m.fl.

(x)Zara

(x)H&M

(/)New yorker

(X)Gina tricot

()NK


Summa: 3,5


Du säger ofta:

() Whatever

(x) Oh my god!

() Vet inte

() Darling

() Hot

(x) Visst

() Säkert

() Ursäkta?

() Fabulous


Summa: 2


Du läser:

() Frida

() Cosmopolitan

() Glamour

() Marie claire

() Elle

() Veckorevyn


Summa: 0


Du tycker om/har sett dessa filmer:
() Elizabethtown

() Girls club

(x) Freaky Friday

(x) The notebook(BÄST EVER)

() A walk to remenber

() Sweet home alabalma

() Where the heart is

(x) Just my luck

() John tucker must die

() Centerstage

() Girls united

(x) How to lose a guy in 10 days

(x) Mona lisas leende

() My girl


Summa: 5


Du brukar kolla på:
() Lost

(X) America's next top model

(x) Project runway

(x) Desperate housewives

() The simple life

() Men in trees

() 8th & ocean

(x) grey's anatomy

(x) OC

() The hills

() Nip/tuck

() Gilmore girls

() One three hill

() Heroes


Summa: 5


Du gillar:

() Paris hilton

() Jessica simpson

() Mariah carey

(x) J-lo

(x) Britney spears

() Beyonce knowles

(x) Christina aguilera

(x) Hilary duff

() Lindsay lohan

(x) Gwen stefani


Summa: 5


Total =28,5


0-10: föddes du till kille..?

11-20: tjejig

21-30: lagom tjejig

31-40: väldigt tjejig

41-81: fjortis på riktigt eller?

Testet är från min kompis emilias blogg, millanb.blogg.se
*Kram Åsa*


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu